Kotimaan Energia ei enää tarjoa sähkösopimuksia omalla nimellä. Yhtiö yhdistyy Fortum Groupiin, ja kaikki sähkösopimukset tarjotaan jatkossa Fortumin nimissä.

Kotimaan Energia Oy

Kotimaan Energia on suomalainen sähkön myyntiin keskittyvä sähköyhtiö, jonka konttori ja kotitoimisto sijaitsee Espoossa. Espoon toimiston rosteriin kuuluu noin 50 työntekijää, jotka auttavat asiakkaita hädän tullessa. Kotimaan Energia on Fortumin omistuksessa.

Kotimaan Energia tarjoaa asiakkailleen alkuperävarmennettua ja uusiutuvaa energiaa, johon kuuluu sekä tuuli-, vesi- että aurinkosähkö. Kun asiakas solmii sähkösopimuksen yrityksen kautta, hän voi myös valita vihreän sähkön, joka kulkee Kotiman Energialla nimeltään Vihreä valinta. Yritys keskittyykin edistämään vihreän sähkön käyttöä ja kertoo, että Vihreällä valinnalla asiakas voi tukea  puhtaamman Itämeren puolesta tehtävään työtä.

Kotimaan Energia tarjoaa asiakkaille sekä sähkösopimuksia että erilaisia vakuutuspalveluja sähkösopimusten kylkeen. Hintataso on usein ollut edullinen.

Kotimaan Energia logo

Osoite: Keilalahdentie 2-4, 02150 Espoo

Sähköposti: info@kotimaanenergia.fi

Puhelinnumero: (09) 31581632

Kotisivut: https://www.kotimaanenergia.fi/

Liikevaihto (2021): 65 miljoonaa

Kotimaan Energian sähkösopimukset

Kotimaan Energian kautta sähkösopimuksen solmiminen onnistuu helposti ja jokaiselle asiakkaalle löytyy sopiva sopimus. Asiakas voi esimerkiksi valita pörssisähkön, kiinteähintaisen sopimuksen, määräaikaisen sopimuksen, valita vihreän sähkön ja lisätä sähkösopimuksen kylkeen erillisiä lisäpalveluita. Sähkösopimuksiin kuuluu ajoittain myös erilaisia etuja, kuten mahdollisuus tienata ilmaista sähköä tai hyödyntää muuttoetua.

Kotimaan Energian sähkösopimukset siirtyivät Fortumille. Nykyään voit otaa sähkösopimuksen suoraan Fortumin kautta.

Fortum logo

Fortum Vakio S

Määräaika: Toistaiseksi voimassa oleva
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Kiinteä pakettihinta esim. yksiöön tai pieneen kaksioon

25 €/kk

Maks. 2000kWh/vuosi

Lisätietoa

Fortum Vakio S on sähkösopimus kiinteällä kuukausihinnalla. S-kokoinen pakettisopimus sopii yksiöön tai pieneen kaksioon, jossa sähkönkulutus on maksimissaan 2 000 kilowattituntia vuodessa.

Valinnaiset lisäpalvelut:

 • 100 % uusiutuvaa energiaa – 4,35 €/kk
 • Aurinkovalinta – 5,77 €/kk
 • Maksuturvavakuutus – 5,90 €/kk
 • Sopimus: Toistaiseksi voimassa oleva
 • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
 • Sähkötyyppi: Pakettisähkö
 • Laskutus: 4 tai 6 laskua vuodessa

Katso Fortum Vakion tuotesivu tästä.

Fortum logo

Fortum Tarkka

Perusmaksu: 4,90 €/kk
Määräaika: Toistaiseksi voimassa oleva
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Pörssisähköä edullisella marginaalilla, hintatakuu +5,90€/kk

Spot + 0,59 c/kWh

Hinnanlukitus vain +5,90 €/kk.

Lisätietoa

Fortum Tarkka on pörssisähkösopimus, joka noudattaa Nord Poolin tunnittaisia spot-hintoja. Maksat siis aina ajankohtaista markkinahintaa sähköstä. Sopimukseen on tarjolla useita lisäpalveluita.

Ottamalla mukaan hintatakuun voit määräaikaisesti lukita sähkön hinnan kiinteäksi esimerkiksi talven kylmille kuukausille.

 • Sopimus: Toistaiseksi voimassa oleva
 • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
 • Sähkötyyppi: Pörssisähkö
 • Laskutus: 4, 6 tai 12 laskua vuodessa

Siirry Tarkan tuotesivulle tästä.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Kotimaan Energia sähkön hinta 

Kotimaan Energian sähkösopimusten hinnat ovat markkinoiden keskitason paikkeilla. Hinta riippuu valitusta sopimuksesta sekä mahdollisista sopimukseen liitetyistä lisäpalveluista, kuten joustoturvasta ja hintaturvasta.

Valitsemalla pörssisähkön saat mahdollisimman edullista sähköä, mutta tällöin asiakkaan on oltava tietoinen siitä, että sähkön hinta voi vaihdella paljon. Kiinteähintaisten toistaiseksi tai määräajaksi voimassa olevien sopimusten hinnat ovat huomattavasti pörssisähköä korkeammat. 

Kannattaa vertailla myös sopimusten perusmaksua, sillä saatavilla on sopimus ilman perusmaksua sekä perusmaksulla.

Kotimaan Energia kokemuksia

Suomalaisilla on ollut pääosin hyviä Kotimaan Energia kokemuksia, sillä kyseessä on kotimainen, luotettava yritys. Kotimaan Energian taustalla on jo monta vuotta markkinoilla toiminut ja kansainvälisestikin tunnettu Fortum, joten asiakkaat voivat olla varmoja yrityksen luotettavuudesta. 

Kotimaan Energia on panostanut uusiutuvaan energiaan etenkin viime vuosina, mikä on jättänyt kotimaisten kuluttajien mieleen positiivisia mielikuvia. 

Joitakin vuosia takaperin Kotimaan Energia sai valituksia aggressiivisesta puhelinmyynnistään. Sittemmin asia on kuitenkin korjaantunut ja nykyään yritys keskittyy asiakastyytyväisyyden vaalimiseen.

Kotimaan Energia asiakaspalvelu

Kotimaan Energian asiakaspalvelun tiedot löytyvät yrityksen etusivulta skrollaamalla alalaitaan. Asiakaspalvelu on auki arkisin kello 09:00-17:00 ja se palvelee numerossa 09-315 816 32. Sähköpostia heille voi lähettää osoitteessa info@kotimaanenergia.fi, jonka lisäksi asiakkaat voivat halutessaan jättää heille soittopyynnön sivustolla olevan lomakkeen kautta.

Kotimaan Energialla on laskutus- ja vakuutusosastot erikseen. Mainittakoon vielä Kotimaan Energian UKK-osio, josta löytyy vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin. Tämä sivu kannattaa lukea läpi ennen kuin ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, sillä vastaus voi löytyä UKK-osiosta nopeasti.

Kotimaan Energia tarjoaa lisäpalveluita sähkösopimuksen kylkeen

Sähkösopimusten kylkeen on mahdollista lisätä hyödyllisiä lisäpalveluita. Esimerkiksi Vihreä valinta-palvelu takaa, että asiakas saa vihreää ja uusiutuvaa sähköä. Joustoturva puolestaan antaa asiakkaalle joustoa laskun maksamisessa. Hintaturvan valitsevat asiakkaat voivat kiinnittää pörssisähkösopimukseen hintakaton. 

Lisäksi lisäpalveluista löytyy esimerkiksi identiteettiturva ja energiaturva. Jokaiseen lisäpalveluun liitetään lisähinta.

Kotimaan Energia – Sähkösopimuksen irtisanominen

Sähkösopimuksen irtisanominen riippuu valitusta sopimustyypistä. Kotimaan Energialla on sekä toistaiseksi voimassa olevia että määräaikaisia sopimuksia. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset voi irtisanoa 14 päivän irtisanomisajalla ottamalla yhteyttä yrityksen asiakaspalveluun.

Määräaikaiset sopimukset voidaan irtisanoa vain muuton yhteydessä ilman ylimääräistä kulua, mutta sopimus on mahdollista siirtää myös uuteen asuntoon.

Voit vertailla sähköyhtiöt ja -sopimukset tehokkaasti meidän kauttamme. Vertailussa kannattaa huomioida paitsi sähkön hinta ja sähkösopimusten tyyppi, myös sopimuksen voimassaoloaika.

Näin vertailet sähkösopimukset kauttamme:

 1. Selvitä oma arvioitu sähkönkulutuksesi vuoden ajalle
 2. Vertaile sähköyhtiöitä ja sopimuksia meidän sivuillamme
 3. Valitse sopiva sopimus ja allekirjoita se

Kotimaan Energia mainostaa asiakastyytyväisyyttä

Kotimaan Energia on luotettava ja suomalainen yritys, joka painottaa etenkin uusiutuvan energian tärkeyttä. Se myös tarjoaa asiakkailleen jonkin verran lisäpalveluita, joita voi valita sähkösopimuksen lisäpalveluksi. Kotimaan Energialla on myös käynnissä erilaisia etuja, kuten muuttoetu sekä mahdollisuus tienata ilmaista sähköä.

Ihan kaikki tiedot eivät kuitenkaan ole selkeästi ja suoraviivaisesti esillä, vaan niitä joutuu sivustolta kaivelemaan. Esimerkiksi sähkösopimuksen irtisanomisesta ei sivustolla ole kuin yksi, ympäripyöreä vastaus UKK-osiossa.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top