Ilmatar Energy Oy

Ilmatar tiedotti 16.3.2023 lopettavansa sähkön vähittäismyyntitoimintonsa – yhtiö jatkaa kuitenkin yhä sähköntuotantoa tuulivoimalaitostensa kautta ja panostaa nyt siihen täysillä. Ilmattaren n. 30 000 kuluttaja- ja yritysasiakasta siirtyvät sähköyhtiö Väreelle. Sopimusten hinnat eivät ainakaan alkuvaiheessa muutu.

Ilmatar on tuulivoimayhtiö, joka tuottaa ja myy sähköä. Yrityksellä on tällä hetkellä 32 tuulivoimapuistoa viidellä eri paikkakunnalla: Luhangalla, Raahessa, Leppävirralla, Siikajoella ja Lappeenrannassa. Euroopan itärannikko on tuulista aluetta etenkin keväällä, joten etenkin nämä alueet soveltuvat toimintaan erityisen hyvin. 

Yhtiö on valmistanut tuulivoimaloita vuodesta 2013 lähtien ja rakentavat parhaillaan useita uusia voimaloita. Muun muassa Pyhännälle, Kajaaniin, Somerolle, Alajarviin, Kurikkaan ja Humppila-Urjalaan on määrä valmistua voimalat vuoteen 2023 mennessä.

Uusien rakennushankkeiden valmistumisen myötä Ilmattaren kapasitteetti energiantuotannossa kasvaa huomattavasti. Esimerkiksi Pyhängän ja Kajaanin seuduille on suunnitteilla 41 uutta voimalaitosta, joten näiden myötä tuotanto kaksinkertaistuisi nykyisin käytössä oleviin voimalaitoksiin verrattuna.

Osoite: Pohjoisesplanadi 35 E, 00100 Helsinki

Puhelinnumero: (02) 0734 1333

Kotisivut: https://www.ilmatar.fi

Liikevaihto (2020): 30,3 miljoonaa

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Scroll to Top