Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Nappaa toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus vertailusta ja nauti joustavasta sopimuksesta. Tämän sopimustyypin voit irtisanoa 14 päivän irtisanomisajalla.

SUOSITTELEMME: TOISTAISEKSI

7,90 c/kWh

+0 €/kk

2kk etuhintaan – ilman määräaikaa.

Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus vertailusta

Löydä talouteesi parhaiten sopiva ja halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus sähkövertailumme avulla. Taulukossa on jaoteltuna kaikki toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset vertailumme sähköyhtiöiltä. Voit myös itse säätää suodattimia löytääksesi sinulle sopivimman tarjouksen.

3 000 kWh/v
Sopimustyyppi:
Tuotantotapa:
Sopimuksen määräaika:
? Spot-hinta (c/kWh)
Näytä lisäsuodattimet
Löysimme tarjousta valituilla rajauksilla
Tässä sopivin tarjous valituilla rajauksilla
Näillä rajauksilla ei valitettavasti löytynyt sopivia tarjouksia
Näytä lisää tarjouksia

Apua sähkösopimuksen valintaan?

Lue, mikä sähkösopimus nyt kannattaa ottaa.

Sähkön hintavahti

Saa automaattisesti tieto hintojen laskiessa.

Sähkön hinnan ja kulutuksen laskurit

Laske kulutus ja sähkölasku helposti.

Top 3 toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta:

SopimusHinta
1. Aalto Energia - Vartti Sesonkihinta6.35 c/kWh + 2.50 €/kk
2. Hehku Energia - FlexSpot + 0.44 c/kWh + 2.90 €/kk
3. Fortum - Tarkka (opiskelijaetu)Spot + 0.59 c/kWh + 2.45 €/kk

Mitä tarkoittaa toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tarkoittaa yksinkertaisesti sähkösopimusta, jolla ei ole määräaikaa. Toisin kuin määräaikaisessa sopimuksessa, toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa on 14 päivän irtisanomisaika, jonka puitteissa sen voi irtisanoa ilman syytä.

Määräaikainen sopimus päättyy lähtökohtaisesti vasta määräajan päättymiseen, tai esimerkiksi muuttoon. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen sähkön hinta voi muuttua ja muuttuukin sopimuksen voimassaolon aikana, kun taas määräaikaisessa sitoudutaan tiettyyn hintaan.

Toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia on erilaisia, ja hinnoittelumuotoja on useita. Esimerkiksi pörssisähkö, yleissähkö ja pakettisähkö ovat yleisiä hinnoittelumuotoja.. Vertaamalla voit löytää halvimman sähkösopimuksen eri vaihtoehtojen joukosta. Sähkövertailussamme se onnistuu vaivatta.

Toistaiseksi voimassa oleva

Hyvät puolet

 • Ei sido tiettyyn yhtiöön tai hintaan
 • 14 päivän irtisanomisaika, joten noussut hinta ei ehdi vaikuttaa pitkään
 • Edullinen, mikäli valitsee itselle parhaan hinnoittelun
 • Tarjolla myös esimerkiksi yösähkösopimuksia, joissa halvempi sähkö yöllä
 • Sopii erilaisille kotitalouksille

Huonot puolet

 • Ei suojaa sähkön hinnan nousulta pitkäaikaisesti
 • Kallis, mikäli valitsee vääränlaisen hinnoittelun
 • Työläs, sillä sähkön hintaa ja parempia sopimuksia tulee seurata jatkuvasti
 • Hinta vaikeasti ennakoitava, mikäli ei valitse kiinteää pakettia
 • Riskialtis, mikäli valitsee väärän yhtiön, eikä seuraa hintojen muutoksia tarkasti

Löydä halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus kilpailutuksesta 

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen valinnassa tulee lähteä omasta tarpeesta eli esimerkiksi siitä, kuinka paljon sähköä kuluu ja tarvitseeko sitä esimerkiksi lämmittämiseen. Myös asunnon tai talon koko ja mahdollisuus hyödyntää yösähköä tulee ottaa tässä vaiheessa huomioon.

Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ei siis ole useinkaan sama eri henkilöille tai kotitalouksille, vaan päätös tulee tehdä itsenäisesti. Esimerkiksi pienessä asunnossa sähkösopimuksen perusmaksulla on iso merkitys, kun isossa ja paljon kuluttavassa taloudessa kulutuksen hinnalla on paljon isompi merkitys.

Sähkösopimukset on helppo kilpailuttaa kilpailutuspalvelussamme. Selvitä ennen kilpailutusta asuntosi koko ja arvioi sähkönkulutus. Sen avulla näet arvioidun hinnan sopimukselle ja voit verrata erilaisia sopimustyyppejä keskenään.

Tutustu erilaisiin hinnoittelumalleihin ja huomioi myös se, että toisinaan määräaikainen sopimus saattaa olla yhtä hyvä valinta!

Näin käytät sähkön kilpailutusta:

 1. Vertaa sähkösopimuksen kWh- tai pakettihintaa
 2. Tutustu lisätietoihin, kuten perusmaksuun ja sähkön tuotantotapaan
 3. Valitse halvin vaihtoehto ja solmi sopimus sähköyhtiön sivulla linkistä

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinta

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinta voi muuttua 1 kuukauden varoitusajalla. Sähkösopimuksen tekohetkellä oleva hinta voi olla voimassa lyhyemmänkin aikaa, jos sähköyhtiö ilmoittaa jo sopimusvaiheessa uudesta hinnasta.

Toisin kuin määräaikainen sähkösopimus, toistaiseksi voimassa oleva sähkö ei siis suojaa hinnannousulta. Jos sähkön yleinen markkinahinta nousee, myös toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta nousee – joko heti tai pienellä viiveellä.

Hinnoittelumalleja on useita, mutta nykyään toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintaa saatetaan tarkastella esimerkiksi 3 kuukauden välein. Tällöin hinnan muutos näkyy viiveellä maksamassasi sähkölaskussa.

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanominen

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus voidaan irtisanoa mistä tahansa syystä 2 viikon irtisanomisajalla. Jos siis löydät halvemman diilin toiselta sähköyhtiöltä tai samankin yhtiön sisältä, voit vaihtaa sopimuksen helposti uuteen.

Sopimuksen irtisanomisessa ei tarvita syytä, ja usein se hoituu automaattisesti uutta sopimusta tilatessa. Jos tilaat samaan osoitteeseen uuden sähkösopimuksen, voi uusi sähköyhtiö irtisanoa puolestasi vanhan sopimuksen automaattisesti.

Jos haluat itse irtisanoa sopimuksen, toimi näin:

 1. Ota yhteyttä sähköyhtiön asiakaspalveluun
 2. Ilmoita irtisanovasi toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimuksesi
 3. 2 viikon päästä nykyinen sopimuksesi lakkaa olemasta voimassa ja mahdollinen uusi sähkösopimus astuu voimaan

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus vai määräaikainen sähkösopimus?

Sähkösopimuksen valinnassa on käytännössä kaksi vaihtoehtoa: toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen sopimus. Tässä niiden erot tiivistetysti:

 • Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa aina 2 viikon irtisanomisajalla
 • Määräaikainen sopimus sitoo koko määräajaksi, ellei määräaikana muuta toiseen asuntoon
 • Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa hinta voi muuttua 1 kuukauden varoitusajalla
 • Määräaikaisessa sähkösopimuksessa sovitaan kiinteä hinta koko sopimuskaudeksi

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on perinteisin sähkösopimustyyppi, mutta ei aina paras. Määräaikainen sopimus voi olla yhtä kaikki hyvä valinta, sillä se suojaa parhaiten nopeilta sähkön hinnan nousuilta, kuten vuosina 2022 ja 2023 nähty nousu.

Mikäli ennakoit siis hinnannousua, saattaa sitoutuminen määräaikaiseen sopimukseen olla järkevää. Se on järkevää myös silloin, kun kulutus on pientä, eikä todellista hintaeroa loppupeleissä tule montaa euroa.

Määräaikainen sopimus tuo mielenrauhaa, eikä sinun tarvitse tietää sähkön pörssihintoja sinä aikana, kun sopimus on voimassa. Se sopiikin turvaa ja varmuutta etsiville kuluttajille.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tuo mukanaan hinnannousun riskin, mutta toisaalta se mahdollistaa myös edullisten hintojen hyödyntämisen. Mieti siis asiaa oman mielenrauhasi ja riskinottokykysi mukaan.

Mikäli haluat tietyn ennakoitavan hinnan ja kulutuksesi on vakio, valitse määräaikainen sopimus tai vaikkapa toistaiseksi voimassa oleva kiinteä paketti. Muussa tapauksessa ota mieluummin pörssisähkö tai toistaiseksi voimassa oleva sähkö. Lue lisää eri hinnoittelumalleista seuraavasta kappaleesta!

Erilaiset toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset

Toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia on erilaisia ja näin ollen niistä löytyykin sopiva jokaiseen tarpeeseen ja kotitalouteen. Lue lisää sopimustyypeistä ja hinnoittelusta tästä osiosta!

Pörssisähkö toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella

Pörssisähkössä sähkön hinta muuttuu dynaamisesti markkinahinnan mukana. Koska hinta vaihtuu jatkuvasti esimerkiksi kysynnän ja tarjonnan mukaan, voi pörssisähköllä säästää rahaa, mikäli pystyy kuluttamaan suuremman osan sähköä öisin.

Sopimuksen etuna onkin se, että se on usein edullinen valinta, mutta riski, että sähkön hinta nousee nopeasti, on kestettävä.

 • Edullinen silloin, kun sähkön hinta on alhaalla
 • Yösähkön käyttäminen laskee laskun kokonaissummaa

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus kiinteällä sähkön hinnalla

Yleisin ja perinteisin sähkösopimus on kiinteällä kWh-hinnalla varustettu sähkösopimus. Toistaiseksi voimassa olevana tällaisen sopimuksen hinta vaihtelee yleensä kuukauden tai muutaman kuukauden välein.

Sähköyhtiöt saattavat kutsua tällaisia sopimuksia monilla nimillä. Tunnistat sopimustyypin kuitenkin siitä, että hinta vaihtelee silloin tällöin markkinatilanteen mukaan, mutta ei kuitenkaan esimerkiksi tunneittain.

 • Sopii sinulle, joka et halua sitoutua pitkäksi aikaa sähköön, mutta et halua pörssisähköä
 • Ns. perinteisin sähkösopimustyyppi

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ilman perusmaksua

Perusmaksuttomat sähkösopimukset ilman määräaikaa ovat harvinaisia. Näissä sopimuksissa maksat kiinteää kWh-hintaa, mutta et kuukausittaista perusmaksua.

Usein perusmaksuetu kestää vain tietyn aikaa. Esimerkiksi ensimmäisen kuukauden voi saada ilman perusmaksua.

 • Sopii vähän kuluttavalle
 • Harvinainen sopimustyyppi

Kiinteähintainen pakettisähkö

Kiinteähintainen sähkön sopimuspaketti on paketti, jossa myydään tietty määrä sähköä tiettyyn pakettihintaan. Hinnoittelumalli mahdollistaa ennakoitavan sähkönhinnan tiettyyn rajaan saakka.

Hinta lasketaan yleensä paketin ylärajan kohdalta, joten vähemmän kuluttava joutuu maksamaan selvästi ylimääräistä. Lisäksi sähkön käyttöä säätämällä ei voi vaikuttaa sähkölaskuun.

 • Ennakoitava sähkölasku ja pakettihinta
 • Tärkeää, että sähkön kulutus on tasaista

Lisävalinnat sähköön

Toistaiseksi voimassa olevaan sähkösopimukseen on tarjolla myös monenlaisia lisäpalveluita. Yleisin lisävalinta on vihreä sähkö uusiutuvalla energialla. Lisäksi tarjolla voi olla vakuutuksia tai hintaturvia.

Erilaiset lisävalinnat voivat olla hyödyllisiä, mutta samalla kannattaa olla tarkkana. Ne voivat myös turhaan lisätä sähkön kustannuksia, jos palvelut ovat turhia.

Erityisesti kaikissa lisävakuutuksissa ja sopimusturvissa kannattaa lukea huolella kaikki ehdot. Ylimääräisten palveluiden kate voi myös olla paljon sähkösopimusta korkeampi, joten kannattaa miettiä, tarvitseeko niitä vai ei.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top