Sähkösopimus kerrostaloon

Löydä paras sähkösopimus kerrostaloon helpon vertailun avulla. Tämän hetken suosituksemme löytyy oikealta, ja kaikki sopimukset pääset vertailemaan alempaa löytyvästä sähkövertailusta.

Lokakuun 2022 valinta

Fortum logo

Hinta
33,99c/kWh

Perusmaksu
2,97 €/kk
4,50€

Sopimustyyppi
24kk määräaika

Fortum Takuu 24kk. Lukitse sähkön hinta, nyt -34 % perusmaksusta.

Tai vertaa kaikki sopimukset

Kotimaan Energia logo
Oomi logo
Nordic Green Energy logo

Vertaa kerrostaloasunnon sähkösopimus

Löydä kerrostaloasuntoon sopiva sähkösopimus helposti sähkövertailustamme. Sähkön käyttö kerrostaloasunnossa on usein vähäistä, fiksuinta voi olla valita mahdollisimman edullisella perusmaksulla varustettu sopimus.

Fortum logo

Fortum Takuu 24kk

Hinta
33,99 c/kWh

Perusmaksu
2,97 €/kk (norm. 4,50 €)

Sopimustyyppi
24kk määräaikainen yleissähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaPerusmaksuetu (arvo 36,72 €)

Fortum Takuu 24kk on CO2-vapaa sähkösopimus, josta saat nyt perusmaksut erikoisetuna edullisemmin koko sopimuskaudeksi.

Fortum logo

Fortum Vakio S

Hinta
Kiinteä 75 €/kk

Maks. kulutus
2000 kWh/vuosi

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pakettisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaKiinteä pakettihinta

Fortum Vakio S kiinteään kuukausihintaan kerrostaloasuntoihin. Maks. 2 000 kWh vuosikulutus. Oletuksena CO2-vapaata sähköä, valittavissa myös uusiutuva energia.

Nordic Green Energy logo

Pörssisähkö pienellä marginaalilla

Hinta
Pörssisähkö + 0,49c/kWh

Perusmaksu
3,80 €

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pörssisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
Vesivoima, lisähintaan tuuli- tai aurinkovoimaMatala marginaali, aina ajankohtainen hinta

Nordic Green Energyn ympäristöystävällinen vesivoimalla tuotettu pörssisähkö arginaalilla. Voit valita myös tuulivoiman tai aurinkovoiman pieneen lisähintaan.

Fortum logo

Fortum Vakio M

Hinta
Kiinteä 120 €/kk

Maks. kulutus
3000 kWh/vuosi

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pakettisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaKiinteä pakettihinta

Fortum Vakio M kiinteään kuukausihintaan rivitaloon tai kerrostaloasuntoon. Maks. 3 000 kWh vuosikulutus. Oletuksena CO2-vapaata sähköä, valittavissa myös uusiutuva energia.

Fortum logo

Fortum Vakio L

Hinta
Kiinteä 190 €/kk

Maks. kulutus
5000 kWh/vuosi

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pakettisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaKiinteä pakettihinta

Fortum Vakio L kiinteään kuukausihintaan. Maks. 5 000 kWh vuosikulutus. Oletuksena CO2-vapaata sähköä, valittavissa myös uusiutuva energia.

Nordic Green Energy logo

Smartti 24kk

Hinta
Puolet 37,95c/kWH +
puolet pörssisähkö + 1,49c

Perusmaksu
3,60 €

Sopimustyyppi
24kk määräaikainen hybridisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
Vesivoima, lisähintaan tuuli- tai aurinkovoima31.8 asti tilattuihin sopimuksiin perusmaksut ilmaiseksi koko sopimuskaudelle

Nordic Green Energyn ympäristöystävällinen vesivoimalla tuotettu SMARTTI-sopimus. Puolet kulutuksesta laskutetaan ajankohtaisen tunti-spot-hinnan mukaan, ja puolet kiinteän hinnan mukaan. Valittavissa myös tuulivoima tai aurinkovoima. Tarjolla myös 12kk:n määräaikaisena sopimuksena.

Nordic Green Energy logo

Smartti 12kk

Hinta
Puolet 44,95c/kWH +
puolet pörssisähkö + 1,49c

Perusmaksu
3,60 €

Sopimustyyppi
12kk määräaikainen hybridisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
Vesivoima, lisähintaan tuuli- tai aurinkovoima31.8 asti tilattuihin sopimuksiin perusmaksut ilmaiseksi koko sopimuskaudelle

Nordic Green Energyn ympäristöystävällinen vesivoimalla tuotettu SMARTTI-sopimus. Puolet kulutuksesta laskutetaan ajankohtaisen tunti-spot-hinnan mukaan, ja puolet kiinteän hinnan mukaan. Valittavissa myös tuulivoima tai aurinkovoima. 12 kuukauden määräaika.

Laske sähkön kokonaishinta

Käytä laskureitamme laskeaksesi sähkön kulutuksen ja sähkön kokonaishinnan. Kokonaishinnan laskurilla laskurilla voit laskea sähkön kokonaishinnan sopimuksen mukaan. Säädä sähkönkulutus ja sopimuksen tiedot kuntoon, niin näet arvioidut vuosikustannukset.

Jos et tiedä kulutusta, käytä sähkönkulutuslaskuria arvioidaksesi sen. Molemmat laskurit löydät alta olevasta linkistä.

Tilaa hintavahti

Tilaa maksuton hintavahti, ja me huolehdimme sähkömarkkinoiden seuraamisesta puolestasi. Saat automaattisesti tiedon, kun sähkösopimusten hintataso laskee.

Sähkösopimus kerrostaloasuntoon

Sähkön hinta on noussut hurjasti viime aikoina ja se on vaikuttanut merkittävästi myös pienehkössä asunnossa asuvan kerrostaloasujan arkeen. Hinnannousun vuoksi uuden kiinteähintaisen sähkösopimuksen teko tai päivitys muuten on saattanut tulla ajankohtaiseksi. Sähkösopimus kannattaakin kilpailuttaa aina silloin tällöin, sillä näin saat itsellesi parhaan edun ja hinnan!

Paras sähkösopimus kerrostaloon ei ole kaikille sama, sillä siihen vaikuttaa muun muassa sähkön kulutus ja asunnon koko. Yhtä kaikki paras sähkösopimus on sellainen, jonka hinta on paras ja joka on muuten arvojesi mukainen eli koostuu vaikkapa vain uusiutuvista energianlähteistä tuotetusta sähköstä.

Sähkösopimus kerrostaloon voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten joukosta löytyy lisäksi erilaisia hinnoittelumalleja, joiden joukosta voit löytää sen, joka mahdollistaa halvimman sähkön sinun asuntoosi. Lue siis lisää ja nappaa parhaat vinkit sähkösopimusten kilpailutuksesta ja hankinnasta kerrostaloon!

Näin löytyy sopiva sähkö kerrostaloasuntoon

Sähkösopimuksen teossa kannattaa ottaa huomioon oman asunnon kulutus ja tehdä kilpailutus sen mukaan. Kilpailuttaa voi helposti myös netissä esimerkiksi meidän sähkövertailumme avulla! Tutustu myös erilaisiin sähkösopimustyyppeihin ja valitse se, jonka uskot olevan paras juuri sinulle!

1. Laske sähkönkulutus

Kerrostaloasunto ei kuluta yleensä läheskään niin paljoa sähköä kuin vaikkapa rivitaloasunto tai omakotitalo. Syynä tähän on se, että kerrostalot lämpenevät yleensä kaukolämmöllä, jolloin lämmitykseen ei tarvitse käyttää sähköä.

Sähkön kulutuksen saa kuitenkin korkeaksi myös kerrostalossa mikäli käyttää vaikkapa sähköpattereita tai muita sähköä paljon syöviä laitteita. Myös esimerkiksi rikkinäinen kodinkone tai lattialämmitys saattaa nostaa sähkölaskua nopeastikin.

Mikäli sähkönkulutus on pientä, kuten kerrostalossa usein on, kaikkein tärkeintä on yleensä minimoida perusmaksu. Perusmaksuton sähkö voi tällöin olla paras vaihtoehto, silä maksat vain kulutuksesta etkä lainkaan kiinteää kuukausihintaa.

2. Tiedä erilaiset sähkösopimustyypit

Tärkeää on valita sopimus, joka on edullinen, mutta jossa on hyvät ehdot eli josta pääsee tarvittaessa helposti eroon. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus mahdollistaa irtisanomisen, mutta ei suojaa pitkäaikaiselta hinnannousulta. Määräaikaiseen sopimukseen sitoutuu, mutta tällöin myös hinta pysyy vakiona.

Toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia on erilaisia. Tutustu näihin lisää myöhemmin tässä artikkelissa!

3. Vertaa sähkön hintoja

Paras sähkösopimus ei käy kukkaron päälle. Sähköä vertaillaankin niin, että eri sopimuksissa ilmoitetut kilowattituntihinnat laitetaan paremmuusjärjestykseen. Lisäksi tulee varmistaa, mitä muita mahdollisia kuluja sopimus tuo mukanaan. Osa sähkösopimuksista on esimerkiksi osittain tai täysin kiinteähintaisia.

Hinnassa kannattaa ottaa huomioon myös perusmaksu. Perusmaksuton sopimus on usein halvin vaihtoehto esimerkiksi sähköksi yksiöön, vaikka kwh-hinta muuten olisi hieman kalliimpi.

Vertaa hinnan lisäksi kuitenkin myös muita seikkoja. Esimerkiksi vihreän sähkön valitseminen, vaikka se ei olisi edullisinta on täysin perusteltua ja eettinen valinta!

Mikä on paras sähkösopimus kerrostaloon?

Sähkösopimuksen valinnassa on tärkeää ymmärtää erilaiset sopimusvaihtoehdot. Ensin voi vaikkapa miettiä, haluaako sitoutua määräaikaiseen sopimukseen vaikkapa kahdeksi vuodeksi. Vai sietääkö epävarmuutta, mutta säilyttää oikeuden vaihtaa sähköntoimittajaa ja valitsee määräaikaisen sopimuksen?

Sähkösopimuksen valinnassa pitää siis tietää, kuinka paljon riskiä hinnan noususta sietää, sillä vain niin valitset sopimuksen, joka tuo sinulle mielenrauhan. Nappaa tästä osiosta vinkit erilaisiin sopimustyyppeihin ja löydä niistä paras sähkösopimus kerrostaloon!

Määräaikainen kiinteällä kWh-hinnalla varustettu sopimus

Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, johon sitoudutaan nimensä mukaan määräajaksi. Usein se on esimerkiksi kaksi vuotta ja sinä aikana sopimusta ei siis voi purkaa ilman muuttoa tai sopimussakon maksamista. Sopimushetkellä lyödään lukkoon se kWh-hinta, jolla sähköä ostetaan, eikä hinta muutu sopimuskauden aikana.

Määräaikaisen sopimuksen hyvä puoli onkin se, että sen avulla voittaa silloin, kun sähkön hinta nousee. Mikäli sähkön hinta taas laskee, häviää kuluttaja, sillä muilla sopimustyypeillä sähköä saisi tuolloin edullisemmin, mutta määräaikaisuutta ei voi purkaa.

Pakettisopimus

Pakettisopimus on kiinteähintainen sopimus eli tietty määrä sähköä myydään tietyllä hinnalla. Se mahdollistaa hinnan lukitsemisen tiettyyn pisteeseen saakka ja säästää rahaa silloin, kun sähkön kulutus on pientä. Mikäli kulutus on suurta, ei sopimusta kannata ottaa. Sen etuna on se, että sähkölaskun suuruus on ennakoitavissa, mutta miinuksena se, että oma kulutus pitää tuntea tarkkaan sopimusta tehtäessä.

Pakettisopimuksessa ylimenevä sähkö on usein kallista, ja toisaalta jos käytät sähköä pakettia vähemmän, maksat turhaan ylimääräisestä.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on ehkä tavallisin sähkösopimustyyppi. Siinä sähkön hinta muuttuu pörssihinnan mukaan, mutta ei kuitenkaan jatkuvasti vaan tietyn ajan välein. Sähkön hinta saattaa olla sama vaikkapa puoli vuotta, jonka jälkeen se uudelleen arvioidaan ja se voi nousta tai laskea.

Sähköstä maksetaan kulutuksen mukaan, joten sopimus on läpinäkyvä. Se sopii tilanteisiin, joissa sähkön hinta ei nouse nopeasti tai dramaattisesti. Se suojaa kuluttajaa kaikista äkillisimmältä hinnannousulta, vaikka ei teekään sitä yhtä hyvin kuin määräaikainen sähkösopimus.

Pörssisähkö

Pörssisähkö on dynaamisin sähkösopimus, sillä siinä sähkön hinta muuttuu useita kertoja yhdenkin päivän aikana. Sähkön hinta seuraa markkinahintaa, johon vaikuttaa kysyntä ja tarjonta. Esimerkiksi öisin sähkö on halvempaa kuin päivisin.

Sopimuksen etuna on mahdollisuus hyödyntää vaikkapa yösähkö ja muut edullisemmat hetket, mutta miinuspuolena on huono ennustettavuus.

Sähkösopimus kaksioon, kolmioon tai yksiöön

Kaksiossa ja kolmiossa sähkönkulutus on usein hieman suurempaa kuin vaikkapa yksiössä. Sähkösopimus kaksioon tai kolmioon kannattaa valita oman kulutuksen mukaan ja laskemalla sähkösopimuksen kokonaishinta. Yksiössä kannattaa lähteä siitä, että kulutus on alhaista, ellei käytössä ole saunaa tai sähkökäyttöistä lattialämmitystä.

Kerrostalokaksiossa tai isommassakin kerrostaloasunnossa voi olla fiksua valita määräaikainen sopimus, jossa sähkön hinnan saa lukittua ja kulut ennakoitua. Toistaiseksi voimassa oleva sähkö sopii, jos ei halua sitoutua pitkään sopimukseen.

Paljonko kerrostaloasunnon sähkön kulutus on?

Paras sähkösopimus kerrostaloasuntoon on yksinkertaistettuna se, joka on edullisin. Jotta edullisimman sopimuksen löytää ja pääsee käyttämään netin laskureita, tulee kuitenkin tietää oman asunnon kulutus. Kuinka oman kerrostaloasunnon kulutuksen siis tietää?

Helpoiten tiedon saa luonnollisesti vanhoja sähkölaskuja tutkimalla. Niistä on helppoa laskea vuosikulutus ja suhteuttaa se tulevaan vuoteen. Myös kuukausikulutuksen vertailu käy, mikäli lämmittäminen tai ilmastointi ei tuo suurta eroa kuukausien kulutukseen. Mikäli kaikki on ennallaan, voi sähkön kulutuksen arvioida olevan tulevaisuudessakin samaa luokkaa.

Mikäli et kuitenkaan saa käsiisi vanhoja laskuja tai olet vaikkapa vasta muuttamassa asuntoon, tulee tässä muutamia esimerkkejä kulutuksen arvioinnista:

Asunto (ei lattialämmitystä)Arvio sähkön kulutuksesta per vuosi
Yksiö 30 m², 1 hlö1000 kWh
Kaksio, 40 m², 2 hlö2000 kWh
Kolmio, 60 m², 3 hlö3000 kWh
Neliö, 80 m², 4 hlö4000 kWh

Edullinen sähkö kerrostaloon löytyy kilpailutuksesta

Sähkö kerrostaloon on helppo kilpailuttaa, mikäli kulutus on tiedossa. Suuntaa sähkövertailuumme, sillä sen avulla saat realistisen vertailun sähkösopimuksista sinun tarpeesi huomioon ottaen. Vertailumme avulla pääset vertailemaan sähköjä ilman tietojen syöttämistä ja saat kaikki tiedot informatiivisessa taulukossa esiteltyinä!

Näin vertailet sähkösopimukset helposti:

1) Arvioi oman asuntosi sähkönkulutus. Tee arvio sähkönkulutuksesta esimerkiksi sähkölaskun perusteella tai kulutuslaskuriamme käyttäen mikäli sinulla ei ole edellisiä sähkölaskuja samasta asunnosta.

2) Vertaile sähkösopimukset. Suuntaa sähkövertailuumme ja vertaile sähkösopimusten hintaa ja sopimustyyppejä helposti ja nopeasti.

3) Hanki uusi sähkösopimus. Kun olet löytänyt edullisimman sopimuksen voit tilata sen helposti suoraan sähkövertailun linkistä.

Vihreällä sähköllä teet ilmastoteon

Vihreä sähkö tarkoittaa sähköä, joka on tuotettu uusiutuvia energialähteitä käyttämällä. Näitä ovat esimerkiksi tuulivoima, vesivoima, aurinkovoima ja maalämpö. Suomessa yleisin vihreän sähkön lähde on vesivoima, sillä joet on valjastettu energiantuotantoon jo vuosikymmeniä sitten.

Ostamalla vihreää sähköä ostat sellaista sähköä, jonka tuottamiseen ei poltettu fossiilisia polttoaineita. Samalla osoitat sen, että ympäristöasiat ovat kansalle tärkeitä ja näin autat painostamaan yrityksiä sijoittamaan uusiutuvan energian tuotantoon. Yleensä sähkön tuotannossa alkukustannukset ovat korkeita ja tämän vuoksi fossiiliset polttoaineet ovat yhä suosittu sähkön lähde.

Valitsemalla vihreän sähkön teet siis ilmastoteon, sillä fossiilisten polttoaineiden käytön vähentäminen auttaa muun muassa ilmaston lämpenemisen hillitsemisessä!

Usein kysytyt kysymykset