Sähkösopimus kerrostaloon

Löydä paras sähkösopimus kerrostaloon helpon vertailun avulla. Tämän hetken suosituksemme löytyy oikealta, ja kaikki sopimukset pääset vertailemaan alempaa löytyvästä sähkövertailusta.

Suosittelemme

Duo 24kk
Duo 24kk

7,79 c/kWh
+/- kulutusvaikutus

Perusmaksu: 5,99 €/kk

Vertaa kerrostaloasunnon sähkösopimus

Löydä kerrostaloasuntoon sopiva sähkösopimus helposti sähkövertailustamme. Sähkön käyttö kerrostaloasunnossa on usein vähäistä, fiksuinta voi olla valita mahdollisimman edullisella perusmaksulla varustettu sopimus.

3 000 kWh/v
Sopimustyyppi:
Sopimuksen määräaika:
Tuotantotapa:
? Spot-hinta (c/kWh)
Näytä lisäsuodattimet
ℹ️ Etkö löydä sopivaa sähkösopimusta? Tilaa maksuton hintavahti.
Löysimme tarjousta valituilla rajauksilla. Hinnat sis. ALV 25,5 %.
Tässä sopivin tarjous valituilla rajauksilla. Hinnat sis. ALV 25,5 %.
Näillä rajauksilla ei valitettavasti löytynyt sopivia tarjouksia
Näytä lisää tarjouksia

Apua sähkösopimuksen valintaan?

Lue, mikä sähkösopimus nyt kannattaa ottaa.

Sähkön hintavahti

Saa automaattisesti tieto hintojen laskiessa.

Sähkön hinnan ja kulutuksen laskurit

Laske sähkönkulutuksesi laskurilla.

Sähkösopimus kerrostaloasuntoon

Sähkön hinta on noussut hurjasti viime aikoina ja se on vaikuttanut merkittävästi myös pienehkössä asunnossa asuvan kerrostaloasujan arkeen. Hinnannousun vuoksi uuden kiinteähintaisen sähkösopimuksen teko tai päivitys muuten on saattanut tulla ajankohtaiseksi. Sähkösopimus kannattaakin kilpailuttaa aina silloin tällöin, sillä näin saat itsellesi parhaan edun ja hinnan!

Paras sähkösopimus kerrostaloon ei ole kaikille sama, sillä siihen vaikuttaa muun muassa sähkön kulutus ja asunnon koko. Yhtä kaikki paras sähkösopimus on sellainen, jonka hinta on paras ja joka on muuten arvojesi mukainen eli koostuu vaikkapa vain uusiutuvista energianlähteistä tuotetusta sähköstä.

Sähkösopimus kerrostaloon voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten joukosta löytyy lisäksi erilaisia hinnoittelumalleja, joiden joukosta voit löytää sen, joka mahdollistaa halvimman sähkön sinun asuntoosi. Lue siis lisää ja nappaa parhaat vinkit sähkösopimusten kilpailutuksesta ja hankinnasta kerrostaloon!

Näin löytyy sopiva sähkö kerrostaloasuntoon

Sähkösopimuksen teossa kannattaa ottaa huomioon oman asunnon kulutus ja tehdä kilpailutus sen mukaan. Kilpailuttaa voi helposti myös netissä esimerkiksi meidän sähkövertailumme avulla! Tutustu myös erilaisiin sähkösopimustyyppeihin ja valitse se, jonka uskot olevan paras juuri sinulle!

1. Laske sähkönkulutus

Kerrostaloasunto ei kuluta yleensä läheskään niin paljoa sähköä kuin vaikkapa rivitaloasunto tai omakotitalo. Syynä tähän on se, että kerrostalot lämpenevät yleensä kaukolämmöllä, jolloin lämmitykseen ei tarvitse käyttää sähköä.

Sähkön kulutuksen saa kuitenkin korkeaksi myös kerrostalossa mikäli käyttää vaikkapa sähköpattereita tai muita sähköä paljon syöviä laitteita. Myös esimerkiksi rikkinäinen kodinkone tai lattialämmitys saattaa nostaa sähkölaskua nopeastikin.

Mikäli sähkönkulutus on pientä, kuten kerrostalossa usein on, kaikkein tärkeintä on yleensä minimoida perusmaksu. Perusmaksuton sähkö voi tällöin olla paras vaihtoehto, silä maksat vain kulutuksesta etkä lainkaan kiinteää kuukausihintaa.

2. Tiedä erilaiset sähkösopimustyypit

Tärkeää on valita sopimus, joka on edullinen, mutta jossa on hyvät ehdot eli josta pääsee tarvittaessa helposti eroon. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus mahdollistaa irtisanomisen, mutta ei suojaa pitkäaikaiselta hinnannousulta. Määräaikaiseen sopimukseen sitoutuu, mutta tällöin myös hinta pysyy vakiona.

Toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia on erilaisia. Tutustu näihin lisää myöhemmin tässä artikkelissa!

3. Vertaa sähkön hintoja

Paras sähkösopimus ei käy kukkaron päälle. Sähköä vertaillaankin niin, että eri sopimuksissa ilmoitetut kilowattituntihinnat laitetaan paremmuusjärjestykseen. Lisäksi tulee varmistaa, mitä muita mahdollisia kuluja sopimus tuo mukanaan. Osa sähkösopimuksista on esimerkiksi osittain tai täysin kiinteähintaisia.

Hinnassa kannattaa ottaa huomioon myös perusmaksu. Perusmaksuton sopimus on usein halvin vaihtoehto esimerkiksi sähköksi yksiöön, vaikka kwh-hinta muuten olisi hieman kalliimpi.

Vertaa hinnan lisäksi kuitenkin myös muita seikkoja. Esimerkiksi vihreän sähkön valitseminen, vaikka se ei olisi edullisinta on täysin perusteltua ja eettinen valinta!

Mikä on paras sähkösopimus kerrostaloon?

Sähkösopimuksen valinnassa on tärkeää ymmärtää erilaiset sopimusvaihtoehdot. Ensin voi vaikkapa miettiä, haluaako sitoutua määräaikaiseen sopimukseen vaikkapa kahdeksi vuodeksi. Vai sietääkö epävarmuutta, mutta säilyttää oikeuden vaihtaa sähköntoimittajaa ja valitsee määräaikaisen sopimuksen?

Sähkösopimuksen valinnassa pitää siis tietää, kuinka paljon riskiä hinnan noususta sietää, sillä vain niin valitset sopimuksen, joka tuo sinulle mielenrauhan. Nappaa tästä osiosta vinkit erilaisiin sopimustyyppeihin ja löydä niistä paras sähkösopimus kerrostaloon!

Määräaikainen kiinteällä kWh-hinnalla varustettu sopimus

Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, johon sitoudutaan nimensä mukaan määräajaksi. Usein se on esimerkiksi kaksi vuotta ja sinä aikana sopimusta ei siis voi purkaa ilman muuttoa tai sopimussakon maksamista. Sopimushetkellä lyödään lukkoon se kWh-hinta, jolla sähköä ostetaan, eikä hinta muutu sopimuskauden aikana.

Määräaikaisen sopimuksen hyvä puoli onkin se, että sen avulla voittaa silloin, kun sähkön hinta nousee. Mikäli sähkön hinta taas laskee, häviää kuluttaja, sillä muilla sopimustyypeillä sähköä saisi tuolloin edullisemmin, mutta määräaikaisuutta ei voi purkaa.

Pakettisopimus

Pakettisopimus on kiinteähintainen sopimus eli tietty määrä sähköä myydään tietyllä kiinteällä kuukausihinnalla. Nämä sopimukset ovat usein toistaiseksi voimassa olevia, joten sopimuksesta pääsee tarvittaessa eroon nopeastikin.

Pakettisähkösopimukset on suunniteltu kerrostaloasuntoihin ja muihin pienempiin asuntoihin, joissa sähkönkulutus on suhteellisen tasaista vuoden ympäri. Paketteja on useaa eri kokoa.

Huomaa kuitenkin, että pakettisopimuksessa ylimenevä sähkö voi olla kallista, ja toisaalta jos käytät sähköä pakettia vähemmän, maksat turhaan ylimääräisestä.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on ehkä tavallisin sähkösopimustyyppi. Siinä sähkön hinta muuttuu pörssihinnan mukaan, mutta ei kuitenkaan jatkuvasti vaan tietyn ajan välein. Sähkön hinta saattaa olla sama vaikkapa puoli vuotta, jonka jälkeen se uudelleen arvioidaan ja se voi nousta tai laskea.

Sähköstä maksetaan kulutuksen mukaan, joten sopimus on läpinäkyvä. Se sopii tilanteisiin, joissa sähkön hinta ei nouse nopeasti tai dramaattisesti. Se suojaa kuluttajaa kaikista äkillisimmältä hinnannousulta, vaikka ei teekään sitä yhtä hyvin kuin määräaikainen sähkösopimus.

Pörssisähkö

Pörssisähkö on dynaamisin sähkösopimus, sillä siinä sähkön hinta muuttuu useita kertoja yhdenkin päivän aikana. Sähkön hinta seuraa markkinahintaa, johon vaikuttaa kysyntä ja tarjonta. Esimerkiksi öisin sähkö on halvempaa kuin päivisin.

Sopimuksen etuna on mahdollisuus hyödyntää vaikkapa yösähkö ja muut edullisemmat hetket, mutta miinuspuolena on huono ennustettavuus.

Sähkösopimus kaksioon, kolmioon tai yksiöön

Kaksiossa ja kolmiossa sähkönkulutus on usein hieman suurempaa kuin vaikkapa yksiössä. Sähkösopimus kaksioon tai kolmioon kannattaa valita oman kulutuksen mukaan ja laskemalla sähkösopimuksen kokonaishinta. Yksiössä kannattaa lähteä siitä, että kulutus on alhaista, ellei käytössä ole saunaa tai sähkökäyttöistä lattialämmitystä.

Kerrostalokaksiossa tai isommassakin kerrostaloasunnossa voi olla fiksua valita määräaikainen sopimus, jossa sähkön hinnan saa lukittua ja kulut ennakoitua. Toistaiseksi voimassa oleva sähkö sopii, jos ei halua sitoutua pitkään sopimukseen.

Paljonko kerrostaloasunnon sähkön kulutus on?

Paras sähkösopimus kerrostaloasuntoon on yksinkertaistettuna se, joka on edullisin. Jotta edullisimman sopimuksen löytää ja pääsee käyttämään netin laskureita, tulee kuitenkin tietää oman asunnon kulutus. Kuinka oman kerrostaloasunnon kulutuksen siis tietää?

Helpoiten tiedon saa luonnollisesti vanhoja sähkölaskuja tutkimalla. Niistä on helppoa laskea vuosikulutus ja suhteuttaa se tulevaan vuoteen. Myös kuukausikulutuksen vertailu käy, mikäli lämmittäminen tai ilmastointi ei tuo suurta eroa kuukausien kulutukseen. Mikäli kaikki on ennallaan, voi sähkön kulutuksen arvioida olevan tulevaisuudessakin samaa luokkaa.

Mikäli et kuitenkaan saa käsiisi vanhoja laskuja tai olet vaikkapa vasta muuttamassa asuntoon, tulee tässä muutamia esimerkkejä kulutuksen arvioinnista:

Asunto (ei lattialämmitystä)Arvio sähkön kulutuksesta per vuosi
Yksiö 30 m², 1 hlö1000 kWh
Kaksio, 40 m², 2 hlö2000 kWh
Kolmio, 60 m², 3 hlö3000 kWh
Neliö, 80 m², 4 hlö4000 kWh

Edullinen sähkö kerrostaloon löytyy kilpailutuksesta

Sähkö kerrostaloon on helppo kilpailuttaa, mikäli kulutus on tiedossa. Suuntaa sähkövertailuumme, sillä sen avulla saat realistisen vertailun sähkösopimuksista sinun tarpeesi huomioon ottaen. Vertailumme avulla pääset vertailemaan sähköjä ilman tietojen syöttämistä ja saat kaikki tiedot informatiivisessa taulukossa esiteltyinä!

Näin vertailet sähkösopimukset helposti:

1) Arvioi oman asuntosi sähkönkulutus. Tee arvio sähkönkulutuksesta esimerkiksi sähkölaskun perusteella tai kulutuslaskuriamme käyttäen mikäli sinulla ei ole edellisiä sähkölaskuja samasta asunnosta.

2) Vertaile sähkösopimukset. Suuntaa sähkövertailuumme ja vertaile sähkösopimusten hintaa ja sopimustyyppejä helposti ja nopeasti.

3) Hanki uusi sähkösopimus. Kun olet löytänyt edullisimman sopimuksen voit tilata sen helposti suoraan sähkövertailun linkistä.

Vihreällä sähköllä teet ilmastoteon

Vihreä sähkö tarkoittaa sähköä, joka on tuotettu uusiutuvia energialähteitä käyttämällä. Näitä ovat esimerkiksi tuulivoima, vesivoima, aurinkovoima ja maalämpö. Suomessa yleisin vihreän sähkön lähde on vesivoima, sillä joet on valjastettu energiantuotantoon jo vuosikymmeniä sitten.

Ostamalla vihreää sähköä ostat sellaista sähköä, jonka tuottamiseen ei poltettu fossiilisia polttoaineita. Samalla osoitat sen, että ympäristöasiat ovat kansalle tärkeitä ja näin autat painostamaan yrityksiä sijoittamaan uusiutuvan energian tuotantoon. Yleensä sähkön tuotannossa alkukustannukset ovat korkeita ja tämän vuoksi fossiiliset polttoaineet ovat yhä suosittu sähkön lähde.

Valitsemalla vihreän sähkön teet siis ilmastoteon, sillä fossiilisten polttoaineiden käytön vähentäminen auttaa muun muassa ilmaston lämpenemisen hillitsemisessä!

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top