Tietosuojaseloste ja tietoa evästeistä

Lue, miten halvinsähkösopimus.fi käsittelee vierailijoiden itsestään jakamia tietoja, ja mitä evästeitä sivustolla käytetään.

Halvinsähkösopimus.fi (Sivusto) arvostaa käyttäjiensä tietoturvaa ja yksityisyyttä. Alla olevassa tietosuojaselosteessa esittelemme, miten keräämme ja käytämme erilaisia tietoja. Kaikissa asiaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä osoitteeseen info@halvinsahkosopimus.fi. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt tietojen keräämisen ja käyttämisen tässä tietosuojaselosteessa mainituin tavoin.

Tämä on halvinsähkösopimus.fi-sivuston EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 25.5.2022 (päivitetty 23.1.2023).

1. Rekisterinpitäjä ja rekisterin käyttötarkoitus

Rekisterinpitäjä:

Optolead Oy (Halvinsähkösopimus.fi)

Konepajankuja 1, 00510, Helsinki

info@halvinsahkosopimus.fi

Rekisterin käyttötarkoitus:

Käyttäjien tietoja kerätään sähköyhtiöyhteistyökumppanien kanssa tehtävien sopimusten käytäntöön panemiseksi. Henkilötietoja kerätään asiakkaan suostumuksella, ja tiedot välitetään valitulle sähköyhtiölle käyttäjän suostumuksella. Kerättyjä tietoja voidaan käyttää myös sivuston palvelun kehittämisessä, tilastoinnissa ja reklamaatioiden käsittelyssä. Tietoja ei käytetä markkinointitarkoituksiin, ellei käyttäjä anna erikseen siihen lupaa.

2. Henkilötietojen kerääminen

Asiakkaan tietoja kerätään ja käsitellään asiakkaan suostumuksella.

Käyttämällä sivustoamme annat meille oikeuden kerätä, tallentaa ja käyttää seuraavanlaisia henkilötietoja:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • IP-osoite
  • Selaintyyppi ja -tunnus
  • Tietoa laitteestasi
  • Tietoa vierailustasi ja sivuston käytöstäsi
  • Mitä tahansa muita henkilötietoja, joita lähetät meille

Kun tilaat sivustomme kautta sähkösopimuksen, keräämme suostumuksellasi myös seuraavia tietoja:

  • Tilatun sähkösopimuksen tiedot
  • Yhteystiedot (osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite)
  • Nimi
  • Henkilötunnus
  • Haluttu laskutustapa
  • Osoite
  • Postinumero
  • Paikkakunta
  • Haluttu aloituspäivämäärä uudelle sähkösopimukselle

Sähkösopimuksen tilaamiseen liittyviä tietoja kerätään vain, kun tilaat sopimuksen järjestelmämme kautta. Jos sopimus tehdään suoraan sähköyhtiön järjestelmässä linkin kautta, emme kerää henkilötietoja tai saa niitä tietoomme.

3. Henkilötietojesi käyttö

Voimme käyttää henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Sähkösopimustietojen yksilöinti ja välitys suostumuksellasi sähköyhtiöyhteistyökumppanille
  • Sivustomme ja liiketoimintamme ylläpito
  • Käyttökokemuksen personointi ja parantaminen
  • Erikseen pyydettyjen sähköposti-ilmoitusten lähettäminen
  • Käyttäjätietojen analysointi sivuston parantamiseksi
  • Reklamaatioiden käsittely
  • Muihin sivuston toimintaan suoraan tai välillisesti liittyviin tarkoituksiin

4. Henkilötietojesi jakaminen

Henkilötietojasi voidaan jakaa työntekijöillemme, neuvonantajillemme, alihankkijoillemme, liikekumppaneillemme ja muille sivuston toimintaan liittyville tahoille, siltä osin, kun se on työtehtävien suorittamisen kannalta tarpeen.

Henkilötiedot voidaan jakaa myös sähköyhtiöyhteistyökumppaneillemme, kun asiakas on tilaamassa kyseisen sähköyhtiön sähkösopimuksen. Henkilötietojen käsittely tapahtuu voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa.

Henkilötietojasi voidaan jakaa muille kolmansille osapuolille vain suostumuksellasi tai lain vaatimissa tilanteissa, oikeudellisiin menettelyihin liittyen tai jonkin toisen yrityksen ostaessa liiketoimintamme tai omaisuuserämme.

5. Kansainvälinen tietojen siirto

Automaattisesti keräämäämme tietoa voidaan säilyttää, prosessoida ja siirtää seuraaviin maihin, joiden tietosuojalait eivät vastaa Euroopan talousalueen tietosuojalainsäädäntöä: Yhdysvallat.

Henkilötietoja, jotka annat sähkösopimuksen tilaamisen yhteydessä, ei luovuteta EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle. Tietoja voidaan kuitenkin joissain tapauksissa väliakaisesti tallentaa tai prosessoida EU- ja ETA-alueen ulkopuolisissa palveluissa. Tällaisissakin tapauksissa tietojen tallennus ja prosessointi tapahtuu EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

6. Oikeutesi omiin tietoihin

Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan, korjaamaan tai saamaan tiedoksi kaikki keräämämme sinua koskevat tiedot. Lähetä tietosuojapyyntösi sähköpostitse osoitteeseen info(at)halvinsahkosopimus.fi, niin käsittelemme pyyntösi mahdollisimman nopeasti (tyypillisesti kahden viikon sisällä).

Tarkastusoikeus on maksuton enintään kerran vuodessa. Tämän määrän ylittävistä kerroista voimme periä kohtuullisen maksun.

7. Tietojen säilytysaika

Henkilötiedot säilytetään niin kauan, kun niitä tarvitaan asiakkaan kanssa tehtävän sopimuksen täytäntöönpanemiseksi ja mahdollisten reklamaatioiden ja epäselvyyksien selvittämiseksi tai asiakaspalvelun ja tilastoinnin kehittämiseksi. Lisäksi joitain tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin kuin se on tarpeen laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden, toteuttamiseksi ja niiden asianmukaisen toteuttamisen osoittamiseksi.

8. Henkilötietojen turvallisuus

Käsittelemme tietojasi ottaen tietoturvan huomioon. Kerätyt tiedot ovat luottamuksellisia, ja niitä käsitellään vain tarpeen vaatimilla tavoilla.

9. Kolmannen osapuolen verkkosivustot

Emme vastaa miltään osin siitä, miten kolmannen osapuolen verkkosivustot käsittelevät henkilötietojasi. Sivustomme sisältää hyperlinkkejä kolmannen osapuolen sivustoille, emmekä pysty vaikuttamaan heidän tietosuojakäytäntöihinsä.

10. Evästeet

Sivustomme käyttää evästeitä. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka sisältävät tunnisteen, jonka palvelin lähettää selaimelle ja jota selain säilyttää. Lisätietoa evästeistä voit lukea esimerkiksi tältä sivulta:  allaboutcookies.org.

Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön. Käytämme sivuston normaalin toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä toiminnallisia evästeitä. Älä jatka sivuston käyttöä, jos et hyväksy evästekäytäntöämme.

Käytämme Google Analytics -evästettä parantaaksemme sivuston käytettävyyttä ja seurataksemme kävijäliikennettä. Lisäksi Google voi säilyttää sivustollamme eväitä seuratakseen asiakassivustojaan. Google Analyticsistä voit lukea lisää tästä.

Sinulla on mahdollisuus estää evästeiden käyttö oman selaimesi kautta, mutta tämä voi rikkoa sivustomme ominaisuuksia. Evästeet voi estää näin:

  • Chrome: “Mukauta ja hallitse” -> “Asetukset” – > “Näytä lisäasetukset” -> “Sisältöasetukset” -> “Estä sivustot asettamasta mitään tietoja” “Evästeet”-otsikon alta.
  • Internet Explorer: “Työkalut” -> “Internet-asetukset” -> “Yksityisyys” -> “Edistyneet asetukset”.
  • Firefox: “Työkalut” -> “Asetukset” -> “Yksityisyys” -> “Käytä mukautettuja asetuksia” -> poista kohta “Hyväksy sivustojen evästeet”
Scroll to Top