Haminan Energia Oy

Haminan Energia perustettiin vuonna 1901, kun Haminan kunnallinen sähkölaitos perustettiin. Alkuun laitoksen toiminta keskittyi ensisijaisesti Haminan kaupungin ja sen lähialueiden sähköistämiseen.

Haminan Energia on puhtaasti sähkönsiirtoyhtiö eli se ei myy omia sähkösopimuksiaan. Sähkösopimus on siis tehtävä jonkin muun yhtiön kanssa, vaikka asuisit Haminan Energian sähköverkkoalueella.

Osoite: Haminan Energia Oy, Reutsinkatu 12, 49400 Hamina

Sähköposti: asiakaspalvelu@haminanenergia.fi

Puhelinnumero: (05) 460 10610

Kotisivut: http://www.haminanenergia.fi/

Käyntiosoite: Kivipajankatu 8

Liikevaihto (2021): 42,3 miljoonaa

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Yrityksen historia

Markkinoilla tapahtuneiden muutosten vuoksi vuonna 1994 perustettiin osakeyhtiö Haminan Energia Oy, joka on kokonaan Haminan kaupungin omistuksessa. Yhtiöittämisen jälkeen organisaatio alkoi kasvaa ja vuonna 1998 perustettiin verkostojen rakentamiseen ja urakointiin erikoistunut Kymertek Oy. 

Vuonna 2003 Eltel Networks osti 60 prosenttia yrityksen osakkeista. Nykyään Haminan Energia on yleishyödyllisesti sähkö- ja maakaasupalveluja tarjoava yritys Haminan alueella. Päätoimialoihin kuuluvat sähkön ja maakaasun jakelu ja myynti sekä kaukolämmön jakelu, tiedonsiirtopalvelut, teollisuuden energiapalvelut.

Yhtiöllä on Haminassa viisi tuulivoimalaa, joilla se tuottaa myymäänsä sähköä. Palveluista sähkökauppa on ulkoistettu Karhu Voimalle, joka on erillinen yritys. Tämä saattaa tehdä käytännön asioista osittain hankalia, kun on kyse energiasopimusten ostamisesta. 

Yrityksen kotisivuilla ei ole mainintaa sopimuksen tilaamisesta, eikä sitä voi tehdä netin kautta. Haminan Energian sähkökauppaa hoitaa Karhu Voima, joka on Haminan Energian ja Kotkan Energian yhteisyritys ja omistajan vaihdos tehtiin 1. huhtikuuta 2020. 

Tästä huolimatta Karhu Voima vastaa edelleen Haminan Energian ja Kotkan Energian laskutuksesta ja asiakaspalvelusta.

Scroll to Top