Sähkösopimus ilman perusmaksua

Löydä halvin sähkösopimus ilman perusmaksua helposta sähkövertailusta. Kuukausimaksuton sähkösopimus on loistava valinta etenkin vähän sähköä kuluttavalle.

Kilpailuta sähkön hinta hetkessä!

  • Nopea vertailu
  • Sähköä kaikkialle Suomeen
  • Löydä halvin sähkön hinta

Poimi paras sähkösopimus ilman perusmaksua

SUOSITTELEMME: PÖRSSISÄHKÖ

Spot + 0,49 c/kWh

+ 3kk ilman perusmaksua!

Paras sähkösopimus ilman perusmaksua löytyy kilpailutuksesta. Vertaa vaihtoehdot löytääksesi sinulle sopivimman sähkösopparin.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Mitä tarkoittaa kuukausimaksuton sähkösopimus?

Kuukausimaksuton sähkösopimus tarkoittaa sähkösopimusta, josta ei peritä lainkaan kuukausittaista perusmaksua. Tällaisessa sähkösopimuksessa maksetaan siis ainoastaan sähkön käytöstä voimassaolevan kWh-hinnan mukaisesti.

Perusmaksuton sähkösopimus sopii parhaiten henkilöille ja talouksille, joiden sähkönkäyttö on pientä. Esimerkiksi pienessä kerrostaloyksiössä asuva kuluttaa yleensä todella vähän sähköä, jolloin isoimmat säästöt saadaan säästämällä perusmaksussa. Tällöin perusmaksuton sähkö on usein edullisin sähkösopimus.

Kuukausimaksuton sähkösopimus on reilu diili, jossa maksetaan vain käytöstä. Jos jossain kuussa sähköä käyttää vähemmän, näkyy tämä pelkkänä säästönä sähkölaskulla.

Myös muualla kuin kerrostalossa sähkösopimus ilman perusmaksua voi olla fiksu. Rivitalon sähkösopimukseksi se sopii erityisen hyvin, jos rivitalo lämpiää kaukolämmöllä

Perusmaksuton sähkö on usein hyvä vaihtoehto myös sähkösopimukseksi opiskelijalle!

Perusmaksuton sähkö

  • Kuukausimaksuttomassa sähkösopimuksessa maksat vain sähkön käytöstä
  • Perusmaksua ei ole
  • Joissain tarjouksissa sopimuksen saa osaksi aikaa ilman perusmaksua

Pörssisähkö ilman perusmaksua

Myös pörssisähkö on mahdollista saada ilman perusmaksua. Tällöin maksat sähköstä ainoastaan ajankohtaisen spot-hinnan sekä sähköyhtiön marginaalin.

Pörssisähkö ilman perusmaksua on täydellinen valinta henkilölle, joka haluaa omilla kulutusvalinnoillaan vaikuttaa sähkösopimukseen mahdollisimman paljon.

Pörssisähkössä hinta määräytyy aina ajankohtaisen spot-hinnan mukaan. Keskittämällä sähkön käyttöä esimerkiksi yöaikaan on mahdollista saada selvää säästöä.

Kuukausimaksuton pörssisähkö ei kuitenkaan sovi henkilölle, joka haluaa käyttää sähköä huoletta aina samaan hintaan. Spot-hinta voi vaihdella voimakkaasti, ja esimerkiksi iltaisin sähkö on yleensä kalliimpaa.

Selvitä, onko perusmaksuton sähkö sinulle halvin

Sähkösopimusta valitessa tulisi aina kiinnittää huomiota kaikkiin sen kuluihin. Kilowattituntihintoja on helppo vertailla keskenään, mutta näiden erot ovat vähän kuluttavassa taloudessa lopulta pienet.

Ratkaisevinta on laskea sähkösopimuksen hinta koko sopimuskaudelta. Kulutuksen mukaisen hinnan ohella laske mukaan myös eri sähkötarjousten perusmaksut.

Toistaiseksi voimassaolevaa sähkösopimusta ei yleensä saa ilman perusmaksua, koska kyseessä on usein erikoistarjous. Siksi sopimukset kannattaakin vertailla aina koko sopimuskaudelta.

Näin lasket sähkön kokonaiskustannukset:

  1. Selvitä keskimääräinen sähkön kulutus per kk. Helpoiten tämä onnistuu esimerkiksi edellisen kuukauden sähkölaskusta.
  2. Kerro sähkösopimuksen kilowattituntihinta arvioidulla kulutuksella. Näin saat laskettua arvioidun hinnan kulutuksesta.
  3. Laske koko sopimuskauden perusmaksut yhteen. Näin saat arvioidun kokonaishinnan koko sopimuskaudelta.

Sähkösopimus ilman kuukausimaksua on vähän kuluttavan valinta

Ennen kaikkea sähkösopimus ilman kuukausimaksua sopii vähän kuluttavalle. Sähkösopimusten kWh-hintojen erot ovat lopulta varsin pieniä, eikä pienessä asunossa sähköä kulu juurikaan.

Sähkösopimuksen perusmaksu saattaa vähän kuluttavassa taloudessa muodostaa prosentuaalisesti merkittävän osan sähkölaskusta. Tällöin edut perusmaksusta ovat parhaimmillaan todella merkittäviä kokonaiskustannuksiin nähden.

Etuna on myös se, että sähkölaskuun voi 100-prosenttisesti vaikuttaa omalla kulutuskäyttäytymisellään. Mitään vakiomaksua kuukausittain ei ole.

Kerrostaloasunnon sähkösopimukseksi perusmaksuton sähkö on oiva vaihtoehto, kunhan kWh-hintakaan ei ole liian kallis.

Esimerkki perusmaksun vaikutuksesta

Esimerkkisopimus A: 10c/kWh + 4 € perusmaksuEsimerkkisopimus B: 13c/kWh + 0 € perusmaksu
Kulutus 750 kWh/vuosiVuodessa yhteensä 123 €Vuodessa yhteensä 97,50 €
Kulutus 1200 kWh/vuosiVuodessa yhteensä 173 €Vuodessa yhteensä 162,50 €
Kulutus 2000 kWh/vuosiVuodessa yhteensä 248 €Vuodessa yhteensä 260 €

Kuten tualukosta nähdään, voi perusmaksuton sopimus siis tulla halvemmaksi kuin kWh-hinnaltaan selvästi halvempi sopimus. Mitä isompaa kulutus on, sitä pienempi merkitys perusmaksulla on.

Jos erot kWh-hinnassa ovat vain pieniä, voi paljonkin kuluttavalle perusmaksuton sähkösopimus olla parempi vaihtoehto. Pienen sähkönkulutuksen taloudessa perusmaksuton vaihtoehto on lähes aina paras.

Tee sähkösopimus ilman perusmaksua

Löytyikö sopiva sähkö ilman perusmaksua? Sopimuksen tekeminen onnistuu nykyään todella helposti, ja sähkötkin saa kytkettyä nopeasti kohteeseen, jossa edellinen sopimus on ehtinyt umpeutua.

Ennen kuin allekirjoitat sähkösopimuksen, varmista vielä kaikki sopimukseen liittyvät tiedot. Pohdi myös, haluatko mukaan jotain lisäpalveluita, vai riittääkö sinulle pelkkä sähkö.

Sähkön kilpailuttaminen auttaa löytämään halvimman ja sinulle parhaiten sopivan tarjouksen.

Näin teet sähkösopimuksen ilman perusmaksua:

Vertaa sopimus

Valitse sinulle sopiva perusmaksuton sähkö vertailustamme. Voit verrata taulukosta useiden sähköyhtiöiden sopimukset löytääksesi parhaan vaihtoehdon ja klikata suoraan sopimukseen.

Allekirjoita sopimus

Tee sähköyhtiön kanssa sopimus sähköstä. Sinulta kysytään mm. tietoja käyttökohteesta sekä yhteystietojasi. Sopimuksen voit allekirjoittaa helposti suoraan netissä ilman turhaa säätöä.

Nauti säästöstä

Sähköyhtiö hoitaa mahdollisen sähkön kytkennän sekä asunnon aiemman sähkösopimuksen purun. Perusmaksuttomalla sähkösopimuksella säästät rahaa joka kuukausi.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top