Sähköyhtiöt Suomessa

Suomessa sähköä voi ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä. Kilpailun vapauduttua markkinoilla on nykyään kymmenittäin eri sähköyhtiöitä. Katso täältä listaus ja löydä halvin!

Suosittelemme nyt

Fortum logo

Fortum Tarkka

Spot + 0,4c/kWh

+ 3,99€/kk

Halutessasi hintalukitus +5,90€/kk.

Nämä sähköyhtiöt ovat mukana vertailussamme

Kilpailutamme kerralla useat sähköyhtiöt parhaiden tarjousten löytämiseksi. Vertailussa on mukana isoja suomalaisia sähköyhtiöitä, joilta sähköä voi ostaa minne tahansa Suomeen.

Kotimaan Energia logo
Oomi logo
Nordic Green Energy logo

Sähköyhtiöt

Suomessa sähköä toimittavat sähköyhtiöt. Saadaksesi sähköä kotiin tai asuntoon sinun on tehtävä sopimus sähköntoimittajan kanssa. Laskutuksen asiakkaalle hoitaa sähköyhtiö, jonka perimä hinta määräytyy sopimusehtojen mukaan.

Nykyään voit ostaa sähköä Suomessa miltä tahansa kotimaiselta sähköntoimittajalta. Monilla yksityishenkilöillä on edelleen se käsitys, että heidän on ostettava energiansa paikalliselta yritykseltä. Näin ei ole, vaan mikä tahansa suomalainen sähköyhtiö voi tarjota sinulle sähkösopimuksen.

Paikallinen yritys joutuu kuitenkin aina maksamaan siirtomaksut tariffien mukaisesti. Siirtoyhtiöiden on taattava, että sähköä on aina saatavilla ja että sähkökatkot eivät aiheuta laajoja haittoja.

Muista nämä vertaillessa sähköyhtiöitä:

  • Paikallinen sähköyhtiö ei aina ole halvin
  • Sähköyhtiöt kannattaa kilpailuttaa sopimuksen perusteella, yksittäistä aina halvinta sähköyhtiötä ei ole olemassa
  • Voit ostaa sähköä miltä tahansa sähköyhtiöltä

Suomen suurimmat sähköyhtiöt

Suomessa on monia sähköyhtiöitä, ja koko listan löydät tämän sivun alareunasta. Moni yhtiöistä on kuitenkin pieniä paikallisia yhtiöitä, joista kaikki eivät myy sähköä oman paikallissähköverkon ulkopuolelle.

Keräsimme listaan 10 Suomen suurimpiin kuuluvaa sähköyhtiötä, joilta voit ostaa sähköä mihin tahansa Suomeen.

Suomen suurimmat sähköyhtiöt:

Sähköä voi ostaa monilta yhtiöiltä Suomessa

Sähköä voi ostaa miltä tahansa yritykseltä Suomessa, joten asiakkailla on laaja valikoima vaihtoehtoja sähkösopimuksen valintaan. Sähkön hinta vaihtelee solmitun sopimuksen tyypin ja sitä tarjoavan yrityksen mukaan sekä eri yritysten välillä.

Sähköntoimittajat kilpailevat kovasti asiakkaista, joten energiayhtiöiden hinnat kannattaa aina ensin vertailla. Parhaimmillaan halvin sähkösopimus voi säästää satoja tai jopa tuhansia euroja vuodessa. On siis ratkaisevan tärkeää valita energiayhtiö huolellisesti.

Sähköyhtiöitä kohtaan on myös paljon sääntelyä. Yhtiöiden on esimerkiksi myytävä sähköä kaikille, koska sähkö luokitellaan perustarpeeksi. Sähkösopimus ilman luottotietoja onnistuu yleensä suoraan, mutta yhtiöillä on oikeus pyytää etukäteen vakuutta.

Siirtoverkon toimittajat eivät voi osallistua tarjouskilpailuun

Yksityishenkilöiden on mahdollista kilpailuttaa sähkösopimukset, mutta sama ei päde sähkönsiirtoon. Sähköyhtiö – eli energiayhtiö – myy yleensä vain sähköä, kun taas erillinen sähkönsiirtoyritys huolehtii varsinaisesta sähkönsiirrosta. Siirtoyhtiöt Suomessa määräytyvät aina alueellisen sijainnin mukaan, joten muutto alueen sisällä ei vaikuta valintaan.

Sähkön siirto on siis aina valitettava pakollinen osa sähkön kokonaishintaa, eikä siihen voi vaikuttaa muuten kuin kulutustaan vähentämällä. Sen sijaan sähkön myyntiosuus – eli käytännössä sähkösopimus – on mahdollista kilpailuttaa.

Parhaan energiayhtiön löytäminen

Sähköyhtiön huolellinen valinta on tärkeää. Liian kalliin määräaikaisen sopimuksen tekeminen, varsinkin jos asut sähkölämmitteisessä omakotitalossa, voi tulla pitkällä aikavälillä kalliiksi. On kuitenkin muitakin tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun valitset sähköntarjoajaa. Paras sähköntoimittaja ja sähkösopimus määräytyy sähkön käytön ja sen tarpeen mukaan.

Sähkön hinta

Sähkön hinta on epäilemättä yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka on otettava huomioon, kun verrataan sähköntoimittajia. Sähkön hinta vaihtelee huomattavasti yrityksestä toiseen, ja ensimmäiseen vastaan tuleva sähkösopimus voi olla satoja euroja kalliimpi kuin seuraava.

Sähkösopimuksen kesto ja tyyppi

Toinen ratkaiseva tekijä, joka on otettava huomioon sähköntoimittajaa valittaessa, on tarjottu sopimustyyppi. Sähköntoimittajat tarjoavat yleensä erilaisia sopimuksia, ja vasta-alkajien voi olla vaikea löytää sopiva sopimus.

Asiakaspalvelu ja asiakaskokemus ovat sähköyhtiöille keskeisen tärkeitä

Sähköyhtiötä valittaessa on myös tärkeää ottaa huomioon yrityksen asiakaspalvelu ja kokemus. Markkinoilla on viime vuosina ollut joitakin yrityksiä, joilla on ollut kyseenalaisia liiketoimintatapoja. Luotettavan sähköyhtiön tunnistaa usein sen taustoista ja maineesta. Yleensä nopea Google-haku kertoo, onko yritys luotettava vai ei.

Energialähteet

Sähköntarjoajat vaihtelevat käyttämänsä energiantuotantotavan mukaan. Suomessa on sähköyhtiöitä, jotka periaatteessa tuottavat ja jakavat energiaa uusiutuvista energialähteistä. Tämä ei kuitenkaan päde kaikkiin yrityksiin. Suomessa Energiavirasto säätelee sähköyhtiöiden toimintaa ja varmistaa, että sähkö todella tulee siitä lähteestä, mistä se on tilattu.

Suomalaiset sähköntoimittajat

Olemme tehneet luettelon Suomessa toimivista sähköyhtiöistä. Joitakin tietoja on saatettu jättää pois, mutta kattavuuden vuoksi kaikki kotimaiset sähkön myyjät on listattu alle.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähköä voit nykyään ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä. Kilpailuta sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Scroll to Top