Sähkösopimus rivitaloon

Valitse halvin sähkösopimus rivitaloon kätevän vertailun avulla. Me kilpailutimme eri sähköyhtiöiden eri sopimukset, ja pääset valitsemaan vertailusta kätevästi parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

Lokakuun 2022 paras 24kk sähkö

Fortum logo

Hinta
33,99c/kWh

Perusmaksu
2,97 €/kk 4,50€

Sopimustyyppi
24kk määräaika

Tai vertaa kaikki sopimukset

Kotimaan Energia logo
Oomi logo
Nordic Green Energy logo

Sähkösopimus – rivitalo

Kilpailuta rivitaloasuntoon sopiva sähkösopimus kätevän vertailun avulla. Tässä esiteltynä kaikki eri sopimukset, joista pääset valitsemaan parhaan perusmaksun sekä kWh-hinnan perusteella.

Fortum logo

Fortum Takuu 24kk

Hinta
33,99 c/kWh

Perusmaksu
2,97 €/kk (norm. 4,50 €)

Sopimustyyppi
24kk määräaikainen yleissähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaPerusmaksuetu (arvo 36,72 €)

Fortum Takuu 24kk on CO2-vapaa sähkösopimus, josta saat nyt perusmaksut erikoisetuna edullisemmin koko sopimuskaudeksi.

Fortum logo

Fortum Vakio S

Hinta
Kiinteä 75 €/kk

Maks. kulutus
2000 kWh/vuosi

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pakettisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaKiinteä pakettihinta

Fortum Vakio S kiinteään kuukausihintaan kerrostaloasuntoihin. Maks. 2 000 kWh vuosikulutus. Oletuksena CO2-vapaata sähköä, valittavissa myös uusiutuva energia.

Nordic Green Energy logo

Pörssisähkö pienellä marginaalilla

Hinta
Pörssisähkö + 0,49c/kWh

Perusmaksu
3,80 €

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pörssisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
Vesivoima, lisähintaan tuuli- tai aurinkovoimaMatala marginaali, aina ajankohtainen hinta

Nordic Green Energyn ympäristöystävällinen vesivoimalla tuotettu pörssisähkö arginaalilla. Voit valita myös tuulivoiman tai aurinkovoiman pieneen lisähintaan.

Fortum logo

Fortum Vakio M

Hinta
Kiinteä 120 €/kk

Maks. kulutus
3000 kWh/vuosi

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pakettisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaKiinteä pakettihinta

Fortum Vakio M kiinteään kuukausihintaan rivitaloon tai kerrostaloasuntoon. Maks. 3 000 kWh vuosikulutus. Oletuksena CO2-vapaata sähköä, valittavissa myös uusiutuva energia.

Fortum logo

Fortum Vakio L

Hinta
Kiinteä 190 €/kk

Maks. kulutus
5000 kWh/vuosi

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pakettisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaKiinteä pakettihinta

Fortum Vakio L kiinteään kuukausihintaan. Maks. 5 000 kWh vuosikulutus. Oletuksena CO2-vapaata sähköä, valittavissa myös uusiutuva energia.

Nordic Green Energy logo

Smartti 24kk

Hinta
Puolet 37,95c/kWH +
puolet pörssisähkö + 1,49c

Perusmaksu
3,60 €

Sopimustyyppi
24kk määräaikainen hybridisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
Vesivoima, lisähintaan tuuli- tai aurinkovoima31.8 asti tilattuihin sopimuksiin perusmaksut ilmaiseksi koko sopimuskaudelle

Nordic Green Energyn ympäristöystävällinen vesivoimalla tuotettu SMARTTI-sopimus. Puolet kulutuksesta laskutetaan ajankohtaisen tunti-spot-hinnan mukaan, ja puolet kiinteän hinnan mukaan. Valittavissa myös tuulivoima tai aurinkovoima. Tarjolla myös 12kk:n määräaikaisena sopimuksena.

Nordic Green Energy logo

Smartti 12kk

Hinta
Puolet 44,95c/kWH +
puolet pörssisähkö + 1,49c

Perusmaksu
3,60 €

Sopimustyyppi
12kk määräaikainen hybridisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
Vesivoima, lisähintaan tuuli- tai aurinkovoima31.8 asti tilattuihin sopimuksiin perusmaksut ilmaiseksi koko sopimuskaudelle

Nordic Green Energyn ympäristöystävällinen vesivoimalla tuotettu SMARTTI-sopimus. Puolet kulutuksesta laskutetaan ajankohtaisen tunti-spot-hinnan mukaan, ja puolet kiinteän hinnan mukaan. Valittavissa myös tuulivoima tai aurinkovoima. 12 kuukauden määräaika.

Laske sähkön kokonaishinta

Käytä laskureitamme laskeaksesi sähkön kulutuksen ja sähkön kokonaishinnan. Kokonaishinnan laskurilla laskurilla voit laskea sähkön kokonaishinnan sopimuksen mukaan. Säädä sähkönkulutus ja sopimuksen tiedot kuntoon, niin näet arvioidut vuosikustannukset.

Jos et tiedä kulutusta, käytä sähkönkulutuslaskuria arvioidaksesi sen. Molemmat laskurit löydät alta olevasta linkistä.

Tilaa hintavahti

Tilaa maksuton hintavahti, ja me huolehdimme sähkömarkkinoiden seuraamisesta puolestasi. Saat automaattisesti tiedon, kun sähkösopimusten hintataso laskee.

Sähkösopimus rivitaloon – Näin löytyy sopiva sopimus

Sähkösopimus on erittäin paljon ihmisen elämään vaikuttava sopimus. Käytännössä jokainen ihminen tarvitsee nykyaikana sähköä jossain muodossa, joten on todella tärkeää, että sähkö tulee taloudellisesti mahdollisimman halvalla.

Rivitalo on kerrostaloasumisen lisäksi suomalaisten tärkein asumismuoto, joten rivitaloihinkin on tarjolla monenlaisia sopimuksia. Sähkösopimus on tehtävä, vaikka asuisi vain vuokralla rivitalossa ja se on kulu, joka voi nostaa kuukausittaisia kustannuksia hyvinkin paljon.

Rivitaloasumisessa sähkön osuus voi olla huomattava kuukausittaisista kustannuksista. Pohtiessaan parasta sähkösopimusta omaan käyttöön, on syytä pohtia seuraavia asioita:

  • Tiedätkö oman sähkönkulutuksesi? Laske se laskurilla!
  • Tutustu erilaisiin sopimustyyppeihin
  • Vertaa eri sähköyhtiöiden hintoja

Jo näillä kolmella asialla olet huomattavasti lähempänä löytää itsellesi parhaan sähkösopimuksen. Erilaiset vaihtoehdot sopivat erilaisiin taloihin, joten asiaan kannattaa todellakin perehtyä tarkoin.

Mikä on paras sähkösopimus rivitaloon?

Parhaimman sähkösopimuksen rivitaloon määrittää moni asia ja erilaisia tarjouksia verrattaessa, on omaa sähkönkulutusta syytä tutkailla tarkoin. Mikäli oma kulutus on suurinta esimerkiksi yöaikaan, voi pörssisähkö olla silloin paras sopimusvaihtoehto.

Käyttösähkö on se sähkön kulutuksen osa, johon ihminen voi jossain määrin vaikuttaa, joten erilaiset sopimukset sopivat tästä syystä erilaisille ihmisille ja taloille.

Määräaikainen kiinteällä kWh-hinnalla varustettu sopimus

Yksi yleisimmistä rivitaloissa käytettävistä sähkösopimustyypeistä on kiinteällä kWh-hinnalla oleva määräaikainen sopimus. Tämä on oiva vaihtoehto ihmisille, jotka pitävät ennakoitavasta sähkölaskusta, sillä kulutuksen ollessa kuukaudesta toiseen samansuuruinen, ei myöskään laskujen koko vaihtele.

Tässä sopimustyypissä sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, joten laskujen koko vaihtele. Toisaalta huonona puolena määräaikaisessa sopimuksessa on se, että markkinahinnan laskiessa, voit joutua maksamaan sähköstäsi markkinahintaa korkeampaa hintaa.

Kiinteähintaisessa sopimuksessa laskutus tapahtuu aina kuluttajan todellisen sähkönkulutukseen mukaan, joten tyhjästä ei tällaisessa sopimuksessa joudu maksamaan.

Pakettisopimus

Toinen kiinteähintainen sähkösopimustyyppi on pakettisopimus. Pakettisopimus toimii samalla tavalla, kuin puhelinten pakettiliittymät, johon kuului tietyn verran puheluita ja tekstareita laskutusjaksoa kohti.

Pakettihinnoiteltu sopimus voi olla hyvä ja hyödyllinen sopimus, mikäli oman sähkönkulutuksensa tietää tarkkaan kuukaudesta toiseen. Täytyy kuitenkin muistaa, että mikäli kulutus jää reilusti omaa pakettia pienemmäksi, eivät sähköyhtiöt hyvitä sitä sinulle laskussa. Pakettihinnoittelussa sähkölasku kuitenkin on kuukaudesta toiseen saman suuruinen, joten sen takia omaan talouteen ei tule yllätyksiä.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on samantyyppinen olemukseltaan kuin määräaikainen kiinteähintainen sopimus, mutta niiden suurin ero piilee siinä, että toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi purkaa 14 päivän kuluessa.

Mikäli kuluttaja tahtoo eroon nykyisestä sopimuksestaan, ei sen purkamisesta siis koidu ongelmia tai kustannuksia. Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on juuri sen joustavuudesta johtuen ollut erittäin suosittu. Mikäli toinen sähköyhtiö tarjoaa paremman kWh-hinnan, ei mikään estä kuluttajaa vaihtamasta tähän kahden viikon kuluessa.

Pörssisähkö

Pörssisähkö on nimensä mukaisesti pörssin toimintaa mukaileva sähkösopimustyyppi, jossa sähkön kulloinenkin hinta määrittyy kysynnän ja tarjonnan mukaisesti. Pörssityyppinen sähkösopimus rivitalossa voi olla todella halpa ratkaisu, mikäli omaa kulutusta voi hallita ja siirtää ajankohtiin, jolloin muiden kulutus on alhaista.

Esimerkiksi kulutuspiikkien aikana ihminen voi sulkea oma sähkölaitteensa ja näin saada aikaan tuntuvia säästöjä. Esimerkiksi yöaikoina kulutus markkinoilla voi olla kohtuullisen matalaa, jolloin yöaikaan sähkön käyttäminen on halvempaa.

Pörssisähkö on olemukseltaan siis hyvin sopiva ihmisille, joiden on helppo säädellä kulutustaan kellonaikojen mukaisesti. Pörssisähkösopimusta valittaessa kannattaa keskittyä yhtiöiden keskimääräisiin hintoihin, eikä piikkihintaan tai matalimpaan mahdolliseen. Ääripäät eivät anna kattavaa kuvaa sähkön tosiasiallisesta hinnasta.

Paljonko rivitalon sähkönkulutus on?

Rivitaloissa on olemassa hyvin erilaisia sähkönkulutuksia riippuen siitä, millaisia sähkökuluttajia taloudessa asuu. Myös talotekniset yksityiskohdat voivat vaikuttaa huomattavasti talouden sähkönkulutukseen.

Taulukossa on ensin kaukolämmöllä lämmitetyn rivitaloasunnon kulutus ja suluissa sähkölämmitetyn rivitaloasunnon kulutus

AsumistyyppiArvio sähkönkulutuksesta per kk
45 neliön asunto 1 hlö131 kWh (525)
55 neliön asunto 2 hlö210 kWh (692)
90 neliön asunto 4 hlö413 kWh (1200)

Oheisessa taulukossa on esitelty muutamien erikokoisten rivitaloasuntojen sähkönkulutusta. Sähkönkulutusta eri asunnoissa määrittelee saunomisen sekä muiden sähköllä toimivien asioiden kuluttaminen, mutta ennen kaikkea lämmitystyyppi.

Taulukossa on esitelty kuukauden arvioidut sähkönkulutukset niin kaukolämmössä kuin sähkölämmityksessä olevien rivitalojen osalta. Kuten on helppo huomata, nostaa sähkölämmitys asunnon sähkönkulutuksen parhaimmillaan jopa kolminkertaiseksi.

Omaa sähkönkulutusta voi laskea muun muassa sähkönkulutuslaskurilla, jossa voit vertailla sähkönkulutusta erilaisissa asunnoissa.

Sähkösauna

Lämmityksen lisäksi muun muassa saunominen on suuri osa sähkönkulutuksesta. Normaalin saunan lämmittäminen maksaa noin 1–2 euroa kerralla, joten muutaman kerran kuukaudessa saunovien sähkölasku pelkästä saunomisesta voi olla useamman satasen vuodessa.

Saunomisessa kannattaakin toimia energiatehokkaasti. Saunaan kannattaa mennä heti, kun lämpötila on riittävän korkea ja sammuttaa se heti lopettamisen jälkeen. Näin sähköä ei kulu turhaan.

Sijoita kodinkoneisiin

Kodinkoneet ovat kolmas sähkönkulutuksen kasvattaja, mutta näissä kuluttajalla on kuitenkin mahdollista vaikuttaa omaan kulutukseensa. Uusien ja energiatehokkaiden koneiden hankkiminen sekä kodinkoneiden järkevä sijoittaminen asunnossa voivat laskea kulutusta huomattavasti. Muun muassa kylmälaitteet kannattaa pitää mahdollisimman kaukana hellasta sekä muista lämpöä tuottavista esineistä.

Edullinen sähkö rivitaloon löytyy kilpailutuksesta

Paras tapa säästää sähkölaskussa, on kilpailuttaa sähkösopimukset säännöllisesti. Sähkön hinta vaihtelee todella tiheästi, joten kilpailuttamista kannattaa harrastaa usein.

Sähkön markkinahinta juontuu monesta asiasta, joista tärkeimmät ovat energian tuottamisen hinta sekä yleinen sähkönhintataso. Sähkösopimusten hinnat muuttuvat usein ja tästä syystä erot sopimusten välillä voivat olla erittäin suuria.

Sähkönkilpailuttaminen on helppoa ja siihen riittää pelkästään kolme vaihetta. Nämä kaikki vaiheet voi suorittaa osoitteessa halvinsähkösopimus.fi- sivustolla.

Sähkön kilpailuttaminen etenee seuraavasti:

  1. Tarkasta oma sähkökulutuksesi. Katso oma kulutuksesi joko vanhoilta laskuilta tai laske arvio käyttämällä laskuriamme.
  2. Kilpailuta sähkö. Palvelussa on helppo kilpailuttaa eri sähkösopimukset. Voit tarkastaa kWh-hinnat, perusmaksun sekä sopimustyypin. Sinun ei tarvitse syöttää omia tietojasi.
  3. Tee sopimus. Sopivan sähkösopimuksen löytyessä, on sopimus helppo tehdä netissä. Uusi sähköyhtiö hoitaa yleensä sopimuksen päättämisen vanhan yhtiön kanssa ja voit saada selvää säästöä sähkössäsi.

Usein kysytyt kysymykset