Esse Elektro-Kraft Ab

Esse Elektro-Kraft on pieni suomalainen energiayhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Pedersöressä. Yhtiö myy sähköä ainoastaan omalle verkkoalueelleen, joten muualla kuin Pedersöressä asuvat eivät voi tehdä sähkösopimusta.

Pienenä paikallisena sähköyhtiönä Esse Elektro-Kraft AB ei tarjoa yhtä laajaa sopimusvalikoimaa tai moderneja tietojärjestelmiä kuin sen isommat kilpakumppanit.

Osoite: Esse Elektro-Kraft Ab, Steinpottvägen 3, 68820 Ähtävä

Sähköposti: info@eekab.fi

Puhelinnumero: (02) 0766 1900

Kotisivut: http://eekab.fi/fi/

Liikevaihto (2020): 5,1 miljoonaa

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Yrityksen historia

Yhtiön historia ulottuu jopa vuoteen 1920, jolloin osuuskunta perustettiin rakentamaan voimalaitosta Ähtävän jokeen. Vain viisi vuotta tämän jälkeen osuuskunnasta tuli osakeyhtiö vuonna 1925.

Ähtävän jokeen rakennettu Värnånkosken voimalaitos on edelleen käytössä. Sitä on tosin vuosien varrella korjattu ja päivitetty useita kertoja. Tämän vesivoimalaitoksen lisäksi Esse Elektro-Kraft on rakentanut uudet voimalaitokset saman joen varteen. 

Vuosina 2009 ja 2012 rakennettujen voimaloiden sähköntuotanto oli vuonna 2016 yhteensä 6,2 miljoonaa kWh. Näiden voimaloiden lisäksi yritys omistaa kolmannen Evijärven kunnalta ostetusta Hanhikosken voimalaitoksesta, joka tuottaa noin 7 miljoonaa kWh vuodessa. 

Scroll to Top