Kronoby Elverk / Kruunupyyn Sähkölaitos

Kronoby Elverk on Kruunupyyn alueen sähköyritys, joka tuottaa ja myy energiaa sekä ylläpitää jakeluverkkoa. Suomeksi yritys tunnetaan nimellä Kruunupyyn sähköyhtiö. Kyseessä on paikallinen yritys, joka toimii vain omalla jakelualeellaan. 

Yrityksen hintataso ei ole markkinoiden edullisin ja kotisivuilla hinnat on esillä hieman sekavasti useassa eri pdf-tiedostossa, joten niiden etsiminen ja vertailu voi olla vaikeaa. Kruunupyyssä kotiin sähkön voi hankkia miltä tahansa kotimaiselta energiayhtiöltä, aivan kuten kaikkialla Suomessa. Energiaa ei tarvitse ostaa samalta yritykseltä, joka ylläpitää paikallista sähköverkkoa.

Osoite: Kruunupyyntie 18, 68500 Kruunupyy

Sähköposti: kronoby.elverk@kronoby.fi

Puhelinnumero: (06) 824 2220

Kotisivut: http://kronobyelverk.fi/fi/

Liikevaihto (2020): 4,3 miljoonaa

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Yrityksen historia

Kruunupyyn sähköosuuskunta aloitti toimintansa vuonna 1918 ja kasvoi Kruunupyyn Sähkölaitokseksi vuoteen 1921 mennessä. Ensimmäiset vuodet sähköä tuotettiin myllyjen ja sahojen avulla, kunnes myöhemmin rakennettiin sähkölaitokset. 

Vuodesta 2015 Kruunupyyn Sähkölaitos on ollut osakeyhtiö, jonka tavoitteena on hankkia ja toimittaa sähköenergiaa asiakkaille kilpailukykyiseen hintaan sekä rakentaa, uudistaa ja ylläpitää sähkölaitteistoja omalla jakelualueella.

Yritys toimittaa sähköä Kruunupyyn, Pedersören ja Kokkolan alueelle sekä heillä on noin 3100 asiakasta.

Scroll to Top