Sähkösopimuksen siirto

Sähkösopimuksen siirto: näin se onnistuu

Sähkösopimuksen siirto voi olla ajankohtaista esimerkiksi muuton takia. Vanha sähkösopimus on joskus mahdollista muuttaa mukaan myös uuteen kohteeseen, mutta sopimuksen voi tässä välissä myös päivittää toiseen.

Sähkösopimukset ovat lähtökohtaisesti henkilökohtaisia ja asuntokohtaisia, joten sähköyhtiöllä ei yleensä ole velvollisuutta siirtää vanhaa sopimusta uuteen asuntoon. Moni sähköyhtiö tarjoaa kuitenkin mahdollisuutena myös vanhan sähkösopimuksen siirtämistä, ja ainakin uusi sopimus on mahdollista tehdä saman tai eri yhtiön kanssa.

Artikkeli pähkinänkuoressa:

  • Vanhan sähkösopimuksen siirto voi onnistua muuton yhteydessä yhtiöstä ja uudesta asunnosta riippuen
  • Muuton yhteydessä sähkösopimus kannattaa joka tapauksessa aina kilpailuttaa
  • Sähkösopimuksen siirto tehdään vanhan sähköyhtiön asiakasportaalista tai asiakaspalvelusta
  • Uuden muuttosähkösopimuksen voit vertailla ja kilpailuttaa meillä

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Näin voit siirtää vanhan sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen

Onko käytössäsi halpa määräaikainen sähkösopimus tai muuten vain sinulle sopiva sähkötarjous? Voit joissain tilanteissa ottaa nykyisen sopimuksesi mukaan myös uuteen asuntoon.

Ratkaisevaa on:

  • Millainen on uuden asunnon sähköntarve? Jos sähköä kuluu esimerkiksi huomattavasti enemmän, vähemmän tai vaihtelevammin kuin alkuperäisessä asunnossa, ei vanhaa sähkösopimusta välttämättä voi siirtää.
  • Tarjoaako sähköyhtiö vanhan sopimuksen siirtoa? Sähköyhtiöllä ei ole velvollisuutta tarjota samaa vanhaa sopimusta uuteen kohteeseen. Osalla yhtiöistä siirto onnistuu mutkitta, osalla välttämättä ei.
  • Onko sopimuksen siirto ylipäätänsä kannattavaa? Aina vanhan sähkösopimuksen siirto uuteen asuntoon ei kannata. Sähkötarjous kannattaa aina kilpailuttaa ennen kuin siirrät vanhaa sopimusta.

Jos vanhan sopimuksen siirto uuteen kotiin on ajankohtaista, kannattaa asian tiimoilta olla yhteydessä omaan sähköyhtiöön. Sopimuksen siirto voi onnistua itsepalveluna asiakasportaalin kautta, tai homman voi hoitaa asiakaspalvelun kautta. Tässä on paljon sähköyhtiökohtaisia eroja.

Tiesithän? Määräaikainen sähkösopimus on melkein aina mahdollista irtisanoa muuton yhteydessä, vaikka määräaikaa olisikin jäljellä. Yleisten sähkönmyyntiehtojen mukaan muutto uuteen asuntoon on perusteltu syy irtisanoa määräaikainen.

Sähkösopimuksen siirto toisen nimiin

Sähkösopimukset ovat henkilökohtaisia ja asuntokohtaisia, eikä sopimusta yleisesti ole mahdollista siirtää toisen nimiin. Toki toinen henkilö voi ottaa saman sähkösopimuksen itselleen, jos sellaista tarjotaan uusille asiakkaille kyseisellä hetkellä.

Et siis voi suoraan siirtää omaa sähkösopimustasi toisen nimiin.

Sähkösopimuksen siirto vai uusi sopimus kilpailutuksesta?

Sähkösopimukset ovat lähtökohtaisesti käyttöpaikkakohtaisia, joten ennen sopimuksen siirtoa kannattaa tarkoin tutustua uuden asunnon sähkönkulutukseen ja erityispiirteisiin. Esimerkiksi tietyllä kwh-vuosirajalla varustettu pakettisähkö ei välttämättä sovikaan uuteen asuntoon.

Sopimuksen kilpailuttaminen muuton yhteydessä on aina järkevää. Meillä voit helposti vertailla usean eri sähköyhtiön tarjontaa ja tarkastaa, jos löytäisit vanhaa sopimustasi halvemman vaihtoehdon.

Kilpailuta sähkön hinta hetkessä!

Löydä sinulle parhaiten sopiva ja halvin sähkösopimus vain minuuteissa. Säästä jopa satasia kilpailuttamalla.

Muista hoitaa sähkösopimus kuntoon ajoissa

Muuttaessa sähkösopimuksen hoitaminen kuntoon voi olla niitä viimeisiä asioita, jotka juolahtavat mieleen. Sähkösopimusasiat kannattaa kuitenkin hoitaa kuntoon ajoissa: mielellään jo ainakin 5 päivää ennen itse muuttoa.

Jos solmit uuden sähkösopimuksen muuton yhteydessä, täytyy sinun muistaa myös irtisanoa vanha sopimus. Koska sähkösopimukset ovat käyttöpaikkakohtaisia, ei aiemmassa asunnossa ollutta sähkösopimusta yleensä irtisanota automaattisesti.

Sähkösopimuksen voit irtisanoa vanhan sähköyhtiön asiakapalvelusta tai usein myös itsepalveluna. Jos kyseessä on ollut määräaikainen sopimus, täytyy sinun mainita irtisanomissyyksi muutto uuteen asuntoon.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Scroll to Top