Alajärven sähkö

Alajärven Sähkö Oy sijaitsee Alajärvellä ja sähköyhtiöllä on 1 300 omistajaa. Suurin osakkeenomistaja on Alajärven kaupunki 7 prosentin osuudella. Yrityksen liikevaihto on noin 8 miljoonaa euroa vuodessa.

Alajärven Sähkö on yleishyödyllinen yhtiö, joka vastaa sähköverkon ylläpidosta, siirtomaksujen ja sähköveron laskutuksesta sekä sähkön myynnistä.

Yrityksen tarjoamat energiasopimukset ovat melko yksinkertaisia; yritys tarjoaa kahta erilaista sopimusta, joko yleissähköä tai aikaperusteistasähköä.

Alajärven Sähkön sähkönmyyntisopimukset ovat varsin edullisia, mutta yrityksen nettisivut ovat vanhentuneet – hinnastoon pääsee näkemään ainoastaan pdf-tiedostona, mutta perusasiat näissä ovat selkeästi esillä.

Osoite: Vanhatie 331, 62900 Alajärvi

Sähköposti: asiakaspalvelu(at)alajarvensahko.fi

Puhelinnumero: (06) 557 7470

Nettisivu: http://www.alajarvensahko.fi/

Perustettu: 1944

Liikevaihto (2021): 8,8 miljoonaa

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Yrityksen historia

Alajärven kylillä toimi aikaisemmin pienimuotoisia sähköosuuskuntia, ja ne toimittivat sähköä vain lähialueelle. Toisen maailmansodan aikana sähkön käyttö Alajärvellä kasvoi, mikä johti siihen että Alajärven Sähkö Oy perustettiin vuonna 1944. 

Näihin aikoihin kaikkien jotka halusivat saada sähköä yrityksestä oli liityttävä osakkeenomistajiksi ja ostettavien osakkeiden määrä määräytyi kodin ja viljelysmaan koon mukaan. 

Nykyisin sähköä voi ostaa sähköyhtiöltä kuin sähköyhtiöltä, joten alajärveläisetkin saavat kilpailutettua sähkön laajasti eri energiayhtiöiden kesken.

Scroll to Top