Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Nappaa toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus vertailusta ja nauti joustavasta sopimuksesta. Tämän sopimustyypin voit irtisanoa 14 päivän irtisanomisajalla.

Lokakuun 2022 paras määräajaton sähkö

Fortum logo

Hinta
Alk. 75 € /kk

Sopii
Kerrostaloasuntoihin

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva

Tai vertaa kaikki sopimukset

Kotimaan Energia logo
Oomi logo
Nordic Green Energy logo

Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus vertailusta

Löydä talouteesi parhaiten sopiva ja halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus sähkövertailumme avulla. Kilpailutamme kerralla useita isoja sähköyhtiöitä parhaan tarjouksen löytämiseksi.

Fortum logo

Fortum Vakio S

Hinta
Kiinteä 75 €/kk

Maks. kulutus
2000 kWh/vuosi

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pakettisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaKiinteä pakettihinta

Fortum Vakio S kiinteään kuukausihintaan kerrostaloasuntoihin. Maks. 2 000 kWh vuosikulutus. Oletuksena CO2-vapaata sähköä, valittavissa myös uusiutuva energia.

Nordic Green Energy logo

Pörssisähkö pienellä marginaalilla

Hinta
Pörssisähkö + 0,49c/kWh

Perusmaksu
3,80 €

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pörssisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
Vesivoima, lisähintaan tuuli- tai aurinkovoimaMatala marginaali, aina ajankohtainen hinta

Nordic Green Energyn ympäristöystävällinen vesivoimalla tuotettu pörssisähkö arginaalilla. Voit valita myös tuulivoiman tai aurinkovoiman pieneen lisähintaan.

Fortum logo

Fortum Vakio M

Hinta
Kiinteä 120 €/kk

Maks. kulutus
3000 kWh/vuosi

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pakettisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaKiinteä pakettihinta

Fortum Vakio M kiinteään kuukausihintaan rivitaloon tai kerrostaloasuntoon. Maks. 3 000 kWh vuosikulutus. Oletuksena CO2-vapaata sähköä, valittavissa myös uusiutuva energia.

Fortum logo

Fortum Vakio L

Hinta
Kiinteä 190 €/kk

Maks. kulutus
5000 kWh/vuosi

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pakettisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaKiinteä pakettihinta

Fortum Vakio L kiinteään kuukausihintaan. Maks. 5 000 kWh vuosikulutus. Oletuksena CO2-vapaata sähköä, valittavissa myös uusiutuva energia.

Mitä tarkoittaa toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus löytyy sähköyhtiöiden valikoimasta ja sitä tarjotaan usein vaihtoehtona määräaikaiselle sähkösopimukselle. Toisin kuin määräaikaisessa sopimuksessa, toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa on 14 päivän irtisanomisaika, jonka puitteissa sen voi irtisanoa ilman syytä.

Määräaikainen sopimus päättyy aina joko kauden loppumiseen, muuttoon tai sopimussakkoon. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen sähkön hinta voi muuttua ja muuttuukin sopimuksen voimassaolon aikana, kun taas määräaikaisessa sitoudutaan tiettyyn hintaan.

Toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia on erilaisia, joten ne sopivat erilaisille kotitalouksille. Vertaamalla voit löytää halvimman sähkösopimuksen eri vaihtoehtojen joukosta. Sähkövertailussamme se onnistuu vaivatta.

Toistaiseksi voimassa oleva

Hyvät puolet

 • Ei sido tiettyyn yhtiöön tai hintaan
 • 14 päivän irtisanomisaika, joten noussut hinta ei ehdi vaikuttaa pitkään
 • Edullinen, mikäli valitsee itselle parhaan hinnoittelun
 • Tarjolla myös esimerkiksi yösähkösopimuksia, joissa halvempi sähkö yöllä
 • Sopii erilaisille kotitalouksille

Huonot puolet

 • Ei suojaa sähkön hinnan nousulta pitkäaikaisesti
 • Kallis, mikäli valitsee vääränlaisen hinnoittelun
 • Työläs, sillä sähkön hintaa ja parempia sopimuksia tulee seurata jatkuvasti
 • Hinta vaikeasti ennakoitava, mikäli ei valitse kiinteää pakettia
 • Riskialtis, mikäli valitsee väärän yhtiön, eikä seuraa hintojen muutoksia tarkasti

Löydä halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus kilpailutuksesta 

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen valinnassa tulee lähteä omasta tarpeesta eli esimerkiksi siitä, kuinka paljon sähköä kuluu ja tarvitseeko sitä esimerkiksi lämmittämiseen. Myös asunnon tai talon koko ja mahdollisuus hyödyntää yösähköä tulee ottaa tässä vaiheessa huomioon.

Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ei siis ole useinkaan sama eri henkilöille tai kotitalouksille, vaan päätös tulee tehdä itsenäisesti. Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ilman perusmaksua on hyvä perussopimus, joka sopii esimerkiksi kaupunkiasunnossa elävälle henkilölle, joka ei käytä paljoa sähköä.

Sama sopimus ei kuitenkaan ole paras vaikkapa omakotitaloasujalle. Sähkösopimukset on helppo kilpailuttaa vaikkapa netin kilpailutussivustoilla. Voit tutustua myös sähkösopimusvertailuumme. Selvitä ennen kilpailutusta asuntosi koko ja arvioi sähkönkulutus. Näin saat osviittaa siihen, mikä sopimus on sinulle paras.

Tutustu erilaisiin hinnoittelumalleihin ja huomioi myös se, että toisinaan määräaikainen sopimus saattaa olla yhtä hyvä valinta!

Näin käytät sähkön kilpailutusta:

 1. Vertaa sähkösopimuksen kWh- tai pakettihintaa
 2. Tutustu lisätietoihin, kuten perusmaksuun ja sähkön tuotantotapaan
 3. Valitse halvin vaihtoehto ja solmi sopimus sähköyhtiön sivulla linkistä

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus vai määräaikainen sähkösopimus?

Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on se sopimus, jonka seurauksena sinun sähkölaskusi on edullisin. Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hinnoittelutyypeistä löydätkin usein sen, joka on sinulle edullisin.

Määräaikainen sopimus on kuitenkin yhtä kaikki hyvä valinta, sillä se suojaa parhaiten nopeilta sähkön hinnan nousuilta, kuten vuosina 2021 ja 2022 nähty nousu.

Mikäli ennakoit siis hinnannousua, saattaa sitoutuminen määräaikaiseen sopimukseen olla järkevää. Se on järkevää myös silloin, kun kulutus on pientä, eikä todellista hintaeroa loppupeleissä tule montaa euroa.

Määräaikainen sopimus tuo mielenrauhaa, eikä sinun tarvitse tietää sähkön pörssihintoja sinä aikana, kun sopimus on voimassa. Se sopiikin turvaa ja varmuutta etsiville kuluttajille.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tuo mukanaan hinnannousun riskin, mutta toisaalta se mahdollistaa myös edullisten hintojen hyödyntämisen. Mieti siis asiaa oman mielenrauhasi ja riskinottokykysi mukaan.

Mikäli haluat tietyn ennakoitavan hinnan ja kulutuksesi on vakio, valitse määräaikainen sopimus tai vaikkapa toistaiseksi voimassa oleva kiinteä paketti. Muussa tapauksessa ota mieluummin pörssisähkö tai toistaiseksi voimassa oleva sähkö. Lue lisää eri hinnoittelumalleista seuraavasta kappaleesta!

Erilaiset toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset

Toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia on erilaisia ja näin ollen niistä löytyykin sopiva jokaiseen tarpeeseen ja kotitalouteen. Lue lisää sopimustyypeistä ja hinnoittelusta tästä osiosta!

Pörssisähkö toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella

Pörssisähkössä sähkön hinta muuttuu dynaamisesti markkinahinnan mukana. Koska hinta vaihtuu jatkuvasti esimerkiksi kysynnän ja tarjonnan mukaan, voi pörssisähköllä säästää rahaa, mikäli pystyy kuluttamaan suuremman osan sähköä öisin.

Sopimuksen etuna onkin se, että se on usein edullinen valinta, mutta riski, että sähkön hinta nousee nopeasti, on kestettävä.

 • Edullinen silloin, kun sähkön hinta on alhaalla
 • Yösähkön käyttäminen laskee laskun kokonaissummaa

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus kiinteällä sähkön hinnalla

Yleisin ja perinteisin sähkösopimus on kiinteällä kWh-hinnalla varustettu sähkösopimus. Toistaiseksi voimassa olevana tällaisen sopimuksen hinta vaihtelee yleensä kuukauden tai muutaman kuukauden välein.

Sähköyhtiöt saattavat kutsua tällaisia sopimuksia monilla nimillä. Tunnistat sopimustyypin kuitenkin siitä, että hinta vaihtelee silloin tällöin markkinatilanteen mukaan, mutta ei kuitenkaan esimerkiksi tunneittain.

 • Sopii sinulle, joka et halua sitoutua pitkäksi aikaa sähköön, mutta et halua pörssisähköä
 • Ns. perinteisin sähkösopimustyyppi

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ilman perusmaksua

Perusmaksuttomat sähkösopimukset ilman määräaikaa ovat harvinaisia. Näissä sopimuksissa maksat kiinteää kWh-hintaa, mutta et kuukausittaista perusmaksua.

Usein perusmaksuetu kestää vain tietyn aikaa. Esimerkiksi ensimmäisen kuukauden voi saada ilman perusmaksua.

 • Sopii vähän kuluttavalle
 • Harvinainen sopimustyyppi

Kiinteähintainen pakettisähkö

Kiinteähintainen sähkön sopimuspaketti on paketti, jossa myydään tietty määrä sähköä tiettyyn pakettihintaan. Hinnoittelumalli mahdollistaa ennakoitavan sähkönhinnan tiettyyn rajaan saakka.

Hinta lasketaan yleensä paketin ylärajan kohdalta, joten vähemmän kuluttava joutuu maksamaan selvästi ylimääräistä. Lisäksi sähkön käyttöä säätämällä ei voi vaikuttaa sähkölaskuun.

 • Ennakoitava sähkölasku ja pakettihinta
 • Tärkeää, että sähkön kulutus on tasaista

Lisävalinnat sähköön

Toistaiseksi voimassa olevaan sähkösopimukseen on tarjolla myös monenlaisia lisäpalveluita. Yleisin lisävalinta on vihreä sähkö uusiutuvalla energialla. Lisäksi tarjolla voi olla vakuutuksia tai hintaturvia.

Erilaiset lisävalinnat voivat olla hyödyllisiä, mutta samalla kannattaa olla tarkkana. Ne voivat myös turhaan lisätä sähkön kustannuksia, jos palvelut ovat turhia.

Erityisesti kaikissa lisävakuutuksissa ja sopimusturvissa kannattaa lukea huolella kaikki ehdot. Ylimääräisten palveluiden kate voi myös olla paljon sähkösopimusta korkeampi, joten kannattaa miettiä, tarvitseeko niitä vai ei.

Usein kysytyt kysymykset