Vattenfall Oy

Vattenfall Oy myy sähköä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Yritys on merkittävä eurooppalainen energiayhtiö ja yksi Suomen suurimmista sähkönmyyjistä. Yhtiö on tunnettu erityisesti sen fossiilivapaasta tuulivoima- ja vesivoimatuotannostaan.

Vattenfall tarjoaa kotitalouksille fossiilivapaata sähköä melko kilpailukykyisin hinnoin. Sen taustalla on iso ruotsalainen Vattenfall-konserni, joka toimii Suomen ohella myös monessa muussa Euroopan maassa.

Osoite: Fredriksberg B, 4 krs, Konepajankuja 3, 00510 Helsinki

Puhelinnumero: (020) 710 2000 (mpm/pvm)

Kotisivu: https://www.vattenfall.fi/

Liikevaihto (2020): 387,4 miljoonaa

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Vattenfall sähkön hinta ja sopimukset

Vattenfall on toiminut Suomessa jo pitkään, ja sen erikoisuutena on ollut fossiilivapaa sähkö. Vattenfallin sähkön hinta on varsin kohtuullinen, mutta se ei kuitenkaan halua erottautua vain hintakilpailun kautta. Yhtiö mainostaa Suomessa näyttävästi esimerkiksi tuulivoimatuotantoaan, ja se haluaa profiloitua erityisen vihreänä sähköyhtiönä.

Vattenfallin sähkösopimusvalikoimiin kuuluu aina täysin fossiilivapaata sähköä. Lisämaksusta sopimuksen voi myös päivittää esimerkiksi 100 % tuulivoimalla tai 100 % vesivoimalla toteutetuksi sähköksi.

Vattenfallin sähkön hinta kannattaa aina kilpailuttaa sähkösopimukset vertailemalla. Miltei kaikki Suomessa toimivat sähköyhtiöt tarjoavat nimittäin nykyään mahdollisuuden myös fossiilivapaaseen sähköön, ja hinta voi joskus olla huokeampi. Sopimusta ei kannata ottaa ilman hintavertailua, vaikka yleensä Vattenfall kuuluukin edullisempien yhtiöiden joukkoon.

Kokemuksia Vattenfallista

Vattenfallin asiakkaat ovat olleet pääosin tyytyväisiä yhtiöön, mutta heikkoja kokemuksia mahtuu jonkin verran esiin. Kokemuksissa nousee kuitenkin esiin yhtiön kalliit toistaiseksi voimassa olevat sopimukset, sillä Vattenfall joutui monen muun sähköyhtiön tavoin nostamaan hintatasoaan merkittävästi vuoden 2022 aikana.

Viime ajoilta heikkoja kokemuksia liittyy valitettavati myös yhtiön asiakaspalveluun liittyen. Jonot ovat paikoitellen olleet hyvin pitkiä, mutta samoista ongelmista on kärsinyt monet muutkin sähköyhtiöt.

Vattenfalliin liittyy paljon myös positiivisia kokemuksia. Yhtiön vastuullinen linja on saanut paljon kiitosta, ja pääosin homma on toiminut asiakkailla hyvin. Vattenfall on myös valittu jo neljänä vuotena peräkkäin Suomen vastuullisimmaksi energiayhtiöksi Sustainable Brand Index -kyselyssä.

Scroll to Top