Oomi Energia Oy

Oomi on suomalainen sähköyhtiö, joka sai alkunsa vuonna 2020, kun muutamat sähköyhiöt ympäri Suomea päättivät yhdistää voimansa. Oomin perustajat ovat Vantaan Energia, Lahti Energia, Pori Energia, Oulun Seudun Sähkö sekä Oulun Sähkönmyynti Oy ja sen osakkaat. Osakkaiden listalla ovat Oulun Energia, Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia. 

Oomin nettisivuilta päätellen Oomilla on kevyt ja hyväntuulinen imago. Yritys keskittyy ympäristöystävälliseen sähköntuotantoon ja se tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden valita tuuli-, vesi- ja aurinkosähkön välillä. Oomi on luotettava kotimainen sähköyhtiö, joka on vuonna 2022 jo yksi Suomen suurimmista.

Oomista syntyi muutaman sähköntoimittajan yhdistämisestä yksi Suomen suurimmista energiantoimittajista. Yrityksellä on noin 400 000 asiakasta.

Oomi logo

Osoite: Karhumäentie 3, 01530 Vantaa

Sähköposti:

Puhelinnumero: (09) 2522 1122

Kotisivut: https://oomi.fi/

Liikevaihto (2021): 348,1 miljoonaa

Oomi sähkösopimukset

Oomi logo

Oomi Kiinteä 24kk

Perusmaksu: 4,90 €/kk
Määräaika: 24kk määräaikainen (mahdollisuus vaihtoturvaan)
Tuotantotapa: Sekasähkö

Täysin kiinteä 2 vuoden sähkösopimus Oomilta kaikkiin kotitalouksiin.

8,89 c/kWh

Vapautta tuova vaihtoturva +1,90c/kWh.

Lisätietoa

Oomin kiinteä 24kk sopimus lukitsee sähkön hinnan 2 vuodeksi. Hinta pysyy kiinteänä koko sopimuskauden. Voit liittää sopimukseen halutessasi myös vaihtoturvan, jolloin voit vaihtaa vuoden kuluttua halvempaan sopimukseen, mikäli sähkön markkinahinta laskee.


  • Päivitä sopimus uusiutuviin: +4,90 €/kk

  • Vaihtoturva: +1,90c/kWh

  • Sopimus: 24kk määräaikainen
  • Sähkön tuotantotapa: Sekasähkö
  • Sähkötyyppi: Yleissähkö

Katso tästä Oomi Kiinteä 24kk:n tuotesivu.

Oomi tarjoaa asiakkailleen sekä kiinteähintaisia sopimuksia että vaihtoehdon valita pörssisähkö. Lisäksi Oomilla on mahdollisuus räätälöidä sähkösopimus sopimaan omaan tilanteeseen esimerkiksi valitsemalla uusiutuvan energian tai lisäämällä maksuturvan omaan sähkösopimukseen. Oomin kautta voi hyödyntää esimerkiksi yö- ja kausisähköä.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Oomi sähkön hinta

Oomi ilmoittaa sähkösopimusten ajankohtaiset hinnat nettisivuillaan. Sähkösopimusta solmittaessa on hyvä muistaa, että sähkölaskussa loppusumma koostuu useasta asiasta, kuten sähkön hinnasta, perusmaksusta sekä mahdollisista lisäpalveluista. Oomilla sähkön hinta on ollut samoilla paikkeilla kuin muillakin kotimaisilla sähköyhtiöillä, mutta ajantasaiset hinnat kannattaa aina vertailla.

Oomin sopimusvalikoimiin kuuluu esimerkiksi pörssisähköä ja määräaikaisia sähkösopimuksia.

Oomi kokemuksia

Oomi on suomalainen, luotettava sähköyritys, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden räätälöidä omanlaisensa sopimuksen. Oomin sivuilla on jopa näppärä askel-askeleelta -lomake, jonka täyttämällä löydät juuri omaan tarpeeseesi sopivan sähkösopimuksen. 

Asiakkailla on tyypillisesti ollut hyviä Oomi kokemuksia, vaikka pari valitusta on tehty Oomin myyntitiimistä sekä suurista laskuista, johon oli lisätty tilaamattomia lisäpalveluita. Kiitosta Oomi on saanut kiireettömästä asiakaspalvelusta.

Kaiken kaikkiaan Oomi on kuitenkin yksi Suomen suurimmista ja tunnetuimmista yhtiöistä, joka tarjoaa kokonaisvaltaisesti hyvän palvelun.

Oomi asiakaspalvelu

Oomiin on mahdollista ottaa yhteyttä joko live chatin kautta tai puhelimitse maanantaista perjantaihin kello 08:00-18:00. Heille voi lähettää myös yhteydenottolomakkeen, joka löytyy skrollaamalla Oomin etusivun alalaitaan. Live chat löytyy oikeasta alakulmasta ja sitä klikkaamalla pääset asiakaspalvelijan puheille. 

Jos olet mieluummin yhteydessä puhelimitse, sen voi tehdä numerossa 09 2522 1122. Mikäli haluat jättää heille yhteydenottolomakkeen, klikkaa etusivun alalaidassa olevaa Lähetä meille viesti-painiketta.

Asiakaspalvelu on saanut kiitosta etenkin ystävälliyydestään ja kiireettömyydestään. Yrityksen sivuilla on myös UKK-osio, josta voi etsiä vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Oomin kautta aurinkoenergiaa

Oomin kautta on mahdollista ostaa aurinkopaneeleita omaan käyttöön. Aurinkopaneelien avulla asiakas voi tuottaa oman aurinkosähkönsä näppärästi niin mökillä kuin vakiasumuksessa. Oomin kautta aurinkopaneelit on mahdollista ostaa osamaksulla, jonka lisäksi Oomi tarjoutuu ostamaan ylimääräsähkön. Jos siis tuotat enemmän sähköä kuin käytät, Oomi voi ostaa sen sinulta pois ja saat omaan taskuun rahaa tuottamalla aurinkoenergiaa.

Oomilla on myös muita lisäpalveluita, kuten työsuhdepyörä, jonka yrittäjät voivat hankkia työntekijöitään varten.

Oomi – sähkösopimuksen irtisanominen

Sähkösopimuksen irtisanominen riippuu siitä, millainen sopimus sinulla on. Jos sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, voit irtisanoa sen koska tahansa 14 päivän irtisanomisajalla. Määräaikainen sähkösopimus sen sijaan on mahdollista irtisanoa vain muuton yhteydessä ilman kuluja. Joissakin tapauksissa sähkösopimus on mahdollista ottaa mukaan, kun muuttaa uuteen asuntoon. 

Sähkösopimuksen irtisanominen onnistuu ottamalla yhteyttä Oomin asiakaspalveluun. Irtisanomisen yhteydessä asiakkaan pitää toimittaa yritykselle muutamia tietoja, kuten nimi, osoite ja sopimuksen päättymispäivä. Muista, ettei sopimusta voi päättää takautuvasti.

Kun valitset sopivaa sähkösopimusta, on tärkeää vertailla sähkön hinnan ja sopimustyypin lisäksi myös voimassaoloaikaa. 

Voit kilpailuttaa ja vertailla sähkösopimukset helposti meidän kauttamme.

  1. Selvitä ensin arvioitu sähkönkulutuksesi vuoden ajalle
  2. Vertaile sähkön hintaa ja sähkösopimuksia meidän kauttamme
  3. Valitse sopiva sopimus

Sähkösopimuksen kilpailutus on helppoa tehdä vertailupalvelussamme. Voit verrata meillä Oomia ja muita sähköyhtiöitä ja löytää sinulle sopivimman sähkötarjouksen helposti.

Oomi on yksi Suomen suurimmista sähköyhtiöistä

Kun Oomi syntyi vuonna 2020, se yhdisti voimansa monen eri sähköyhtiön kanssa. Oomi on hvyäntuulinen, luotettava ja turvallinen suomalainen toimija, joka palvelee asiakkaitaan ammattitaidolla ja osaavasti. 

Oomi on ammattitaitoinen yritys, jonka kautta sähkösopimuksen solmiminen on helppoa. Näyttää kuitenkin siltä, että Oomin sivuilla on paljon vähemmän vaihtoehtoja sähkösopimuksiin kuin sen kilpailijoilla. 

Oomi on myös saanut noottia etenkin sen myyntitiimin häikäilemättömyydestä. Itse palvelujen toimittamisessa ei kuitenkaan ole suomalaisten kokemusten mukaan ollut ongelmaa.

Oomi Energia ja vastuullisuus

Se miten Oomin sähkö tuotetaan jakautuu kolmeen eri lähteeseen: ydinenergian osuus on 37,43 prosenttia, fossiilisten polttoaineiden osuus 29,47 prosenttia ja uusiutuvien energialähteiden osuus 33,1 prosenttia kaikesta yrityksen käyttämästä energiasta. 

Sähköyhtiö tekee myös yhteistyötä esimerkiksi yritysten ja urheilujärjestöjen kanssa. Heidän kotisivuilta löytyy hakemuslomake, jonka avulla voi helposti hakea sponsoria. Sponsoroinnin ehdot on määritelty selkeästi.

Oomi on myös apuna, jos harkitset aurinkopaneelien asentamista kotiisi. Tätä vaihtoehtoa ei yleisen käsityksen mukaan pidetä kovin toimivana ratkaisuna Suomen puolipilvisessä ilmastossa. Todellisuudessa tällainen sää on aurinkopaneeleille varsin edullinen sähköntuotannon kannalta. Oomin avulla voit asentaa aurinkopaneelit katollesi vaikka vuokra-ostopalveluna. Asiakkaat voivat myös myydä kaiken ylituotantonsa Oomille ja tästä tehdään aina erillinen sopimus yrityksen kanssa. Toisin kuin monet muut sähköntoimittajat, niin yritys ei edellytä voimassa olevaa sähkösopimusta.

Heidän kautta on mahdollista myös hankkia sähköautojen latausasema, olipa kyseessä sitten yksittäinen kiinteistö, asuinyhteisö tai yritys. Näitä latausasemia kutsutaan älykkäiksi latauslaitteiksi, koska kuljettaja voi puhelimellaan muuttaa latausnopeutta ja ajoittaa sen omien tarpeiden mukaan.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top