Lumme Energia Oy

Lumme Energia sai alkunsa vuonna 2017, kun Etelä-Savon Sähkö Oy ja Suur-Savon Sähkö Oy löivät hynttyyt yhteen ja päättivät aloittaa sähkön myymisen yhdessä. Tavoitteena oli vastata energiamarkkinoiden tiukentuneeseen kilpailutilanteeseen. 

Lumme Energian pääliiketoiminta on sähkön myyminen kuluttajille valtakunnallisesti. Yritys tarjoaa kuitenkin myös sähköisen liikenteen palveluita sekä aurinkopaneeleita.

Vuoden 2017 jälkeen Lumme Energia on ostanut esimerkiksi Vatajakosken Sähkön sekä pääomistajuuden Solarigo-yhtiöstä, joka erikoistuu aurinkopaneelipalveluihin. Lisää kasvua tuli 2021, kun Loiste ja Lumme yhdistivät voimansa.

Luotettava Lumme Energia on saanut asiakkaiden keskuudessa pääosin hyviä kommentteja.

Osoite: Prikaatinkatu 3 A, PL 40,
50101 Mikkeli

Sähköposti: asiakaspalvelu@lumme-energia.fi

Puhelinnumero: 0800 90110

Kotisivut: https://www.lumme-energia.fi/

Liikevaihto (2021): 116,1 miljoonaa euroa

Lumme sähkösopimukset

Vaikka Lumme Energia mainostaa sivuillaan tarjoavansa useita erilaisia sähkösopimuksia, tällä hetkellä saatavilla ovat vain pörssisähkö ja pörssisähkö EKO. Tämä lienee kuitenkin tuloksena vain sähkön jatkuvasta hinnannoususta vuonna 2022 ja tilanne tulee luultavimmin muuttumaan sähkön hinnan palautuessa normaaleihin hintoihinsa.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähköä voit nykyään ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä. Kilpailuta sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Lumme sähkön hinta

Lumme Energia myy tällä hetkellä vain pörssisähkösopimuksia. Pörssisähkön hinta määräytyy aina tuntikohtaisesti Nord Poolissa ja asiakas maksaa Lumme Energialla reaaliaikaisen sähkön pörssihinnan, kuukausimaksun ja marginaalin. 

Tavallinen pörssisähkö kustantaa tällä hetkellä asiakkaalle pörssisähkön kWh-hinnan, johon lisätään marginaali 0,49 snt/kWh sekä kuukausimaksu 3,99 euroa per kuukausi. Pörssisähkö EKO:ssa marginaali on 0,90 senttiä per kilowattitunti.

PalveluKuukausihintaMarginaali
Pörssisähkö3,99 euroa0,49 snt/kWh
Pörssisähkö EKO3,99 euroa0,90 snt/kWh

Lumme kokemuksia

Asiakkailla ympäri Suomen on ollut pääosin vain hyviä Lumme Energia kokemuksia. Monet ovat kertoneet palveluiden toimivan juuri niin kuin pitääkin ja asiakkaat ovat pääosin olleet tyytyväisiä palveluihin. Pientä valittelua on nähty foorumeilla liittyen lähinnä siihen, kun vanhat asiakkaat uusivat sähkösopimuksensa ja he yllättyvät negatiivisesti korkeasta sähkön hinnasta. 

Lumme Energian hintataso on kilpailukykyinen ja markkinoiden keskivaiheiden paikkeilla.

Lumme asiakaspalvelu

Lumme Energian sivuilla on annettu selkeästi yhteystiedot sekä Lumme Energian asiakaspalveluun että laskutusosastolle. Huomaamme heti ensimmäisenä sivuston oikeassa alalaidassa nököttävä chat-ikkunan, jonka kautta asiakaspalvelijan puheille pääsee nopeiten. Asiakkaat voivat kuitenkin ottaa yhteyttä myös puhelimitse ja sähköpostilla. 

Lumme Energian chatin kautta tavoitettava asiakaspalvelu on avoinna arkisin kello 8.00-20.00 ja viikonloppuisin kello 10.00-18.00. Puhelimitse voi ottaa yhteyttä numerossa 0800 90110 ja puhelinnumeroon voi soittaa ympäri vuorokauden. 

Sivustolla on myös erillinen yhteydenottolomake, jonka kautta voit lähettää heille viestin ja Lumme ottaa yhteyttä sinuun sähköpostilla tai puhelimitse.

Aurinkoenergiaa ja Lumme -lataus sähköautoille

Lumme Energian tytäryhtiö Solarigo on yksi Suomen suurimmista aurinkoenergian tuottajista. Lumme Energian kautta onkin mahdollista tilata räätälöidyt aurinkopaneelit kotiin tai mökille. Omien aurinkopaneeleiden käyttäminen voi auttaa kattamaan oman sähkönkulutuksen joko osittain tai kokonaan.

Lumme Energia edistää myös omalta osaltaan ympäristöystävällisyyttä tukemalla sähköautoilua. Lumme-sovelluksen avulla voit etsiä sähköautojen latauspisteet, jotka ovat osa kattavaan Charge&Drive -verkostoa.

Lumme – sähkösopimuksen irtisanominen

Ainakin tällä hetkellä Lumme Energia näyttää tarjoavan ainoastaan toistaiseksi voimassa olevia pörssisähkösopimuksia. Kun kyse on toistaiseksi voimassa olevasta sopimuksesta, sen voi irtisanoa koska tahansa 14 päivän irtisanomisajalla. Irtisanominen hoituu ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. 

Voit irtisanoa sähkösopimuksen sekä muuton yhteydessä että ilman mitään syytä. Jos muutat, sinun voi olla mahdollista ottaa sopimus mukaasi, jolloin suunnitelmista kannattaa jutella asiakaspalvelijan kanssa.

Näin irtisanot sähkösopimuksen Lumme Energialla:

  1. Päätä, milloin haluat irtisanomisen astuvan voimaan (minimissään 14 päivää)
  2. Ota yhteyttä asiakaspalveluun
  3. Pyydä asiakaspalvelijaa peruuttamaan sopimuksesi

Lumme Energia on kilpailukykyinen vaihtoehto

Lumme Energia on ollut olemassa jo vuodesta 2017, jolloin kaksi suurta savolaista sähköyhtiötä yhdistivät voimansa. Siitä saakka se on ollut kilpailukykyisiä hintoja ja sopimuksia tarjoava palvelu, jonka kautta jopa opiskelijat pystyvät tekemään sähkösopimuksen. 

Lumme Energia on päivittänyt sähkösopimuksiaan nykyisen markkinatilanteen mukaan ja tällä hetkellä saatavilla on vain pörssisähkösopimuksia. Asiakas voi kuitenkin edelleen valita, millä tavalla tuotettua sähköä hän haluaa ostaa. 

Asiakkailla on ollut pääosin positiivisia Lumme Energia kokemuksia.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top