Sähkösopimus heti

Tarvitsetko sähkösopimuksen heti voimaan? Eri sopimuksilla on erilaiset käsittelyajat – katso tältä sivulta nopeimmat sähkösopimukset sen mukaan, kuinka nopeasti ne saa voimaan.

Nämä sähkösopimukset saat voimaan jopa samana päivänä

Jos sähkösopimuksella on kiire, kannattaa suosia isoa sähköyhtiötä, joka tarjoaa sähkön pikakytkentää. Kokemustemme perusteella sähkösopimuksen saa todella nopeasti voimaan Fortumin kautta. Voit valita tilauslomakkeelta tarvittaessa erillisen sähkön pikakytkennän, jolloin saat sähkösopimuksen voimaan jopa heti samana päivänä. Fortumilta saat myös maksutta sähköt voimaan seuraavalle arkipäivälle.

Hybridi

Fortum logo

Fortum Duo 24kk

Perusmaksu: 3,99 €/kk
Määräaika: 24kk määräaikainen
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Kiinteän hinnan osuus 2 vuodeksi + säästä ajoittamalla sähkön käyttöä!

8,99 c/kWh

+- KULUTUSVAIKUTUS

Lisätietoa

Fortum Duo on määräaikainen sähkösopimus, jossa voit itse vaikuttaa hintaan. Kuluttamalla sähköä halvempina aikoina näkyy tämä säästönä sähkölaskulla.

Sopimuksessa on kuitenkin kiinteä perusosa, joka suojaa pörssisähkön hintanousulta. Sopimukseen kuuluu automaattisesti CO2-vapaa sähkö.

Duo sopii sinulle, joka haluat suojautua sähkön hinnannousulta, mutta kuitenkin vaikuttaa omalla kulutusprofiilillasi sähkölaskuun.

Tyypillinen kulutusvaikutus Fortum DUOssa on noin 5c/kWh suuntaansa.

 • Sopimus: Määräaikainen 24 kuukautta
 • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
 • Sähkötyyppi: DUO (kulutusvaikutus)

Katso Fortum DUOn tuotesivu tästä.

Fortum logo

Fortum Tarkka

Perusmaksu: 4,90 €/kk
Määräaika: Toistaiseksi voimassa oleva
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Pörssisähköä edullisella marginaalilla, hintatakuu +5,90€/kk

Spot + 0,59 c/kWh

Hinnanlukitus vain +5,90 €/kk.

Lisätietoa

Fortum Tarkka on pörssisähkösopimus, joka noudattaa Nord Poolin tunnittaisia spot-hintoja. Maksat siis aina ajankohtaista markkinahintaa sähköstä. Sopimukseen on tarjolla useita lisäpalveluita.

Ottamalla mukaan hintatakuun voit määräaikaisesti lukita sähkön hinnan kiinteäksi esimerkiksi talven kylmille kuukausille.

 • Sopimus: Toistaiseksi voimassa oleva
 • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
 • Sähkötyyppi: Pörssisähkö
 • Laskutus: 4, 6 tai 12 laskua vuodessa

Siirry Tarkan tuotesivulle tästä.

Fortum logo

Fortum Vakio S

Määräaika: Toistaiseksi voimassa oleva
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Kiinteä pakettihinta esim. yksiöön tai pieneen kaksioon

25 €/kk

Maks. 2000kWh/vuosi

Lisätietoa

Fortum Vakio S on sähkösopimus kiinteällä kuukausihinnalla. S-kokoinen pakettisopimus sopii yksiöön tai pieneen kaksioon, jossa sähkönkulutus on maksimissaan 2 000 kilowattituntia vuodessa.

Valinnaiset lisäpalvelut:

 • 100 % uusiutuvaa energiaa – 4,35 €/kk
 • Aurinkovalinta – 5,77 €/kk
 • Maksuturvavakuutus – 5,90 €/kk
 • Sopimus: Toistaiseksi voimassa oleva
 • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
 • Sähkötyyppi: Pakettisähkö
 • Laskutus: 4 tai 6 laskua vuodessa

Katso Fortum Vakion tuotesivu tästä.

Nämä sopimukset saa voimaan jopa 2 arkipäivässä

Nämä sopimukset saat niin ikään voimaan nopeasti – jopa 2 arkipäivässä.

Oomi logo

Oomi Kiinteä 24kk

Perusmaksu: 4,90 €/kk
Määräaika: 24kk määräaikainen (mahdollisuus vaihtoturvaan)
Tuotantotapa: Sekasähkö

Täysin kiinteä 2 vuoden sähkösopimus Oomilta kaikkiin kotitalouksiin.

8,89 c/kWh

Vapautta tuova vaihtoturva +1,90c/kWh.

Lisätietoa

Oomin kiinteä 24kk sopimus lukitsee sähkön hinnan 2 vuodeksi. Hinta pysyy kiinteänä koko sopimuskauden. Voit liittää sopimukseen halutessasi myös vaihtoturvan, jolloin voit vaihtaa vuoden kuluttua halvempaan sopimukseen, mikäli sähkön markkinahinta laskee.


 • Päivitä sopimus uusiutuviin: +4,90 €/kk

 • Vaihtoturva: +1,90c/kWh

 • Sopimus: 24kk määräaikainen
 • Sähkön tuotantotapa: Sekasähkö
 • Sähkötyyppi: Yleissähkö

Katso tästä Oomi Kiinteä 24kk:n tuotesivu.

Ei niin kiire? Vertaa myös muut sopimukset

Jos sähkösopimuksen tekemisellä ei ole niin kovaa kiirettä, kannattaa sinun verrata myös muut sopimukset. Muut vertailumme sopimukset saa yleisesti muuttotilanteessa voimaan 4-5 päivän kuluttua.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Sähköt heti muuttajalle – toimi näin

Sähkösopimuksen saa yleensä voimaan jo nopeasti. Tarvitut toimenpiteet sähkön pikakytkentään riippuvat siitä, onko asunnosta ehtinyt jo katketa sähköt vai ei.

Jos uusi vuokra-asunto on esimerkiksi ollut tyhjillä jo pidempään, on vanhan asukkaan sähkösopimus jo todennäköisesti umpeutunut kokonaan ja sähköt poissa. Mikäli muutto tapahtuu nopealla aikataululla aiemman asukkaan jälkeen, ei sähköjä kuitenkaan yleensä ole ehditty katkaista.

Muuttaessa sähkösopimus kannattaa hoitaa kuntoon jo hyvissä ajoin ennen muuttopäivää. Jos niin ei kuitenkaan ole tehnyt, riippuu sähkösopimuksen voimaan saaminen siitä, onko kohteesta vielä katkaistu sähköjä verkkoyhtiön toimesta.

Jos kohteessa on vielä sähköt päällä:

Jos asunnossa on vielä sähköt päällä eli valot ja pistorasiat toimivat, onnistuu sähkösopimuksen tekeminen nopealla aikataululla normaaliin tapaan.

1. Vertaa sähkösopimukset sähkövertailustamme:

Vaikka tavoitteenasi olisi saada sähkösopimus mahdollisimman nopeasti voimaan, suosittelemme silti ainakin nopeasti vertaamaan vaihtoehdot. Meillä se onnistuu helposti, sillä suosituksemme on aina ensimmäisenä. Vertailussa ei mene muutamaa minuuttia pidempään, ja säästö voi olla huomattava.

2. Tee sähkösopimus sähköyhtiön kanssa:

Tee sähkösopimus valittuasi sopivan sähköyhtiön. Muista valita sopimuksen alkamisajankohdaksi mahdollisimman nopeasti, tai heti ensimmäinen kalenteripäivä, joka on mahdollista valita.

3. Sähkösopimus astuu voimaan nopeasti:

Kun asuntoa ei ole vielä kytketty pois sähköverkosta ja sähköt ovat vielä asunnossa päällä, ei sinun tarvitse tehdä enää mitään. Sähkösopimus astuu voimaan yleensä valitsemanasi päivänä tai aiemminkin, jos sähköyhtiö niin ilmoittaa.

Sähköyhtiö peruu automaattisesti mahdollisen aiemman asunnossa olleen sähkösopimuksen.

Jos kohteesta on jo katkaistu sähköt:

Mikäli asunnon sähköt ovat jo katkenneet, eli valot ja pistorasiat eivät toimi, voit joutua käyttämään sähköyhtiön pikakytkentäpalvelua saadaksesi sähköt heti. Jos voit odottaa muutaman päivän, ei sinun tarvitse käyttää pikakytkentää.

1. Vertaa sopimukset ja tee sähkösopimus normaaliin tapaan:

Vaikka sähköt olisivatkin jo katkenneet ja sopimuksella kiire, kannattaa käyttää pari minuuttia sopivan sähkösopimuksen vertailuun.

Tee sopimus aluksi normaaliin tapaan sähköyhtiön kanssa netissä. Valitse mahdollisimman aikainen ajankohta sähkölle, tai mahdollinen pikakytkentävaihtoehto jo tässä vaiheessa.

2. Ota yhteys sähköyhtiön asiakaspalveluun ja pyydä pikakytkentää:

Kun olet solminut sähkösopimuksen, ja haluat sen mahdollisimman nopeasti voimaan, sähköyhtiön pikakytkentäpalvelusta on apua. Tämä palvelu on saatavilla joko suoraan sähkösopimuslomakkeella tai sopimuksen teon jälkeen asiakaspalvelusta.

Pikakytkentä on usein lisämaksullinen palvelu, mutta sen avulla voit saada sähköt samana päivänä asuntoon. Muuten joudut odottamaan vähintään seuraavaan päivään, ja joskus pidempään.

3. Sähköt voidaan kytkeä nopeimmillaan jo samana päivänä:

Jos sähkön pikakytkentäpalvelua käytetään arkena ennen klo 12, voi sähköt yleensä saada jo samana päivänä. Tämän jälkeen sähköt saa yleensä voimaan seuraavaksi päiväksi.

Suosituksemme, kun haluat sähköt nopeasti

Tässä tämän hetken suosituksemme, kun et halua säätää sähkösopimusten vertailun kanssa ja valita nopeasti suositun valinnan. Saat sopimuksen voimaan nopeasti, kun teet sopimuksen heti.

SUOSITTELEMME

8,99 c/kWh

+3,99 €/kk

Uudenlainen sopimus kulutusvaikutuksella

Sähkösopimus nopeasti – Kuinka nopeasti sähköt voi saada?

Sähkösopimuksen voi nykyään saada onneksi voimaan jo nopealla aikataululla. Sopimuksen aloitusajankohtaan vaikuttaa eniten se, milloin sähkösopimuksen tekee.

Lisäksi sopimuksen tekijä voi aina valita myös myöhemmän aloitusajankohdan sähkösopimukselle, jolloin sähköt tietysti tulevat voimaan myöhemmin.

 • Sähköt samana päivänä? Sähköt on mahdollista saada samana päivänä, jos asunnosta ei ole vielä kytketty sähköjä pois. Toinen vaihtoehto on käyttää sähköyhtiön pikakytkentäpalvelua arkena ennen klo 12, jolloin sopimuksen saa usein jo samana päivänä voimaan.
 • Sähköt seuraavana päivänä? Monella sähköyhtiöllä on mahdollista saada sähköt jopa seuraavaksi arkipäiväksi ilman lisäkustannuksia. Tarvittaessa voit käyttää pikakytkentää, jotta sähköt saa nopeammin.
 • Sähköt myöhemmin voimaan? Kun teet tavallisen sähkösopimuksen ilman pikakytkentäpalvelua, voi sähköjen kytkennässä kestää muutama päivä. Lisäksi sähköt kytketään vasta myöhemmin, jos olet sopimusta tehdessä niin valinnut.

Pimeään asuntoon muuttaminen ei koskaan ole kivaa. Sähkösopimus kannattaa siis ehdottomasti hoitaa kuntoon jo etukäteen, sillä vuokranantaja ei välttämättä pidä tyhjässä asunnossa omaan piikkiin sähkösopimusta.

Muista, että voit aina sähkösopimusta tehdessä valita myös myöhemmän kytkentäpäivän. Siksi sähkösopimus kannattaakin kilpailuttaa ja hoitaa kuntoon jo hyvissä ajoin ennen muuttoa.

Sähköjen kytkentä asuntoon – sähkösopimus heti voimaan

Sähköjen kytkentä asuntoon tapahtuu lähes aina etänä. Jos sähköt ovat siis jo katkenneet, riittää että teet sähkösopimuksen jonkin sähköyhtiön kanssa, joka hoitaa kytkennän yhdessä verkkoyhtiön kanssa.

Sähköjen kytkentää ennen verkkoyhtiö saattaa pyytää sinua varotoimenpiteenä varmistamaan, ettei asunnossa ole sähkölaitteita kytkettynä.

Tarkat vaiheet sähköjen kytkentään riippuvat täysin sähkönsiirtoyhtiöstä, mutta saat yleensä ohjeistukset esimerkiksi kellonajasta etukäteen tekstiviestitse tai sähköpostitse.

Sinun ei siis itse tarvitse tehdä mitään ylimääräistä, vaan riittää, että hoidat sähkösopimuksen kuntoon. Aina sähköjä ei myöskään ehditä kytkeä pois, jos aiempi asukas on muuttanut asunnosta vastikään pois.

Sähkön pikakytkentä – tästä on kyse

Sähkön pikakytkentä on lisäpalvelu, josta sähköyhtiöt yleensä veloittavat erikseen. Sen avulla sähkösopimuksen saa voimaan nopeammin, ja sähköt voidaan kytkeä asuntoon tavallista nopeammin päälle – jopa samana päivänä.

Pikakytkentää tarjotaan yleisimmin asiakaspalvelun kautta. Sähkösopimus kannattaa aluksi tehdä ihan normaaliin tapaan netin kautta, ja sen jälkeen pikakytkennästä olla yhteydessä asiakaspalveluun.

Osalla sähköyhtiöistä pikakytkentää voi myös käyttää suoraan nettilomakkeen kautta. Lisäksi voit aina valita vaihtoehdoista, milloin sähkösopimuksen toivoo astuvan voimaan.

Sähkön pikakytkennän hinta vaihtelee. Se riippuu yleensä sähköyhtiöstä sekä sähköverkkoyhtiöstä. Aina palvelua ei myöskään ole mahdollista käyttää lainkaan ajankohdasta johtuen.

Muista, että et tarvitse pikakytkentää, jos asunnossa on vielä sähköt päällä edellisestä sähkösopimuksesta, tai et tarvitse sähkösopimusta samana tai seuraavana päivänä.

Sähkösopimusta tehdessä näet aina, milloin sähköt voisi saada voimaan ilman erillistä pikakytkentäpalvelua.

Halvin sähkö heti kilpailutuksen avulla

Kun tarvitset halvan sähkösopimuksen nopeasti, voi tuntua ettei sopimusten kilpailutukselle ole aikaa. Kannustamme kuitenkin vahvasti vertaamaan sopimukset ainakin pintapuolisesti, vaikka sähköt haluaisi heti.

Meillä sähkön kilpailutus tapahtuu nopeasti. Emme kysele turhaan postinumeroasi tai osoitettasi, sillä sähköä voi nykyään ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä. Sopimuksen teet suoraan sähköyhtiön kanssa, joten sähkösopimus on mahdollista saada heti voimaan.

Nopeasta hintavertailutalukosta näet heti sähkösopimukset, joita suosittelemme. Lisäksi vertailutaulukon yläpäästä löytyy suosituksemme, joka sopii useimmille kotitalouksille.

Näin vertaat sähköt nopeasti:

 1. Vertaa kWh-hinta, perusmaksu ja sopimuksen tiedot
 2. Katso lisätiedot sähkön tuotantotavasta
 3. Valitse paras sähkösopimus ja siirry tarjoukseen
 4. Sopimuksen teet suoraan sähköyhtiön kanssa, joten saat sen voimaan mahdollisimman nopeasti

Vanhan sähkösopimuksen irtisanominen

Kun teet uuden sähkösopimuksen nopealla aikataululla, ei vanhaa sopimusta välttämättä edes tule ajatelleeksi. Voit muuton yhteydessä aina irtisanoa määräaikaisenkin sähkösopimuksenkin ilman ylimääräistä maksua.

Sähkösopimukset ovat osoitekohtaisia. Kun teet sähkösopimuksen johonkin kohteeseen, siinä aiemmin mahdollisesti ollut sähkösopimus irtisanotaan sähköyhtiön toimesta automaattisesti.

Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus on lisäksi aina mahdollista irtisanoa – yleensä 14 päivän irtisanomisajalla, vaikka et muuttaisikaan.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top