Pohjois-Karjalan Sähkö Oy

Joensuussa sijaitseva Pohjois-Karjalan Sähkö Oy on sähköyhtiö, joka tuottaa sähköä Pohjois-Karjalan alueella toimivissa voimalaitoksissa. Se myös ylläpitää ja rakentaa uusia sähköverkkoja Pohjois-Karjalassa ja Itä-Savossa. Sähköenergiaa myydään oman maakunnan lisäksi myös muualle Suomeen. 

Pohjois-Karjalan Sähkö Oy eli PKS palvelee yksittäisiä kuluttajia tarjoamalla juuri heidän tarpeisiinsa sopivia sähköntoimitussopimuksia. Lisäksi tämä sähköntoimittaja tarjoaa energiaa myös teollisuudelle.

Osoite: Rantakatu 29, 80100 Joensuu

Sähköposti: asiakaspalvelu@pks.fi

Puhelinnumero: (013) 266 3100

Kotisivut: https://www.pks.fi/

Liikevaihto (2021): 76,8 miljoonaa

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

PKS:n sähkösopimukset

Yhtiön sähkösopimuksista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiselle riippumatta siitä asutko omakotitalossa, kerrostalossa, mökillä tai oletko vaikka opiskelija. Heidän kanssa voi tehdä määräaikaisen tai toisaalta voimassa olevan sopimuksen. Kaikki sähkösopimuspakettiin kuuluva energia tuotetaan sekasähkönä, mutta jos haluat olla vastuullinen niin voit valita kaikkiiin sähkösopimuksiin uusiutuvan ja alkuperätakuumerkityn tuuli- tai vesivoiman.

Priima-sopimuksella on mahdollista tehdä säästöä omilla valinnoilla, kun sähköä ostetaan tuntikohtaisella pörssihinnalla. Voit myös valita kiinteähintaisen Optimi Takuu-sopimuksen, jossa hinta päivitetään kuukausittain markkinahintojen perusteella.

Sähköntuotantotavat

Pohjois-Karjalan Sähkö tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden itse valita ottavatko sähkösopimuksen sekasähköllä vai tuuli- ja vesivoimalla. Yritys auttaa myös asentamaan aurinkosähköjärjestelmän asiantuntijan opastuksella, jos haluat käyttää ekologista ja päästötöntä sähköä. 

Asiakkaille suunnitellaan ja toteutetaan kaikki alusta loppuun. Asiantuntija luovat järjestelmän, jossa yhdistetään kotiin parhaiten sopiva aurinkopaneelien avulla energiaa tuottava järjestelmä. Voit myös myydä ylijäämäsähkön PKS:lle sähköpörssin tuntihinnalla ja ansaita hieman lisätuloja. 

Yritys omistaa yksitoista vesivoimaa ympäri Pohjois-Karjalaa. Ne sijaitsevat muun muassa Kuurnassa, Puntarikoskella, Jänisjoessa, Puhoksessa ja Kuokkastenkoskella. Vesivoimalla tuotettu energia on päästötöntä energiantuotantoa, joka tekee tästä tuotantotavasta mahdollisimman vastuullista. 

Vesivoiman lisäksi PKS tuottaa sähköä tuulivoimalla. He omistavat tuulivoimaosuuksia Tornion Röyttäässä ja Vaasan Torkkolassa. Näiden myötä asiakkaiden käyttöön saadaan noin 10,9 miljoonaa kilowattituntia vuosittain. Tuulivoimalla tuotetun sähkön määrä lisääntyy merkittävästi vuoteen 2025 mennessä, kun Närpiön Norrskogenin ja Lestijärven tuulivoimalat valmistuvat. 

PKS lyhyesti

Pohjois-Karjalan Sähkö Oy on perustettu Joensuussa vuonna 1945 ja sen toimialaan kuuluvat sähkön tuotanto, siirto, myynti sekä sähköverkoston rakentaminen ja ylläpito. Yritys työllistää noin 300 ihmistä ja sen liikevaihto on yli 120 miljoonaa euroa. PKS omistaa 11 vesivoimalaitosta, jotka tuottavat energiaa noin 90 000:lle asiakkaalle. 

Pohjois-karjalan Sähkö Oy on vastuullinen sähköntuottaja

PKS yksi tärkeimmistä arvoista toiminnassa on kestävä kehitys ja ekologisuus. He ovat aloittaneet monenlaisia hankkeita, joilla pyritään siihen ettemme vahingoita luontoa ja suojelemme sitä. 

Esimerkiksi sen Louhikosken voimalaitos puretaan ja Saramojoki vapautetaan kalataloudelle ja virkistyskäyttöön. Saramojoki on toiminut voimanlähteen pohjana 1920-luvulta alkaen ja nyt se palautuu takaisin luonnolliseksi jokireitiksi.

Toinen meneillään olevista hankkeista on Laurinvirta-projekti, jonka tavoitteena on saada järvilohikanta elpymään. Hankkeessa Kuurnan voimalaitoksen tulvauomaan rakennettiin lisääntymis- ja poikastuotantoalue järvilohelle. Tämä on mahdollistanut sen, että järvilohi on voinut lisääntyä ja kalanpoikaset saaneet kasvaa rauhassa.

Aurinkotuottaja.fi -palvelu

Aurinkotuottaja.fi -palvelu kertoo millaisia mahdollisuuksia sähkösopimus ja sähkön omatuotanto parhaimmillaan mahdollistavat. Tämä sivusto on nykyään suljettu, mutta se oli PKS:n ylläpitämä. Sieltä löytyi kattavasti tietoa aurinkosähköjärjestelmää harkitseville ja siitä miten sen suunnittelu sekä toteuttaminen helpoiten onnistuu. 

Projekti kokonaisuudessaan on iso hankinta ja investointi.  Maantieteellinen sijaintimme pohjoisessa verottaa hieman aurinkopaneelin tuottoa etelän maihin verrattuna.

Pientuotannosta yli jäävän sähkön myynti kannattaa!

Aurinkoenergian tuottajana saat sähköstä aina parhaan hinnan, kun käytät siitä mahdollisimman paljon itse ja korvaat sillä sähkön siirtomaksuja. Lisäksi saat lisätuloja myymällä aurinkosähkön omatuotannosta yli jäävän sähkön energiayhtiölle.

Aurinkosähköä syntyy eniten päivällä, jolloin sähkön tuntihinnat ovat korkeimmillaan sähköpörssissä. Niinpä voit myydä tämän omasta tuotannosta ylijääneen sähkön ja siitä maksetaan pörssisähkön mukainen tuntikohtainen hinta, joka hyvitetään seuraavassa sähkölaskussa. 

Voit turvata oman sähkön saannin tekemällä esimerkiksi Priima -pörssisähkösopimuksen. Näin voit hankkia tarvitun energian, kun aurinkosähköä ei ole saatavilla tai se ei kata koko sähkön tarvetta. Silloin on mahdollista hyödyntää kaikkein halvimmat pörssisähkön tunnit. Tarjolla on myös paljon muita sähkösopimusvaihtoehtoja.

Scroll to Top