Sähkösopimus yritykselle

Löydä halvin sähkösopimus yritykselle kauttamme. Kerromme, mitä yrityssähkön valinnassa kannattaa ottaa huomioon ja mikä sopimustyyppi on kenellekin järkevin. Tämän hetken suosituksemme löydät heti oikealta.

SUOSITTELEMME: YRITYSSÄHKÖ

Fortum logo

Nettietu 6kk ilman perusmaksuja!

Varma sähkösopimus kiinteään hintaan.

Kilpailuta yrityssähkö

Tässä parhaat kilpailutetut yrityssähkötarjoukset. Hinnat tällä sivulla lähtökohtaisesti esitetty ALV 0 %, tarkista kuitenkin tilanne sopimuksittain tiedoista. Lähtökohtaisesti kuluttajille suunnatut sopimukset ilmoitetaan ALV 24 % kera.

35 000kWh
Sopimustyyppi:
Tuotantotapa:
Sopimuksen määräaika:
? Spot-hinnan arvio:
Näytä lisäsuodattimet
Näytä kaikki

Yrityksen sähkösopimus

Yrityksen sähkösopimus on yrityksen käyttöön suunnattu sähkösopimus. Sellaista voidaan tarjota yrittäjälle yritysmuodosta riippumatta, kunhan sähkösopimus tulee nimenomaan yrityksen käyttöön.

Yrityssähkösopimukset ovat usein hinnoittelultaan hieman kuluttajasopimuksia halvempia. Isoin ero tulee kuitenkin siitä, että yrityssopimuksissa ALV jätetään yleensä ilmoittamatta hinnoissa. Yritys voi nimittäin hakea ALV:n takaisin verottajalta.

Yrityksen sähkösopimuksen valinnassa on hyvä kiinnittää huomiota ihan samoihin asioihin kuin kuluttajienkin sopimuksissa. Ennen kaikkea on tärkeää tietää, millainen kulutus on.

Yrityksille on olemassa monenlaisia sähkösopimustyyppejä, kuten määräaikaisia sopimuksia, toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia ja pörssisähkösopimuksia.

Yrityssähkö

Mikä on halvin sähkösopimus yritykselle?

Halvin sähkösopimus yritykselle löytyy vertaamalla eri vaihtoehtoja keskenään. Sähkön hintavertailu kannattaa tehdä aina usean yhtiön kesken, sillä lähes kaikki kuluttajasähkösopimukset ovat otettavissa myös yrityksen nimiin.

Jos haluat nimenomaan yrityksille suunnatun sähkösopimuksen, suosittelemme tututstumaan Fortumin sopimuksiin. Fortumilla on erikseen nimenomaan yritysasiakkaille räätälöity tuotevalikoima – joko kiinteällä hinnalla tai vaihtuvalla pörssisähköhinnalla.

Yrityksen sähkösopimuksia verratessa kannattaa kiinnittää huomiota näihin:

  • Onko sopimus määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva? Määräaikaiseen sopimukseen on aina sitouduttava tietyksi aikaa, mutta toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa kahden viikon irtisanomisajalla. Määräaikaisen yrityssähkön hyvä puoli on kuitenkin se, että saat usein lukittua kiinteän sähkön hinnan, joka ei muutu markkinatilanteen mukaan sopimusaikana.
  • Laskutetaanko kiinteää hintaa vai pörssihintaa? Yrityksen sähkösopimus voidaan laskuttaa joko kiinteän yleishinnan mukaan, tai tunneittain vaihtuvan sähkön spot-hinnan mukaan. Spot-hinta voi olla pitkässä juoksussa halvin, mutta hintapiikit voivat ajoittain nostaa hinnan korkeammaksi.
  • Minkälainen perusmaksu sähkössä on? Sähköstä joutuu yleensä maksamaan myös kuukausittaista perusmaksua. Näistä voi kuitenkin olla alennuksia, jolloin yrityksesi saa selvää säästöä.

Pieni vai iso kulutus? Valitse tilanteeseen sopiva yrityssähkö

Yksi yrityssähkön valinnan kulmakivistä on selvittää sähkönkulutus. On selvää, että isossa tehtaassa sähköä kuluu ihan eri tavalla kuin pienessä muutaman hengen toimistossa.

Yrityksen sähkönkulutus voi olla toisinaan hyvinkin pientä. Pienemmissä yrityksissä sähkönkulutus saattaa jäädä alle omakotitalon kulutuksen, kun sähköä tarvitaan vain oman toimiston sähkölaitteiden käyttöön.

Toisaalta kulutus saattaa olla todella isoakin. Tällöin sähkösopimuksen valinnalla voi olla iso merkitys kuukausittaisiin kuluihin.

Jos sähkönkulutus on pientä, sopii parhaiten kiinteähintainen sähkö mahdollisimman pienellä perusmaksulla. Perusmaksun osuus voi muodostaa isonkin osan kokonaissähkölaskusta, jos kulutus on yleisesti pientä.

Jos sähköä kuluu enemmän, kannattaa harkita pörssisähköä tai mahdollisimman edullisella kWh-hinnalla varustettua sopimusta. Oleellisinta on, mitä itse sähköstä maksaa, sillä perusmaksu tuskin vaikuttaa loppulaskuun merkittävää osaa.

Sähkönkulutus voi myös vaikuttaa siihen, miten sopimusta lähdetään tekemään. Pieni yritys voi hyvin valita sopimuksensa esimerkiksi meidän sähkön kilpailutuksestamme ja vain tehdä sopimuksen yrityksen nimiin. Isomman yrityksen taas on hyvä ottaa yrityksille räätälöity paketti.

Sähkösopimus toiminimelle

Sähkösopimus on mahdollista tehdä myös toiminimelle. Toiminimiyrittäjän sähkösopimus voi olla usein joko varsinainen yrityssähkösopimus tai kuluttajasähkösopimus.

Toiminimellä toimivan yrittäjän toimipaikassa sähkön kulutus ei yleensä ole kovin suurta, joten tavallisen kuluttajasopimuksen tekeminen voi olla fiksua. Huomaa kuitenkin, että kaikki yritykset eivät anna tehdä kuluttajasopimusta edes toiminimelle.

Toiminimellä toimiva elinkeinonharjoittaja voi periaatteessa myös tehdä sopimuksen omiin nimiinsä ilman Y-tunnusta, ja vähentää verotuksessa sähkösopimuksen kulut. Asiasta kannattaa kuitenkin keskustella kirjanpitäjän kanssa.

Osakeyhtiölle tai kommandiittiyhtiölle tehtävän sähkösopimuksen on käytännössä aina oltava varsinainen yrityssähkösopimus. Tilausta tehdessä on aina annettava yrityksen tiedot, kuten Y-tunnus ja yrityksen laskutusosoite. Lisäksi tarvitaan yhteyshenkilön tiedot.

Sähkö yritykselle – sopimuksen voi useimmiten tehdä netissä

Yrityksen sähkösopimus on yhtä lailla useimmiten tehtävissä netissä. Esimerkiksi Oomi kertoo, että alle 100 000 kWh vuosikulutuksella sopimuksen voi solmia suoraan netin kautta yrityksen nimiin.

Myös tällä sivulla esitellyt Fortumin yrityssähköt voi tilata suoraan netin kautta yritykselle. Sopimuksia ei siis tarvitse tehdä perinteiseen tapaan puhelimessa.

Useimmiten yrityssähkö on kuitenkin tilattava eri lomakkeella kuin kuluttajasähkösopimukset. Siksi myöskään eri sopimusten vertailu ei onnistu ihan niin mutkattomasti.

Kuluttajasopimukset antavat useimmiten hyvää osviittaa myös yrityksille tarjottavista sopimuksista. Yritysten sähkösopimukset voivat kuitenkin paikoin olla hieman edullisepia isomman kulutuksen takia. Muista myös, että yrityssähkön hinta ilmoitetaan useimmiten ilman ALV:ia.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top