
Sähkösopimus yritykselle
Löydä halvin sähkösopimus yritykselle kauttamme. Kilpailuttamalla yrityssähkön varmistat kilpailukykyisen hinnoittelun sähköllesi – oli haussa sitten yrityksen kiinteä sopimus tai pörssisähkösopimus.
Pyydä tarjous!
Pyydä yrityksesi tarpeisiin sopiva yrityssähkötarjous helposti tarjouslomakkeen kautta.
Kilpailuta yrityssähkö
Yrityksen sähkösopimuksen kilpailutus kannattaa. Vertailussa on syytä ottaa huomioon oman firman sähkönkulutus, sähkön käytön tarpeet ja toiveet sopimuksen tyypille. Sähkön hinnan vakuuttaminen kiinteäksi tai osittain kiinteäksi voi olla fiksu vaihtoehto, jos et halua murehtia hintavaihteluista.
Jos sähkönkulutus on pienempää tai kassassa riittää varaa pörssisähkön hintavaihteluihin, voi se pitkässä juoksussa olla kannattavin vaihtoehto.
Sekä kiinteissä että pörssisähköön pohjautuvissa sopimuksissa hintaerot voivat olla merkittäviä – siksi erilaisten yrityssähkösopimusten vertailu kannattaa.
Kiinteä hinta
Täysin kiinteähintainen yrityssähkösopimus lukitsee hinnan esimerkiksi vuodeksi tai kahdeksi – joskus kolmeksikin. Täysin kiinteähintainen sopimus sopii, kun haluat täyden varmuuden sähkön hinnasta tulevaisuuteen ennustettavuuden takia.
Yksilölliset sopimukset
Moni yrityssähkösopimus räätälöidään yrityksen tarpeisiin sopivaksi. Sopimukseen voi kuulua esimerkiksi kulutusvaikutus, jonka tasoa voidaan arvioida jo etukäteen sähkönkäyttöpaikan nykyisistä tiedoista. Sopimus saattaa myös olla salkkumallinen, jolloin sähköyhtiö hankkii ja kiinnittää sähköä osin tai kokonaan etukäteen.
Pörssisähkö
Täysin pörssisähköpohjainen yrityssähkösopimus on yleistynyt. Tällöin riski sähkön hinnasta on täysin yrityksellä, mutta toisaalta pitkässä juoksussa pörssisähkösopimus tulee usein halvimmaksi. Jos hintavaihtelut eivät huoleta, voi pörssisähkö olla hyvä vaihtoehto myös sinun yrityksellesi.
Pyydä tarjous!
Pyydä yrityksesi tarpeisiin sopiva yrityssähkötarjous helposti tarjouslomakkeen kautta. Tarjouslomakkeen voit täyttää oli yrityksen sähkönkulutus suurta tai pientä.
Yrityksen sähkösopimus
Yrityksen sähkösopimus on yrityksen käyttöön suunnattu sähkösopimus. Sellaista voidaan tarjota yrittäjälle yritysmuodosta riippumatta, kunhan sähkösopimus tulee nimenomaan yrityksen käyttöön.
Yrityssähkösopimukset ovat usein hinnoittelultaan hieman kuluttajasopimuksia halvempia. Isoin ero tulee kuitenkin siitä, että yrityssopimuksissa ALV jätetään yleensä ilmoittamatta hinnoissa. Yritys voi nimittäin hakea ALV:n takaisin verottajalta.
Yrityksen sähkösopimuksen valinnassa on hyvä kiinnittää huomiota ihan samoihin asioihin kuin kuluttajienkin sopimuksissa. Ennen kaikkea on tärkeää tietää, millainen kulutus on.
Yrityksille on olemassa monenlaisia sähkösopimustyyppejä, kuten määräaikaisia sopimuksia, toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia ja pörssisähkösopimuksia.

Mikä on halvin sähkösopimus yritykselle?
Halvin sähkösopimus yritykselle löytyy vertaamalla eri vaihtoehtoja keskenään. Sähkön hintavertailu kannattaa tehdä aina usean yhtiön kesken, sillä lähes kaikki kuluttajasähkösopimukset ovat otettavissa myös yrityksen nimiin.
Yrityksen sähkösopimuksia verratessa kannattaa kiinnittää huomiota näihin:
Pieni vai iso kulutus? Valitse tilanteeseen sopiva yrityssähkö
Yksi yrityssähkön valinnan kulmakivistä on selvittää sähkönkulutus. On selvää, että isossa tehtaassa sähköä kuluu ihan eri tavalla kuin pienessä muutaman hengen toimistossa.
Yrityksen sähkönkulutus voi olla toisinaan hyvinkin pientä. Pienemmissä yrityksissä sähkönkulutus saattaa jäädä alle omakotitalon kulutuksen, kun sähköä tarvitaan vain oman toimiston sähkölaitteiden käyttöön.
Toisaalta kulutus saattaa olla todella isoakin. Tällöin sähkösopimuksen valinnalla voi olla iso merkitys kuukausittaisiin kuluihin.
Jos sähkönkulutus on pientä, sopii parhaiten kiinteähintainen sähkö mahdollisimman pienellä perusmaksulla. Perusmaksun osuus voi muodostaa isonkin osan kokonaissähkölaskusta, jos kulutus on yleisesti pientä.
Jos sähköä kuluu enemmän, kannattaa harkita pörssisähköä tai mahdollisimman edullisella kWh-hinnalla varustettua sopimusta. Oleellisinta on, mitä itse sähköstä maksaa, sillä perusmaksu tuskin vaikuttaa loppulaskuun merkittävää osaa.
Sähkönkulutus voi myös vaikuttaa siihen, miten sopimusta lähdetään tekemään. Pieni yritys voi hyvin valita sopimuksensa esimerkiksi meidän sähkön kilpailutuksestamme ja vain tehdä sopimuksen yrityksen nimiin. Isomman yrityksen taas on hyvä ottaa yrityksille räätälöity paketti.
Sähkösopimus toiminimelle
Sähkösopimus on mahdollista tehdä myös toiminimelle. Toiminimiyrittäjän sähkösopimus voi olla usein joko varsinainen yrityssähkösopimus tai kuluttajasähkösopimus.
Toiminimellä toimivan yrittäjän toimipaikassa sähkön kulutus ei yleensä ole kovin suurta, joten tavallisen kuluttajasopimuksen tekeminen voi olla fiksua. Huomaa kuitenkin, että kaikki yritykset eivät anna tehdä kuluttajasopimusta edes toiminimelle.
Toiminimellä toimiva elinkeinonharjoittaja voi periaatteessa myös tehdä sopimuksen omiin nimiinsä ilman Y-tunnusta, ja vähentää verotuksessa sähkösopimuksen kulut. Asiasta kannattaa kuitenkin keskustella kirjanpitäjän kanssa.
Osakeyhtiölle tai kommandiittiyhtiölle tehtävän sähkösopimuksen on käytännössä aina oltava varsinainen yrityssähkösopimus. Tilausta tehdessä on aina annettava yrityksen tiedot, kuten Y-tunnus ja yrityksen laskutusosoite. Lisäksi tarvitaan yhteyshenkilön tiedot.
Sähkö yritykselle – sopimuksen voi useimmiten tehdä netissä
Yrityksen sähkösopimus on yhtä lailla useimmiten tehtävissä netissä. Kaikki sopimustarjoukset eivät aina ole tarjolla kaikista isoimman kulutuksen yrityksille, mutta yksilöllisen sähkötarjouksen voi yleensä aina vähintään pyytää netin kautta.
Useimmiten yrityssähkö on tilattava eri lomakkeella kuin kuluttajasähkösopimukset. Ole siis tarkkana vertaillessasi sopimuksia netissä – kuluttajille suunnatut sopimukset eivät yleensä ole tilattavissa yrityksen nimiin.
Kuluttajasopimukset antavat useimmiten hyvää osviittaa myös yrityksille tarjottavista sopimuksista. Yritysten sähkösopimukset voivat kuitenkin paikoin olla hieman edullisepia isomman kulutuksen takia. Muista myös, että yrityssähkön hinta ilmoitetaan useimmiten ilman ALV:ia.