Hehku Energia

Hehku Energia on vuonna 2023 nimensä muuttanut, aiemmin GNP Energy nimellä tunnettu, sähköyhtiö. Uudistunut Hehku Energia on onnistunut haalimaan asiakkaita mm. edullisten hintojensa siivittämänä – 2024 alussa sillä oli jo yli 50 000 asiakasta Suomessa.

Yhtiön taustalla on isompi pohjoismaalainen konserni, joka toimii mm. Norjassa ja Ruotsissa. Nyt uudistunut Hehku Energia vastaa paikallisesti sähkön myynnistä Suomen alueella.

Hehku Energia on tunnettu yleensä varsin kilpailukykyisistä hinnoistaan. Se on pienempi sähkönmyyntiyhtiö, jonka taustalla on kuitenkin iso konserni.

Osoite: Hehku Energia Oy
Verkkosaarenkatu 5
00580 Helsinki

Sähköposti: info@hehkuenergia.fi

Puhelinnumero: (09) 6898 8780

Kotisivut: https://hehkuenergia.fi

Liikevaihto (2022): 17,6 miljoonaa

Hehku Energia sähkösopimukset

Hehku Energian sopimukset voit kilpailuttaa kätevästi meillä. Siirry alta vertailuun!

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Hehku Energia tarjoaa asiakkailleen pörssisähköä sekä erilaisia kiinteähintaisia tai osittain kiinteähintaisia sopimuksia. Hehkun kiinteät määräaikaiset sopimukset ovat usein olleet markkinoiden edullisimpien vaihtoehtojen joukossa.

Yrityksen historia

Hehku Energian eli entisen GNP Energyn historia on varsin värikäs. Yhtiö aloitti toimintansa vuonna 2009, ja silloin yhtiö toimi nimellä Market Energia. Sen jälkeen nimi vaihtui Finnkraftiksi, sitten GNP Energyksi ja lopulta kesällä 2023 Hehku Energiaksi.

Vuosien varrella omistajuus ja henkilöstö on muuttunut. Vuodesta 2012 alkaen Hehku oli osa pohjoismaalaista GNP sähkökonsernia. 2023 yhtiö muutti nimensä Hehkuksi, lisäsi henkilöstöään Suomessa ja toimii nyt vahvemmin Suomesta käsin. Samalla taustayhtiö GNP myytiin ruotsalaiselle Elify Group AB:lle, joka on nykyään myös Hehku Energian omistaja.

Historian varrella yhtiö on ollut muutamaan otteeseen mm. Kilpailu- ja kuluttajaviraston kynsissä. Aivan viime vuosina valituksia ei ole kuitenkaan tullut samalla tavalla, ja Hehku on onnistunut kasvattamaan sähkösopimusasiakkaidensa määrää roimasti. Hehku osti esimerkiksi vuonna 2022 konkurssiin menneen Lumo Energian sähkösopimusasiakkaat, ja on sittemmin ruvennut tarjoamaan sopimuksia varsin kilpailukykyiseen hintaan uusillekin asiakkaille.

GNP Energy on jo ennen Lumo Energiaakin ostanut toisten yhtiöiden sopimuksia. Esimerkiksi vuonna 2019 se osti Vihreä Älyenergia Oyn myymät sähkösopimukset sellaisinaan itselleen.

Hehku Energia kokemuksia

Hehku Energia on pienempi sähkönmyyntiyhtiö, jolla ei ole omaa tuotantoa. Se on kuitenkin ollut Suomen markkinoilla jo pitkään, ja sen taustalta löytyy iso pohjoismaalainen sähköyhtiökonserni.

Hehku Energia on uudistuksen myötä kasvanut. Sillä oli vuoden 2024 alussa jo yli 50 000 asiakasta Suomessa, ja lisäksi yhtiö työllistää yli 15 työntekijää Helsingissä.

Uudesta Hehku Energiasta ei nykyisellä nimellä vielä juuri löydy kokemuksia netistä. GNP Energy -nimellä yhtiöstä löytyy kuitenkin netistä paljon erilaisia kokemuksia – niin hyvässä kuin pahassakin.

Esimerkiksi Trustpilot-arvosteluissa yhtiö on saanut 2,3 tähteä 5:stä. Tämä on sähköyhtiölle melko tyypillinen lukema, ja vertailun vuoksi esimerkiksi Fortumin vastaava lukema on 1,4/5, vaikka yhtiö on yksi Suomen isoimmista toimijoista.

Vaikka Hehku Energia onkin yhtiön aiemmilla nimillään saanut jonkin verran negatiivista uutisointia, on yhtiön alkutaival uudella nimellä ollut toistaiseksi varsin menestyksekäs. Yhtiö on kasvanut Suomessa kovaa vauhtia

Scroll to Top