Sähkösopimus ilman luottotietoja

Valitse sähkösopimus ilman luottotietoja meidän kauttamme. Sähkösopimuksen voi saada, vaikka luottotiedot olisivat menneet, mutta sähköyhtiö voi vaatia sinulta vakuutta. Löydät ohesta suositun vaihtoehdon, jota suosittelemme.

SUOSITTELEMME

8,99 c/kWh

+3,99 €/kk

Uudenlainen sopimus kulutusvaikutuksella

Luottotiedottoman sähkösopimus voi olla hankalampaa tehdä kuin luottotiedollisen. Sähkösopimus voi vaatia vakuuksia, mutta ei välttämättä aina.

Jos luottotietosi ovat menneet, suosittelemme ensisijaisesti tekemään sopimuksen ison sähköyhtiön tai alueen toimitusvelvollisen toimijan kanssa. Alueen toimitusvelvollisen sähköyhtiön on myytävä sähköä kaikille, mutta voit tarvita vakuuksia.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Sähkösopimus ilman luottotietoja – näin se onnistuu

Sähkö on välttämättömyys, sillä ilman sitä esimerkiksi teknologian käyttö ei ole mahdollista. Sähköttömyys aiheuttaisikin pahimmillaan myös muita sosioekonomisia ongelmia ja tämän vuoksi sähkö luokitellaan välttämättömyyspalveluksi. Sähkösopimuksen voi siis kuluttaja-asiamiehen päätöksen mukaisesti saada myös ilman luottotietoja.

Se, mistä ja miten sähkösopimuksen saa, onkin hieman kinkkisempi juttu. Lue tämä artikkeli ja kerromme, kuinka sähkösopimus ilman luottotietoja hoituu!

Toimitusvelvollisen sähköyhtiön on myytävä myös luottotiedottomalle

Jokaisella alueella on toimitusvelvollinen sähköyhtiö, jonka on tarjottava sähkösopimuksia alueelle. Muutkin sähköyhtiöt voivat toimia alueellasi, mutta niillä ei ole samanlaista velvollisuutta tarjota sähkösopimusta.

Sähköä tulee myydä kaikille asiakkaille, mutta sähköyhtiö on kuitenkin ennen kaikkea voittoa tavoitteleva yritys, joka harjoittaa liiketoimintaa. Ei siis ihme, että se haluaa mitigoida mahdolliset riskit ja varmistua siitä, että luottotiedot menettänyt asiakas varmasti maksaa sähkölaskunsa.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä ja mistä sähkösopimus ilman luottotietoja? Käytännössä sähköyhtiöt tarkistavat asiakkaiden luottotiedot rutiinitoimenpiteenä ja mikäli häiriömerkintöjä löytyy, vaaditaan ylimääräinen vakuus tai ennakkomaksu. Tämä voi olla esimerkiksi rahaa, joka talletetaan sähköyhtiön tilille, josta se vapautetaan esimerkiksi tietyn ajan jälkeen. Mikäli laskuja ei maksa, käytetään vakuus siihen.

Vakuussumman suuruus riippuu sähkön kulutuksesta, joten se voi olla pieni tai suuri. Tärkeintä kuitenkin on se, että luottotiedotonkin voi saada sähkösopimuksen!

  • Kaikki sähköyhtiöt tarkastavat asiakkaan luottotiedot sopimuksenteon yhteydessä
  • Mikäli luottotietoja ei ole, voi sähköyhtiö vaatia ennakkomaksun tai vakuuden
  • Vakuus palautetaan täysimääräisenä kun yhtiö varmistuu siitä, että asiakas maksaa laskunsa ajoissa

Sähkösopimuksen vakuus

Vakuus on usein esimerkiksi rahasumma, joka talletetaan sähköyhtiön tilille vuokravakuuden tapaan. Mikäli laskut jäävät maksamatta, käyttää yhtiö vakuuden niihin, mutta mikäli kaikki on kunnossa, palautetaan se. Yleensä vakuus palautetaan tietyn ajan jälkeen, kuten vaikkapa vuosi sopimuksen alkamisesta. Tällöin yhtiö on jo vakuuttunut asiakkaansa maksukyvystä.

Vakuuden suuruus on yleensä neljän kuukauden sähkölaskun verran. Se arvioidaan kulutuksen mukaan ja taustalla on se, että neljän kuukauden jälkeen sähköt voi katkaista, mikäli laskuja ei ole maksettu. Se, kuinka suuri vakuus on, riippuu siis paljolti siitä, millaisessa asunnossa asuu ja onko siellä sähkölämmitystä.

Luottotietojen menetys kesken voimassa olevan sähkösopimuksen ei johda sopimuksen lakkauttamiseen. Ei ole kuitenkaan yksiselitteistä lakia, joka määrittäisi milloin ja missä tilanteissa olemassa olevilta tai uusilta asiakkailta voidaan vaatia vakuutta. Yleensä se koskee kuitenkin ennen kaikkea uusia asiakkaita.

Vakuutta voi vaatia silloin, kun maksuhäiriömerkinnöistä ilmenee seikkoja, joiden perusteella voidaan olettaa, että asiakas ei suoriudu sähkölaskuistaan. Automaattinen prosessi vakuuden vaatiminen ei voi olla vaan päätös tulee aina tehdä tilannekohtaisesti.

Kelan sähkövakuus


Kuten jo todettua, sähkö on perusoikeus ja kuuluu kaikille. Mikäli rahaa maksaa vaadittua sähkösopimuksen vakuutta ei ole omasta takaa, tulee Kela apuun. Kela voi tarvittaessa tarjota niin sanotun sähkövakuuden.

Asiakas voi hakea vakuutta toimeentulotukihakemuksen yhteydessä. Vakuus on käytännössä maksusitoumus, jolla Kela takaa sen, että sähköyhtiö saa rahat mikäli asiakas ei maksa sähkölaskujaan. Järjestely on siis hyvin samanlainen kuin vaikkapa Kelan vuokravakuus.

Mikäli sähköyhtiö kokee, että asiakas ei ole maksanut laskujaan, voi se hakea korvausta Kelalta.

Löydä halvin sähkösopimus meiltä

Meiltä löydät halvimman sähkösopimuksen, sillä sähkövertailumme avulla pääset vertailemaan sähköjä helposti. Vertailumme antaa tiedot eri yhtiöiden sopimuksista selkeässä muodossa, eikä sinun tarvitse antaa omia tietojasi vertailua varten.

Voit tehdä sähkösopimuksen myös ilman luottotietoja, sillä sähköyhtiön on myytävä sähköä kaikille. Yhtiö voi kuitenkin vaatia vakuuksia, joten tutustu yhtiön ehtoihin aina sen omalla sivustolla ennen ostopäätöksen tekemistä.

Vertailemalla sähköt voitkin löytää halvimman sähkösopimuksen ja säästää rahaa. Selvitä oman asuntosi sähkön kulutus, tutustu erilaisiin sähkösopimuksiin ja valitse se sopimus, joka on sinulle edullisin. Muista valinnassa myös vihreä sähkö ja tee ekologisin valinta!

Näin käytät sähkövertailuamme löytääksesi sähkösopimuksen ilman luottotietoja:

  1. Arvioi kulutuksesi vanhasta sähkölaskusta tai kulutuslaskurin avulla
  2. Vertaa erilaiset sopimustyypit, kuten määräaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva
  3. Klikkaa itsesi halvimpaan sopimukseen kokonaiskulutuksen perusteella

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top