Kokkolan Energia Oy

Kokkolan Energialla on pitkä ja kiinnostava historia: yhtiö perustettiin vuonna 1905 ja se tunnettiin ensimmäisenä sauna- ja sähkölaitoksena. Tiloissa sijaitsi kunnan yleinen sauna, jota nykyään ei enää ole, mutta sähkölaitoksen toiminta jatkuu yhä edelleen. 

Yhtiö kuuluu Kokkolan Energia -konsernin emoyhtiöön, johon kuuluu sähköntoimittajien lisäksi myös sähkövoimalaitos Kokkolan Energiaverkot Oy. Yritys sijaitsee Kokkolassa ja se palvelee tuhansia asiakkaita eri puolilla Suomea. 

Palvelut on suunnattu vahvasti maakuntaan, mutta energiayhtiö toimii kuitenkin kaikkialla Suomessa ja tarjoavat kattavan valikoiman erilaisia sähkösopimuksia suomalaisiin koteihin ja yrityksiin. 

Yhtiön omat voimalaitokset tuottavat sähköä, kaukolämpöä ja prosessihöyryä. Polttoineena näissä käytetään kotimaisia polttoaineita, kuten turvetta ja biopolttoainetta (sahanpurua, kuorta ja metsäenergiaa). Näitä pystytään hyödyntämään noin 34 prosenttia koko polttoaine tarpeesta ja loput energialähteet ovat muun muassa ydinvoima, vesivoima, hiilikivi ja turve.

Osoite: PL 165, 67100 Kokkola

Sähköposti: asiakaspalvelu@kokkolanenergia.fi

Puhelinnumero: (08) 000 5060

Kotisivut: https://www.kokkolanenergia.fi/fi/

Liikevaihto (2021): 57,4 miljoonaa

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Vastuullisuus

Kokkolan Energian sähkön tuotannossa fossiilisten polttoaineiden osuus on varsin vähäinen: -reilu viidennes. Kaksi kolmasosa energialähteistä tulee ydinvoimasta ja loput uusiutuvista energialähteistä. Näin ollen he pyrkivät tuottamaan mahdollisimman ympäristöystävällistä energiaa. 

Yhtiön ilmoitusten mukaan sähkön tuottamiseen käytetään ydinpolttoainetta 1,41 mg/kWh ja tähän käytettyyn sähköntuotantoon keskimääräinen hiilidioksidin ominaispäästökerroin on 232,41 g/kWh ja käytetyn ydinpolttoaineen määrään suhteutettuna laskettu jäännösjakaumakerrointa on 1,49 mg/kWh. Yrityksen kotisivuilta löytyy selkeästi tietoa siitä mitä ja miten heidän myymä sähkö on tuotettu, eikä sitä pyritä myymään täysin vihreänä sähkönä, koska uusiutuvien energialähteiden lisäksi sähkön tuotantoon on käytetty myös ydinenergiaa. 

Kokkolan Energia Oy:n omistaa Kokkolan kaupunki ja toimintaa pyöritetään pääosin sieltä käsin, oli kyse sitten sähkön markkinoinnista ja myynnistä asiakkaille, sähkön ja lämmön tuotannosta omilla voimalaitoksilla, lämpökaupoista teollisuuden kanssa tai kaukolämmön myynnistä.

Kokkolan Energian sähkösopimukset

Kokkolan Energia Oy auttaa asiakkaita valitsemaan sähkösopimuksen, joka sopii juuri omaan kotiin tai yritykseen. Heillä on tarjolla esimerkiksi pörssisähkö, jossa sähkön hinnat on sidottu pörssihinnan muutoksiin tai vaihtoehtoisesti voi tehdä krataalisähkösopimuksen, jossa yhdistyy määräaikainen sopimus ja tuntispot markkinahinnan vaihtelut. 

Tämä toistaiseksi voimassa olevia sopimus toimii käytännössä niin, että sähkön hintaa seurataan kolmen kuukauden jaksoissa ja tarkistetaan neljä kertaa vuodessa. Kokkolan Sähkön kiinteät perusmaksut vaihtelevat 2,5-3 euroa kuukaudessa, mikä on Suomen sähkömarkkinoilla melko halpaa. 

Jos taas olet harkinnut aurinkopaneelien asentamista, niin yhtiö voi auttaa sinua myös siinä. Sen voi ostaa erillisenä sopimuksena esimerkiksi maanviljelijänä tai yrittäjänä.

Scroll to Top