12 kk sähkösopimus vertailusta

Vertaa täältä halvin 12kk sähkösopimus ja säästä rahaa. 12kk määräaikainen sähkösopimus on fiksu valinta, kun haluat määräaikaisen sopimuksen, mutta et sitoutua 1 vuotta pidemmäksi aikaa.

SUOSITTELEMME: 12KK SÄHKÖ

8,59 c/kWh

+3kk perusmaksu 0 €

Varmista vankka kiinteä hinta vuodeksi

Halvin sähkösopimus 12kk määräajalla vertailusta

Kilpailuta helposti 12kk sähkösopimus eli vuoden sopimus. Voit vertailla meillä sähkösopimuksia paitsi niiden määräajan, myös ominaisuuksien ja esimerkiksi tuotantotavan mukaan.

3 000 kWh/v
Sopimustyyppi:
Tuotantotapa:
Sopimuksen määräaika:
? Spot-hinta (c/kWh)
Näytä lisäsuodattimet
Löysimme tarjousta valituilla rajauksilla
Tässä sopivin tarjous valituilla rajauksilla
Näillä rajauksilla ei valitettavasti löytynyt sopivia tarjouksia
Näytä lisää tarjouksia

Apua sähkösopimuksen valintaan?

Lue, mikä sähkösopimus nyt kannattaa ottaa.

Sähkön hintavahti

Saa automaattisesti tieto hintojen laskiessa.

Sähkön hinnan ja kulutuksen laskurit

Laske kulutus ja sähkölasku helposti.

Top 3 12kk sähkösopimusta nyt:

SopimusHinta
1. Hehku Energia - Kiinteä 12kk8.59 c/kWh + 0 €/kk
2. KSS Energia - KSS Kampanja 12kk9.01 c/kWh + 4.39 €/kk
3. KSS Energia - Fiksuvalinta 12kk7.89 c/kWh + 4.39 €/kk (kulutusvaikutus)

12kk määräaikainen sähkösopimus on välimallin ratkaisu

12kk määräaikainen sähkösopimus on monelle hyvä välimallin ratkaisu. Saat lukittua kiinteän sähkön hinnan, eikä sinun tarvitse hetkeen huolehtia sähkön hintavaihteluista. Sitoudut silti kuitenkin vain vuodeksi, ja voit sen jälkeen valita uuden sopimuksen.

Vuoden sähkösopimuksen suosio on kasvanut määräaikaisten sähkösopimusten hintojen noustua. Eri sähkösopimuksista tämä vaihtoehto tarjoaa hyvän keskimallin ratkaisun, jossa sähkön hinnan seurannasta ei tarvitse hetkeen huolehtia.

Vaihtoehtona tavalliselle 12kk:n sähkösopimukselle on myös vaihtoturvalla varustettu sopimus. Osaan pidemmistä 2 vuoden sähkösopimuksista on mahdollista liittää vaihtoturva, jonka avulla sopimuksen voi myöhemmin päivittää mahdolliseen halvempaan sopimukseen tietyin rajatuin ehdoin.

12kk sähkösopimus sopii sinulle, jos…:

 • Haluat lukita kiinteän sähkön hinnan
 • Haluat sitoutua vuodeksi, mutta et tätä pidemmäksi aikaa
 • Nautit huolettomasta sähkösopimuksesta
 • Haluat mahdollisuuden vaihtaa vuoden kuluttua toiseen sähkösopimukseen, jos hinnat laskevat
 • Olet valmis kilpailuttamaan sähkön taas 1 vuoden kuluttua

12kk-sähkön hyvät ja huonot puolet

Hyvää

 • Kiinteä ja turvallinen hinta, joka ei vaihtele
 • Sitoudu vain vuodeksi kerrallaan
 • Monelle sopiva välimallin ratkaisu pitkän ja lyhyen määräaikaisen välillä
 • Tarjouksia ja etuja

Huonoa

 • Sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden
 • Et hyödy, jos sähkön markkinahinta laskee sopimuskauden aikana

Halvin sähkö 12kk-sopimuksella löytyy vertailemalla

Halvin sähkö 12kk-sopimuskaudella löytyy vertailemalla eri sähköyhtiöiden tarjontaa. Me autamme tässä tarjoamalla maksuttoman sähkövertailualustan, joka kattaa useat isot valtakunnallisesti sähköä myyvät yritykset.

Vuoden sähkösopimusten vertailussa kannattaa olla tarkkana, sillä sopimuksen tekemisen jälkeen olet lukittu hintaan vuodeksi eteenpäin.

Pelkän hinnan ohella kannattaa huomioida myös muut itselle tärkeät asiat. Esimerkiksi valitsemalla hiilivapaan sähkösopimuksen kannat oman kortesi kekoon puhtaamman ympäristön puolesta.

Milloin 1 vuoden sopimuksen voi purkaa?

1 vuoden sähkösopimus eli 12kk sähkösopimus sitoo kuluttajan sekä sähköyhtiön koko määräajaksi. Kyseessä on siis niin sanottu määräaikainen sähkösopimus. Sähköyhtiö sitoutuu myymään sähköä tiettyyn hintaan koko sopimuskauden ajaksi, ja vastaavasti kuluttaja sitoutuu pysymään samassa sähkösopimuksessa koko sopimuskauden ajan.

Myös 12kk määräaikainen sähkösopimus on kuitenkin mahdollista irtisanoa silloin, jos sähkön tarve oleellisesti muuttuu. Jos esimerkiksi muutat, voit yleisesti irtisanoa myös määräaikaisen sähkösopimuksen ellei muuta ole sovittu. Luonnollisesti sähkösopimus voidaan siis irtisanoa myös, jos et enää tarvitse omaa sähkösopimusta.

Muutoin vuoden määräaikaiseen sopimukseen voi joskus olla tarjolla lisäpalveluna vaikkapa vaihtoturva. Osa sähköyhtiöistä saattaa myös määritellä tietyn sopimussakon, jonka maksamalla sopimuksesta pääsee eroon. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista.

12kk sähkösopimusten suosio on kasvanut

Sähkön markkinahinnoissa on ollut aiempaa selvästi enemmän vaihtelua. Tämä on näkynyt myös kuluttajien haluttomuutena sitoutua pitkiin 2 vuoden sähkösopimuksiin.

12 kuukauden sähkösopimuksessa etuna on, että vuoden kuluttua voi vaihtaa uuteen mahdollisesti edullisempaan sähkösopimukseen, jos sähkön hinnat laskevatkin. Jos kuluttaja olisikin sitoutunut 2 vuodeksi, ei halvemmista hinnoista pääsisi hyötymään kuin vasta parin vuoden päästä.

1 vuoden sähkösopimus tarjoaa monelle sopivan välimallin ratkaisun, jossa sitoutuminen ei ole liian pitkä, mutta voit kuitenkin nauttia huolettomasta ja kiinteästä sähkön hinnasta sopimuskauden ajan.

Näin löydät halvimman vaihtoehdon:

Vertaa sähkön hinta

Kiinteässä määräaikaisessa sopimuksessa maksat koko sopimuskauden samaa kWh-hintaa sähköstä. Tämän kannattaa olla mahdollisimman halpa.

Vertaa perusmaksu

Vertaa myös sähkön perusmaksu. Jos taloudessasi kuluu vain vähän sähköä, on perusmaksuton sähkö yleensä halvin, vaikka kWh-hinta olisikin hieman kalliimpi.

Tee sopimus

Klikkaa haluttua sopimusta ja siirryt sähköyhtiön sivulle. Siellä voit tehdä sopimuksen ja sähköyhtiö hoitaa yleensä puolestasi esimerkiksi mahdollisen vanhan osoitteessa olleen sopimuksen purun.

Kulutusvaikutus vai ilman?

Nykyisin moneen 12kk sähkösopimukseen saattaa sisältyä myös pörssihintaan perustuva kulutusvaikutus. Useimmiten kulutusvaikutus toimii niin, että sähkön käytön ajoittamisesi vaikuttaa lopulta maksettuun sähkön hintaan.

Yksinkertaistettuna: Jos kulutat sähköä halpoina pörssitunteina, saat alennusta sähkölaskullesi. Jos käytät sähköä kalliimpina tunteina, maksat hieman lisää sähkölaskullasi.

Kulutusvaikutuksellisessa sopimuksessa on siis kiinteä hinta, jonka lisäksi joko maksat hieman lisää tai saat alennusta.

Mikäli haluat täysin kiinteän sopimuksen, suosittelemme, että et ota kulutusvaikutuksellista sopimusta. Mikäli olet kuitenkin valmis seuraamaan tuntihintoja, voi kulutusvaikutuksellinen sopimus olla fiksu valinta.

Pörssisähkösopimukseen verrattuna kulutusvaikutussopimuksen etuna on, ettei pörssisähkön yleisen hintatason nousu vaikuta maksamaasi hintaan. Ainoastaan sillä on väliä, onko oman kulutusprofiilisi mukainen sähkön hinta tiettynä kuukautena halvempi vai kalliimpi kuin pörssisähkön kuukauden keskihinta.

Tästä voit lukea lisää kulutusvaikutuksesta.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top