Sähkön kilpailutus

Kilpailuta sähkö ja löydä talouteesi parhaiten sopiva sähkösopimus. Avullamme sähkön kilpailutus onnistuu helposti ja vaivattomasti. Mukana vertailussa isot sähköyhtiöt, joilta saat sähköä mihin tahansa Suomeen.

Lokakuun 2022 valinta

Fortum logo

Hinta
33,99c/kWh

Perusmaksu
2,97 €/kk
4,50€

Sopimustyyppi
24kk määräaika

Fortum Takuu 24kk. Lukitse sähkön hinta, nyt -34 % perusmaksusta.

Tai vertaa kaikki sopimukset

Kotimaan Energia logo
Oomi logo
Nordic Green Energy logo

Sähkön kilpailuttaminen – Vertaa sopimukset

Sähkön kilpailuttaminen kannatta aina. Vertaa siis alta eri sähköyhtiöiden sopimukset ja poimi paras diili talteen. Lisätietoja saat auki klikkaamalla sopimuksen kohdalta ”Näytä lisätietoja.”

Fortum logo

Fortum Takuu 24kk

Hinta
33,99 c/kWh

Perusmaksu
2,97 €/kk (norm. 4,50 €)

Sopimustyyppi
24kk määräaikainen yleissähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaPerusmaksuetu (arvo 36,72 €)

Fortum Takuu 24kk on CO2-vapaa sähkösopimus, josta saat nyt perusmaksut erikoisetuna edullisemmin koko sopimuskaudeksi.

Fortum logo

Fortum Vakio S

Hinta
Kiinteä 75 €/kk

Maks. kulutus
2000 kWh/vuosi

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pakettisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaKiinteä pakettihinta

Fortum Vakio S kiinteään kuukausihintaan kerrostaloasuntoihin. Maks. 2 000 kWh vuosikulutus. Oletuksena CO2-vapaata sähköä, valittavissa myös uusiutuva energia.

Nordic Green Energy logo

Pörssisähkö pienellä marginaalilla

Hinta
Pörssisähkö + 0,49c/kWh

Perusmaksu
3,80 €

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pörssisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
Vesivoima, lisähintaan tuuli- tai aurinkovoimaMatala marginaali, aina ajankohtainen hinta

Nordic Green Energyn ympäristöystävällinen vesivoimalla tuotettu pörssisähkö arginaalilla. Voit valita myös tuulivoiman tai aurinkovoiman pieneen lisähintaan.

Fortum logo

Fortum Vakio M

Hinta
Kiinteä 120 €/kk

Maks. kulutus
3000 kWh/vuosi

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pakettisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaKiinteä pakettihinta

Fortum Vakio M kiinteään kuukausihintaan rivitaloon tai kerrostaloasuntoon. Maks. 3 000 kWh vuosikulutus. Oletuksena CO2-vapaata sähköä, valittavissa myös uusiutuva energia.

Fortum logo

Fortum Vakio L

Hinta
Kiinteä 190 €/kk

Maks. kulutus
5000 kWh/vuosi

Sopimustyyppi
Toistaiseksi voimassaoleva pakettisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
CO2-vapaaKiinteä pakettihinta

Fortum Vakio L kiinteään kuukausihintaan. Maks. 5 000 kWh vuosikulutus. Oletuksena CO2-vapaata sähköä, valittavissa myös uusiutuva energia.

Nordic Green Energy logo

Smartti 24kk

Hinta
Puolet 37,95c/kWH +
puolet pörssisähkö + 1,49c

Perusmaksu
3,60 €

Sopimustyyppi
24kk määräaikainen hybridisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
Vesivoima, lisähintaan tuuli- tai aurinkovoima31.8 asti tilattuihin sopimuksiin perusmaksut ilmaiseksi koko sopimuskaudelle

Nordic Green Energyn ympäristöystävällinen vesivoimalla tuotettu SMARTTI-sopimus. Puolet kulutuksesta laskutetaan ajankohtaisen tunti-spot-hinnan mukaan, ja puolet kiinteän hinnan mukaan. Valittavissa myös tuulivoima tai aurinkovoima. Tarjolla myös 12kk:n määräaikaisena sopimuksena.

Nordic Green Energy logo

Smartti 12kk

Hinta
Puolet 44,95c/kWH +
puolet pörssisähkö + 1,49c

Perusmaksu
3,60 €

Sopimustyyppi
12kk määräaikainen hybridisähkö

CO2-vapaa sähkö sisältyy

Näytä lisätiedot

TuotantoEtuna
Vesivoima, lisähintaan tuuli- tai aurinkovoima31.8 asti tilattuihin sopimuksiin perusmaksut ilmaiseksi koko sopimuskaudelle

Nordic Green Energyn ympäristöystävällinen vesivoimalla tuotettu SMARTTI-sopimus. Puolet kulutuksesta laskutetaan ajankohtaisen tunti-spot-hinnan mukaan, ja puolet kiinteän hinnan mukaan. Valittavissa myös tuulivoima tai aurinkovoima. 12 kuukauden määräaika.

Laske sähkön kokonaishinta

Käytä laskureitamme laskeaksesi sähkön kulutuksen ja sähkön kokonaishinnan. Kokonaishinnan laskurilla laskurilla voit laskea sähkön kokonaishinnan sopimuksen mukaan. Säädä sähkönkulutus ja sopimuksen tiedot kuntoon, niin näet arvioidut vuosikustannukset.

Jos et tiedä kulutusta, käytä sähkönkulutuslaskuria arvioidaksesi sen. Molemmat laskurit löydät alta olevasta linkistä.

Tilaa hintavahti

Tilaa maksuton hintavahti, ja me huolehdimme sähkömarkkinoiden seuraamisesta puolestasi. Saat automaattisesti tiedon, kun sähkösopimusten hintataso laskee.

Sähkön kilpailuttaminen – miten kilpailuttaa sähkö?

Sähkön kilpailuttaminen on erinomainen tapa pitää oma sähkölasku kurissa. Sähkön markkinahinta vaihtelee joka tunti ja myös sähköyhtiöt pitävät silmällä sähkön markkinahinnan yleistä tasoa.

Tämän takia sähköyhtiöt myös muuttavat sopimustensa hintoja usein. Erot eri sopimusten välillä voivat siis vaihdella suuresti, eikä sama yhtiö aina tarjoa edullisinta sähkösopimusta.

Ennen sähkösopimuksen allekirjoittamista kannattaakin kilpailuttaa sähköyhtiöt ja varmistaa,  että saat mahdollisimman edullisen sähkösopimuksen. Kilpailuttamalla sähköyhtiöt varmistat, että pidät sähkösopimuksen hinnan aina mahdollisimman edullisena.

Näin käytät sähkön kilpailutusta sivustollamme:

Tarkasta sähkönkulutus

Parhaan sähkösopimuksen kilpailutus onnistuu helpoiten, kun tiedät sähkönkulutuksen. Tämä kannattaa tarkastaa edelliseltä sähkösopimukselta tai arvioida huoneiston koon mukaan. Täällä voit laskea sähkönkulutuksen.

Kilpailuta sähkö

Vertailussamme voit helposti kilpailuttaa eri sähkösopimukset. Tutustu eri diilien kWh-hintaan, perusmaksuun ja sopimustyyppiin. Sähkön kilpailutus onnistuu meillä ilman tietojen syöttämistä.

Tee sopimus

Kun sopiva sähkö löytyy kilpailutuksesta, voit tehdä sopimuksen suoraan sähköyhtiön kanssa. Sähköyhtiö hoitaa tarvittaessa usein myös vanhan sopimuksen irtisanomisen. Kilpailutuksen avulla säästit todennäköisesti selvää rahaa!

Mitkä osat sähkön hinnasta ovat kilpailutettavissa?

Sähköenergia (kWh-hinta)Kyllä
PerusmaksuKyllä
SähkönsiirtoEi
VerotEi

Sähkön hinta riippuu useasta tekijästä

Sähkön hinta vaihtelee koko ajan ja se perustuu markkinatilanteeseen ja kulutukseen. Sähkön hintaan vaikuttavat muun muassa kysyntä ja tarjonta: esimerkiksi keskellä talvea sähkön hinta on kysynnän vuoksi korkeammalla kuin keskellä kesää, jolloin kuluttajien ei tarvitse käyttää sähköä yhtä paljon.

Sähkölaskun kilpailutus varmistaa sen, että kuluttajat saavat mahdollisimman edullisen sähkösopimuksen ja näin ollen myös mahdollisimman pienen sähkölaskun joka kuukausi. Sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa tehdä viimeistään oman sähkösopimuksen päättyessä.

Mistä sähkölaskun summa muodostuu?

Sähkösopimuksen kilpailuttamalla voit hankkia mahdollisimman edullisen sopimuksen. Pelkän kWh-hinnan ohella kannattaa kuitenkin muistaa, että joudut aina maksamaan myös sähkönsiirtomaksun sekä sähköverot (jotka sisältyvät sähkön siirron ja sähkösopimuksen hintaan).

Näistä muodostuu sähkölaskujen loppusumma:

  • Sähkön kWh-hinnasta: Sähkön kWh-hinta on käytön mukaan laskutettava hinta. Kun puhutaan sähkön hinnasta, puhutaan usein tästä.
  • Sähkösopimuksen perusmaksusta: Sähkösopimuksen perusmaksu veloitetaan kuukausittain kulutuksesta riippumatta. Markkinoilla on myös perusmaksuttomia sähkösopimuksia.
  • Sähköveroista: Sähköverot laskutetaan aina osana sopimusta.
  • Sähkön siirrosta: Sähkön siirto laskutetaan erikseen sähkönsiirtoyhtiön toimesta. Tätä et pysty kilpailuttaa.

Myyntikustannukset riippuvat siitä, mistä sähkö on ostettu ja miten se on tuotettu. Myös yleinen markkinatilanne vaikuttaa kWh-hintaan ja myyntiin voi liittyä muitakin kuluja, jotka myös nostavat sähkön hintaa.

Sähkön siirrosta huolehtii aina jakeluverkkoyhtiö ja siirron hinta koostuu siirtohinnasta ja siirtohintaan liitetystä verosta. Siirtomaksu kustantaa muun muassa sähköverkon ylläpidon ja korjauksen. Kuluttaja ei itse voi vaikuttaa sähkön siirron hintaan eikä tätä kulua voi kilpailuttaa.

Kuinka paljon sähkö maksaa?

Sähkölaskun hinta koostuu monista asioista, mutta itse sähkön hinta riippuu kWh-hinnasta. Se kertoo, kuinka paljon sähkö maksaa per kilowattitunti. KWh-hinnan ansiosta sähkösopimuksen kilpailuttaminen ja hintojen vertaileminen on helpompaa, sillä kWh-hinta kertoo kuluttajalle, kuinka monta senttiä yksi kilowattitunti maksaa.

Jos esimerkiksi kerrostalossa asuva henkilö käyttää sähköä 2 500 kilowattitunnin edestä per vuosi ja sähkön hinta on 6 senttiä per kilowattitunti, sähkölaskuksi muodostuisi 150 euroa vuodessa. Tämä saadaan laskemalla 6 kertaa 2 500.

Jos sähkön hinta vaihtelee suuresti, vuosittaisen sähkön kulutuksen laskeminen ei ole helppoa. Mikäli sähkösopimus perustuu pörssisähköön ja sähkön hinta vaihtelee joka tunti, vuosittaisen kulutuksen arvioiminen on haastavaa. Kuluttajan  pitäisi ensin laskea keskimääräinen kuukausittainen kulutus ja arvioida sen perusteella, kuinka suuri sähkölasku tulisi vuoden aikana olemaan.

Sähköenergian kilpailuttaminen – erilaiset sopimukset

Halvinsähkösopimus.fi-sivuston tavoitteena on, että jokainen voisi löytää juuri itselleen parhaiten sopivan sähkösopimuksen. Yksiselitteisesti edullisinta sähköä ei ole usein mahdollista löytää, sillä esimerkiksi talouden sähkönkulutus, riskinsietokyky ja sopimustyypit vaikuttavat asiaan.

Esimerkiksi kerrostaloasunnon ja sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutuksen välillä voi olla todella suuria eroja, minkä takia näille kohteille sopivat erilaiset sähkösopimukset. Kerrostalossa suurin osa sähkölaskusta muodostuvat kuukausi- ja perusmaksuista siinä missä omakotitalon sähkösopimuksessa suurin osa sähkölaskusta koostuu kWh-hinnasta.

Siksi kerrostalossa tai pienessä rivitaloasunnossa kiinteähintainen sähkösopimus mahdollismman pienillä perusmaksuilla voi olla paras ja edullisin ratkaisu, kun taas omakotitalossa pörssisähkön hyödyntäminen voi tuoda suurimmat säästöt.

Sopimusta tehdessä voi vaikuttaa sopimustyypin ohella usein myös sähkön tuotantotapaan. Vihreä sähkö on ympäristöystävällistä, ja uusiutuvista energianlähteistä, tuotettua sähköä.

Sähkön kilpailutus puhelimella

Kiinteä kuukausimaksu on kätevä, mutta usein kallis

Kiinteässä sähkösopimuksessa sähkölasku perustuu kiinteään kuukausihintaan, jonka puitteissa kuluttaja voi käyttää tietyn määrän sähköä. Jos kulutus menee tämän rajan yli, kuluttajan pitää maksaa ylimenevästä osasta lisämaksua.

Kiinteä kuukausimaksu auttaa suunnittelemaan omaa taloutta ja tekee sähkölaskun arvioinnista todella helppoa. Jos kuitenkin käyttäisit sähköä yli paketin rajan, olisi kustannus selvästi isompi.

Kiinteän kuukausihinnan sähkössä on ongelmana myös se, jos sähköä käyttää pakettia selvästi vähemmän. Tällöinkin kustannukset ovat turhaan korkeat.

Tavallinen määräaikainen sähkö sopii moniin kohteisiin

Tavallinen määräaikainen sähkösopimus on näppärä valinta moniin kohteisiin, koska tällaisessa sopimuksessa sähkön hinta on aina sama huolimatta vuoden- tai vuorokaudenajasta.

Sähköpörssin hintavaihtelut eivät myöskään näy heti kuluttajan sähkölaskussa, kun käytössä on määräaikainen yleissähkö.

Yleissähköön ei kuulu kuukausi- tai perusmaksuja, minkä takia se on yleensä edullinen valinta esimerkiksi kerrostaloasuntoon tai pieniin tiloihin. Vaikka yleissähkö on tyypillisesti näppärä valinta, se ei kuitenkaa sovi ihan kaikkiin kohteisiin.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on yleinen vaihtoehto

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on se ihan perinteinen sähkösopimus. Tässä sopimuksessa saat sähköä tiettyyn kWh-hintaan tietyllä perusmaksulla höystettynä. Sähkön hinta voi muuttua esimerkiksi kvartaaleittain tai kuukausittain sopimustyypistä riippuen.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus tarkoittaa sitä, että et sitoudu diiliin. Voit milloin tahansa irtisanoutua sopimuksesta vain 14 päivän varoitusajalla.

Moni valitsee toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen sen helpon luonteen ansiosta. Voit aina vaihtaa sopimusta, jos vastaan tulee parempi diili. Huono puoli on, että markkinahinnan nousu näkyy varsin nopeasti sopimuksessa.

Pörssisähkö on pitkässä juoksussa edullisin

Pörssisähkö perustuu Nord Pool-sähköpörssin spot-hintaan. Spot-hinta vaihtuu joka tunti. Pörssisähkössä kuluttajalta veloitetaan pörssisähkön hinta sekä sähköyhtiön veloittama marginaali sekä mahdollinen kuukausi- tai perusmaksu.

Pörsissähkö on halvin vaihtoehto silloin, jos kotitaloudessa on mahdollista optimoida sähkön kulutusta ja kohdistaa se yöaikaan, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Esimerkiksi sähkölämmitteisessä omakotitalossa, jossa yösähkön hyödyntäminen on mahdollista, pörssisähkön käyttäminen voi auttaa säästämään pitkän pennin.

Koska pörssisähkössä hinta vaihtelee joka tunti perustuen kysyntään ja tarjontaan, se näkyy kuluttajalle erikokoisina sähkölaskuina. Joinakin kuukausina pörssisähköä käyttävä kuluttaja voi joutua maksamaan suurempaa sähkölaskua kuin toisina kuukausina: vaikka yksittäisissä laskuissa voi olla suuria eroja, vuositasolla sähkölaskujen keskimääräinen summa tasaantuu.

Pörssisähkö ei sovi heikkohermoisille. Siinä kuluttaja ottaa itse riskin sähkön hinnan noususta, sen sijaan että tämä riski olisi sähköyhtiöllä.

Sähkön kilpailutus kannattaa aina

Sähkön kilpailutus kannattaa tehdä aina sopimusta miettiessä. Vaikka sähkön hinta olisikin korkealla, kannattaa sopimuksia silti vertailla.

Oikeastaan sopimusten vertailu on sitä tärkeämpää, mitä korkeammalla sähkön markkinahinta on. Erot sopimusten välillä voivat tällöin kasvaa paikoitellen todella isoiksikin, ja säästöt voivat olla huomattavia.

Sähkösopimusten kilpailuttamisessa ja vertailussa on hyvä ottaa huomioon, että sopimuksen lisäksi on maksettava vielä sähkön siirron lasku. Tätä kulua ei ole mahdollista kilpailuttaa, vaan se määräytyy aina paikallisen sähköverkkoyhtiön hinnaston perusteella.

Kilpailuta sähkö, ja voit:

  • Löytää halvemman sähkösopimuksen
  • Vaikuttaa sopimuksen sähköntuotantotapaan
  • Säästää selvää rahaa joka kuukausi

Kilpailuta määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus

Sähkösopimuksia on olemassa kahta eri tyyppiä: toistaiseksi voimassa olevia ja määräaikaisia sopimuksia. Kun kilpailutat sähkösopimuksia, on suositeltavaa myös huomioida sopimusaika.

Lähtökohtaisesti määräaikainen sopimus on useimmille parhaiten sopiva vaihtoehto, sillä silloin sähkön hinnasta ei tarvitse koko ajan murehtia.

Määräaikainen sopimus

Määräaikaiset sopimukset ovat voimassa tietyn määräajan, mikä on tyypillisesti vuoden tai kaksi. Toisinaan saatat törmätä sähköyhtiöön, joka tarjoaa esimerkiksi kolmenkin vuoden pituisiä määräaikaisia sopimuksia

Määräaikaisen sopimuksen voi irtisanoa sopimuskauden aikana ilman kuluja lähtökohtaisesti ainoastaan muuton yhteydessä, joten sen irtisanominen on vaikeampaa ja irtisanomisesta saatetaan periä lisämaksuja.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on nimensä mukaan voimassa toistaiseksi. Yleensä tällaisissa sopimuksissa irtisanomisaika on 14 vuorokautta, joten irtisanominen ja myös sähkösopimuksen vaihtaminen on helpompaa ja näppärämpää.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on hyödyllisempää, edullisempaa ja helpompaa, kun käytössä on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jonka voi tarvittaessa irtisanoa.

Tässä sopimustyypissä sinun täytyy kuitenkin varautua seuraamaan sähkön ajankohtaista hintaa koko ajan.

Pörssisähkö vai kiinteä sähkö?

Kiinteällä sähköllä tarkoitetaan sitä, että sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden tai tietyn ajanjakson ajan. Tällainen vaihtoehto sopii etenkin sellaisille kuluttajille, jotka eivät halua stressata sähkölaskun kasvamisesta kuukausina, jolloin sähkön hinta markkinoilla kasvaa.

Kiinteä sähkösopimus onkin hyvä vaihtoehto esimerkiksi pienille kerrostaloasunnoille, joissa sähkölasku koostuu pääasiassa kuukausi- ja perusmaksuista.

Pörssisähkön hinta vaihtelee tunneittain ja pitkällä juoksulla se on etenkin suurissa kohteissa edullisempi vaihtoehto. Pörssisähkö sopii parhaiten kohteisiin, joissa suurin osa sähkölaskusta muodostuu sähkön kWh-hinnasta.

Jotta pörssisähkön edullisuudesta voidaan ottaa paras hyöty irti, kuluttajan tulisi pystyä kohdentamaan sähkön käyttäminen yöaikaan, jolloin sähkön hinta on alimmillaan.

Paras sähkön kilpailutus kotitalouksille ja yrityksille

Meillä kotitaloudet voivat helposti vertailla ja kilpailuttaa sähkösopimuksensa. Mukana on isoja valtakunnallisia sähköyhtiöitä, joilta sähköä voi ostaa mihin tahansa päin Suomea.

Lisäksi kilpailutuksemme on auki myös yrityksille! Etenkin yritykset, joilla on suuria tiloja ja jotka käyttävät sekä sähkölämmitystä että sähköllä toimivaa ilmastointia voivat säästää isoja summia sähköt kilpailuttamalla.

Pörssisähkö on yleensä loppujen lopuksi aina edullisin vaihtoehto yrityksille, joiden sähkönkulutus on suurta. Pörssisähköä käytettäessä pitää kuitenkin muistaa se, että joinakin kuukausina sähkölaskun summa voi olla tavallista korkeampi: jos yrityksellä on budjetissa hieman liikkumatilaa ja ajoittainen korkeampi sähkölasku ei kaada budjettia, pörssisähkö voi auttaa yrittäjää säätämään pitkän pennin.

Yrityksille sähkösopimuksia tarjoaa monet sähkövertailussamme mukana oleva tyhtiöt. Ainakin Fortumilta löytyy yrityksille erikseen suunnattuja sähkösopimuksia.

Kilpailuta sähkö kolmessa vaiheessa

Sähkön kilpailutus ei ole niin aikaa vievä tai haastava prosessi kuin joku saattaisi luulla. Toki sähkötarjousten pyytäminen eri sähköyhtiöiltä ja tarjousten manuaalinen vertailu voi sitä olla.

Halvinsähkösopimus.fi mahdollistaa eri sähkösopimusten vertailun kätevässä taulukossa. Lisäksi poimimme aina kuukausittain kokonaisehdoiltaan parhaimman diilin, joka sopii useimmille.

1. Vertaa sähkösopimukset vertailustamme

Sähkön kilpailutus onnistuu meillä kätevästä hintavertailutaulukosta ilman tietojen syöttämistä tai turhaa odottelua. Me keräämme suoraan sähkösopimusten tiedot isoilta sähköyhtiöiltä, jotta voit vaivattomasti poimia halvimman ja sinulle parhaiten sopivan diilin.

Vertaile sopimuksista aina kWh-hinta, perusmaksu sekä sopimustyyppi. Jos haluat pörssisähkösopimuksen, kiinnitä huomiota, spot-hinnan ohella laskutettavaan marginaaliin tai sähkön perusmaksuun.

Kun sopiva sähkösopimus löytyy, klikkaa itsesi suoraan sopimuksen tietoihin. Pääset hoitamaan sopimuksen kuntoon suoraan sähköyhtiön kanssa.

2. Vanhan sähkösopimuksen irtisanominen

Ennen kuin uusi sähkösopimus astuu voimaan, on vanha irtisanottava. Sähköyhtiö hoitaa useimmiten vanhan samassa kohteessa olleen sähkösopimuksen irtisanomisen. Toisessa osoitteessa – esimerkiksi vanhassa asunnossasi olleen – sähkösopimuksen voi joutua erikseen irtisanomaan sähköyhtiön kautta.

Jos käytössäsi on ollut määräaikainen sähkösopimus, huomaa, että voit maksutta vaihtaa sen vain muuttaessasi tai sopimuksen umpeutuessa. Toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen saa vaihdettua uuteen 14 päivässä.

3. Uusi sähkösopimus voimaan

Uuden sähkösopimuksen saa voimaan yleensä nopeasti. Jos esimerkiksi muutat kohteeseen, jossa sähköt on ehditty jo kytkeä pois päältä, voi sähköt saada kytkettyä nopeasti sähköyhtiön pikapalvelun avulla.

Toistaiseksi voimassaolevan vanhan sähkösopimuksen irtisanomisaika on yleensä 14 päivää. Saat siis uuden sähkösopimuksen voimaan silloin, kun irtisanomisaika päättyy.

Sähkösopimuksen voimaanastumispäivän pääset valitsemaan itse. Kaiken tämän voit hoitaa kätevästi suoraan sähköyhtiön palvelussa.

Usein kysytyt kysymykset