Väre Oy

Väre on Kuopiossa kotipaikkaansa pitävä valtakunnallisesti sähköä myyvä sähköyhtiö. Yhtiöllä on yli 250 000 asiakasta, ja yhtiö onkin nykyisin yksi Suomen suurimmista sähköntoimittajista.

Väre Oy on suhteellisen uusi toimija Suomen energiamarkkinoilla; se aloitti toimintansa vasta vuonna 2018. Yritys sai alkunsa siitä, kun Kuopion Energia, Savon Voima, Lappeenrannan Energia ja Jyväskylän Energia yhdistyivät yhdeksi suureksi sähköyhtiöksi.

Väre on ainoastaan sähkönmyyntiyhtiö eli sillä ei suoraan ole omaa tuotantoa. Sen omistajayritykset tuottavat kuitenkin itsenäisesti sähköä.

Osoite: PL 1199, 70211 Kuopio

Sähköposti: asiakaspalvelu@vare.fi

Puhelinnumero: (03) 777 3131

Liikevaihto (2021): 178,0 miljoonaa

Väre sähkösopimukset

Väre logo

Väre Välkky 24kk

Perusmaksu: 3,98 €/kk
Määräaika: 24kk määräaikainen
Tuotantotapa: Sekasähkö

Välkky 2 vuodeksi tarjoushintaan + säästä ajoittamalla kulutusta

7,85 c/kWh

+- KULUTUSVAIKUTUS

Lisätietoa

Väre Välkky on uudenlainen sähkösopimus, jossa on kiinteän hinnan osuus sekä kulutuksen ajoituksen mukaan muuttuva kulutusvaikutus. Sopimus on 2 vuoden määräaikainen, jona aikana kiinteän hinnan osuus ja perusmaksu pysyvät vakioina. Tyypillinen kulutusvaikutus on noin -3 – +3c/kWh. Kulutusvaikutus voi joko laskea tai nostaa maksamaasi kokonaishintaa.


 • Voit lisätä sopimukseen myös vaihtoturvan

 • Saat muutettua sähkön tuotantotavan vihreäksi lisämaksusta

 • Sopimus: 24kk määräaika
 • Sähkön tuotantotapa: Sekasähkö (vihreä sähkö lisähintaan)
 • Sähkötyyppi: Välkky (kulutusvaikutus)
 • Laskutus: sähköpostilasku, verkkolasku tai paperilasku

Siirry tuotesivulle tästä.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Väre sähkön hinta

Väre on kautta historiansa pyrkinyt pitämään hintatason melko kilpailullisena. Hintavertailuissa Väre ei yleensä ole kaikista halvin yhtiö, mutta sen hintataso on silti kalleimpiin toimijoihin verrattuna ihan kohtuullinen.

Erilaisten erikoistarjousten ja kampanjoiden myötä sähköstä voi saada vielä selvää lisäalea. Näin Väreen sähkösopimuksenkin voi saada vielä tavallista halvemmalla.

Ainut tapa varmistaa sähkön halpa hinta on kuitenkin vertailla ja kilpailuttaa sähkö eri yhtiöiden kesken. Näin voit aidosti vertailla eri sopimusten hintoja ja löytää halvimman sopimuksen itsellesi.

Muista nämä vinkit:

 • Väre on vain yksi sähkönmyyntiyhtiö muiden joukossa. Voit ostaa Suomessa sähköä miltä tahansa yhtiöltä, vaikka Väre olisikin kotiseutusi myyntiyhtiö.
 • Sopimusten vertailu kannattaa tehdä huolella. Erilaiset sähkösopimukset hinnoitellaan eri tavoin.
 • Sähkönsiirto laskutetaan vielä erikseen, eikä siirtoyhtiötä voi valitettavasti kilpailuttaa.

Väre Oy ja vastuullisuus

Väre Oy hankkii kaiken myydyn sähkön Nord Pool -sähköpörssistä sekä pientuottajilta. Vuoden 2021 myydyn sähkön tuotannossa energialähteet jakautuivat seuraavasti: 

 • Ydinvoima 39,2 %
 • Turve ja fossiiliset energialähteet 27,3 %
 • Uusiutuvat energialähteet 27,3 %

Väreen asiakkaat voivat halutessaan valita esimerkiksi 100 % tuulivoimalla tuotetun sähkösopimuksen tai vain uusiutuvia energianlähteitä hyödyntävän sopimuksen. Näistä saatetaan kuitenkin veloittaa lisäkuluja ns. tavalliseen sähkösopimukseen verrattuna.

Sähkönmyynnin lisäksi Väreen palveluihin kuuluu myös yksi Pohjoismaiden suurimmista sähköautojen latausasemaverkostoista, ja he tarjoavat asunto-osakeyhtiöille mahdollisuuden hankkia laturin yhteiskäyttöön.

Minkälaisia sopimuksia Väre tarjoaa?

Väre tarjoaa sopimuksia, jotka ovat hyvin samankaltaisia kilpailijoihin verrattuna. Sopimus voi olla joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva, ja hinnoittelumalleja on monia.

Väreen sopimusvalikoimiin kuuluu mm.:

 • Kiinteähintaiset määräaikaiset sähkösopimukset kulutusvaikutuksella
 • Pörssisähkösopimukset
 • Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset
 • Pakettisähköt

Huomioitavaa on, että Väre ilmoittaa sivustollaan sen sähkösopimusten olevan määräaikaisia myös muuttotilanteessa. Yhtiö siis lähtökohtaisesti velvoittaa, muuttajan ottamaan aiemman Väreen sopimuksensa myös uuteen asuntoon.

Väreen erikoinen muuttopykälä eroaa miltei kaikista muista sähköyhtiöistä. Yleensä määräaikainen sähkösopimus on aina irtisanottavissa muuton yhteydessä, ja myös yleisissä Energiaviraston sähkönmyyntiehdoissa tämä on vakiopykälä.

Väreen näkyvin sähkösopimusbrändi on Väre Välkky, joka on kulutusvaikutuksella varustettu sähkösopimus.

Väre – kokemuksia asiakkailta

Väre on pääosin saanut melko hyvää palautetta asiakkailta. Luonnollisesti joukkoon mahtuu kuitenkin myös huonompia kokemuksia.

Väreen sähkönmyyntiehdot ovat monista muista yhtiöistä poikkeavat muuttopykälän osalta. Väreen sähkösopimus on lähtökohtaisesti muutettava mukana myös uuteen asuntoon, jos sopimus on ollut määräaikainen. Tästä ei netistä löydy vielä juuri huonoja kokemuksia, mutta pykälä on joka tapauksessa poikkeuksellinen.

Hyviä kokemuksia liittyy erityisesti yhtiön positiiviseen otteeseen ja varsin kilpailukykyisiin hintoihin. Myös Väre joutui kuitenkin muiden yhtiöiden tavoin merkittävästi nostamaan hintatasoaan vuoden 2022 energiakriisin aikana – tästä osa kuluttajista on ymmärrettävästi ollut näreissään.

Väre oli ensimmäisiä yhtiöitä, jotka lanseerasivat käyttövaikutuksella varustettuja sähkösopimuksia. Väreen Välkky onkin yksi suosituimmista sopimuksista kulutusvaikutuksella.

Scroll to Top