Väre Oy

Väre Oy on suhteellisen uusi toimija Suomen energiamarkkinoilla, koska se on aloittanut toimintansa vuonna 2018. Yritys sai alkunsa siitä, kun Kuopion Energia, Savon Voima, Lappeenrannan Energia ja Jyväskylän Energia yhdistyivät yhdeksi suureksi sähköyhtiöksi. Tuloksena syntyi 25 000 asiakkaan yritys, joka on nykyään Suomen neljänneksi suurin sähköntoimittaja.

Osoite: PL 1199, 70211 Kuopio

Sähköposti: asiakaspalvelu@vare.fi

Puhelinnumero: (03) 777 3131

Liikevaihto (2021): 178,0 miljoonaa

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähköä voit nykyään ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä. Kilpailuta sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Väre Oy ja vastuullisuus

Väre Oy hankkii kaiken myydyn sähkön Nord Pool -sähköpörssistä sekä pientuottajilta. Vuoden 2021 myydyn sähkön tuotannossa energialähteet jakautuivat seuraavasti: 

  • Ydinvoima 39,2 %
  • Turve ja fossiiliset energialähteet 27,3 %
  • Uusiutuvat energialähteet 27,3 %

Heidän kanssa on mahdollista tehdä sopimus, jossa sähkön tuotantoon on käytetty 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä. Näissä energia on peräisin joko vesivoimasta, tuulivoimasta ja biomassasta. Yrityksen asiakkaat saavat käyttöönsä sovelluksen, jonka avulla voi seurata ja pienentää omaa energiankulutusta sekä arvioida miten oma sähkön käyttösi vaikuttaa ympäristöön. Tämä helpottaa huomattavasti energiankäytön ympäristövaikutusten arviointia.

Sähkönmyynnin lisäksi palveluihin kuuluu myös yksi Pohjoismaiden suurimmista sähköautojen latausasemaverkostoista ja he tarjoavat asunto-osakeyhtiöille mahdollisuuden hankkia laturin yhteiskäyttöön.

Väre Oy – sähkösopimukset

Väre tarjoaa sopimuksia, jotka ovat hyvin samankaltaisia kilpailijoihin verrattuna. Sopimus voi olla joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Pörssihintaja tarkastellessa he veloittavat spot-hinnan lisäksi hieman keskimääräistä alhaisemman marginaalin. Perinteisten sähkösopimusten lisäksi tarjolla on niin sanottua ”kuukausisähköä”, jossa on kiinteä hinta 0-1 000 kWh/v ja tätä ylittävä määrä veloitetaan sitten erikseen. 

Scroll to Top