Seinäjoen Energia Oy

Sähkö on välttämätön lähes jokaisessa talossa, vaikka jokainen meistä toivookin kuluttavan sitä mahdollisimman vähän. Seinäjoen Energia on kaupungin omistama energiayhtiö, joka tarjoaa palveluitaan vain kaupungin alueelle. Yritys on aloittanut toimintansa jo vuonna 1927 ja vuosien myötä kasvattanut toimintansa sähkönmyynnistä kaukolämpöön ja vesihuoltoon.

Osoite: Varastotie 5, 60100 Seinäjoki

Sähköposti: asiakaspalvelu@sen.fi

Puhelinnumero: (020) 760 1400

Kotisivu: https://seinajoenenergia.fi/

Liikevaihto (2021): 88,9 miljoonaa

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys

Yhtiön käyttämästä sähköstä noin 45,43 prosenttia on tuotettu ydinvoimalla ja 15,79 prosenttia uusiutuvilla energialähteillä. Suurin osa siis yrityksen myymästä energiasta tuotetaan ydinvoimalla, toiseksi suurin osuus tulee fossiilisista polttoaineista ja loppuosa koostuu uusiutuvista energialähteistä. Heidän kanssa on kuitenkin mahdollisuus tehdä sopimus, jossa sähkö on tuotettu vesivoimalaitoksessa on tuotettu täysin uusiutuvilla energialähteillä. 

Seinäjoen Energia Oy:n tavoitteena on olla täysin hiilineutraaliton vuoteen 2030 mennessä. Kun otetaan huomioon ydinvoiman suuri osuus sen toiminnassa, niin tämä tavoite voi olla haasteellinen saavuttaa. Yhtiön päätösvalta on kaupungin käsissä ja kaikki on mahdollista, koska he ovat osakkaana EPV Energia Oy:ssä ja omistavat kaksi omaa vesivoimalaitosta Seinäjoella, Kalajärvellä ja Kyrkösjärvellä. 

Seinäjoen Energian sähkösopimukset

Seinäjoen Energian sähkösopimukset ovat verrattavissa muihin vastaaviin sähkömarkkinoilla: ne voidaan tehdä määräajaksi tai toistaiseksi voimassa olevana. Yritys tarjoaa myös erilaisia vaihtoehtoja, joissa voi itse valita mitkä ovat sähköntuotannon energialähteitä tai voit tehdä sopimuksen esimerkiksi yö- tai vuodenaikasähkönä, jolloin voit käyttää sähköä ajankohtina jolloin se on edullisinta. Näissä sopimuksissa on kiinteät hinnat, jotka on sovittu selkeästi etukäteen. Lisäksi voit ostaa heiltä pörssisähköä, jonka marginaali on SPOT + 0,20 senttiä/kWh. Tämä on yksi Suomen halvimmista.

Scroll to Top