Fortum

Fortum on jokaiselle suomalaiselle tuttu sähköyritys, joka sai alkunsa jo vuonna 1998. Se on siitä saakka palvellut suomalaisia asiakkaita ammattitaitoisesti. Fortumilla on nykyään toimintaa jopa kymmenessä maassa ja sen palkkalistoilla on yli 20 000 työntekijää. Fortumin katon alla on myös muita yrityksiä, kuten suomalainen Kotimaan Energia. 

Fortum on sekä kiitelty että kiistelty sähköyritys, jonka tarkoituksena on edistää puhdasta ja uusiutuvaa energiaa. Sen tuotantotavat ovat sekoitus vedellä, tuulella, auringolla ja bioenergialla tuotettua sähköä, jonka lisäksi se hyödyntää ydinvoimaa.

Fortumin sivusto on suunniteltu niin, että sekä tavallisen kuluttajan että yritysten on helppo vertailla sähkösopimuksia ja lisäpalveluja, kuten vakuutuksia.

Osoite: PL 100 00048 FORTUM

Puhelinnumero: 010 4511

Kotisivut: https://www.fortum.fi/sahko

Liikevaihto (2021): 311,3 miljoonaa (Fortum Markets myyntiyhtiö)

Fortumin sähkösopimukset vertailussa

Fortumilla on tarjolla sekä määräaikaisia että toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia. Hinnoittelumalleja on useita, ja valikoimissa on esimerkiksi pörssisähkösopimuksia sekä kiinteähintaisia sopimuksia.

Hybridi

Fortum logo

Fortum Duo 24kk

Perusmaksu: 3,99 €/kk
Määräaika: 24kk määräaikainen
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Kiinteän hinnan osuus 2 vuodeksi + säästä ajoittamalla sähkön käyttöä!

9,75 c/kWh

+- KULUTUSVAIKUTUS

Lisätietoa

Fortum Duo on määräaikainen sähkösopimus, jossa voit itse vaikuttaa hintaan. Kuluttamalla sähköä halvempina aikoina näkyy tämä säästönä sähkölaskulla.

Sopimuksessa on kuitenkin kiinteä perusosa, joka suojaa pörssisähkön hintanousulta. Sopimukseen kuuluu automaattisesti CO2-vapaa sähkö.

Duo sopii sinulle, joka haluat suojautua sähkön hinnannousulta, mutta kuitenkin vaikuttaa omalla kulutusprofiilillasi sähkölaskuun.

Tyypillinen kulutusvaikutus Fortum DUOssa on noin 5c/kWh suuntaansa.

 • Sopimus: Määräaikainen 24 kuukautta
 • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
 • Sähkötyyppi: DUO (kulutusvaikutus)

Katso Fortum DUOn tuotesivu tästä.

Fortum logo

Fortum Vakio S

Määräaika: Toistaiseksi voimassa oleva
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Kiinteä pakettihinta esim. yksiöön tai pieneen kaksioon

29 €/kk

Maks. 2000kWh/vuosi

Lisätietoa

Fortum Vakio S on sähkösopimus kiinteällä kuukausihinnalla. S-kokoinen pakettisopimus sopii yksiöön tai pieneen kaksioon, jossa sähkönkulutus on maksimissaan 2 000 kilowattituntia vuodessa.

Valinnaiset lisäpalvelut:

 • 100 % uusiutuvaa energiaa – 4,35 €/kk
 • Aurinkovalinta – 5,77 €/kk
 • Maksuturvavakuutus – 5,90 €/kk
 • Sopimus: Toistaiseksi voimassa oleva
 • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
 • Sähkötyyppi: Pakettisähkö
 • Laskutus: 4 tai 6 laskua vuodessa

Katso Fortum Vakion tuotesivu tästä.

Fortum logo

Fortum Tarkka

Perusmaksu: 4,50 €/kk
Määräaika: Toistaiseksi voimassa oleva
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Pörssisähköä edullisella marginaalilla, hintatakuu +5,90€/kk

Spot + 0,45 c/kWh

Hinnanlukitus vain +5,90 €/kk.

Lisätietoa

Fortum Tarkka on pörssisähkösopimus, joka noudattaa Nord Poolin tunnittaisia spot-hintoja. Maksat siis aina ajankohtaista markkinahintaa sähköstä. Sopimukseen on tarjolla useita lisäpalveluita.

Ottamalla mukaan hintatakuun voit määräaikaisesti lukita sähkön hinnan kiinteäksi esimerkiksi talven kylmille kuukausille.

 • Sopimus: Toistaiseksi voimassa oleva
 • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
 • Sähkötyyppi: Pörssisähkö
 • Laskutus: 4, 6 tai 12 laskua vuodessa

Siirry Tarkan tuotesivulle tästä.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Fortum sähkön hinta 

Fortumin sähkösopimusten hintataso on markkinoiden keskiarvon paikkeilla. Edullisin sopimus pitkässä juoksussa on usein pörssisähkö, jota veloitetaan sähkön spot-hintoihin perustuen. Fortum tarjoaa myös kiinteähintaisia sopimuksia sekä pakettisopimuksia, joissa asiakas maksaa vain kiinteän kuukausihinnan joka kuukausi ja siihen kuuluu tietty määrä sähköä.

Voit kilpailuttaa Fortumin sähkön hinnan täällä ja verrata samalla hintatasoa muihin sopimuksiin. Vertailu kannattaa, sillä vaikka Fortum kuuluukin edullisempien sähköyhtiöiden joukkoon, ei se silti aina ole kaikista halvin vaihtoehto.

Fortum kokemuksia

Vuosien varrella Fortumia on kiitelty ja siitä on kiistelty. Se on saanut osakseen niin positiivista kuin negatiivista huomiota aina perustamisestaan saakka. Fortum on aina keskittynyt puhtaaseen sähköön ja kannustanut päästötöntä energiaa. Se on kuitenkin vuosien varrella hyödyntänyt sähkön tuotantoon paljon ydinvoimaa, mikä tuottaa sivutuotteena ydinjätettä. Toisaalta Fortum hyödyntää sähkön tuotannossa myös vesi- ja tuulivoimaa ja nykyään asiakkaat voivat myös valita vihreän ja uusiutuvan sähkön. 

Vaikka Fortum on luotettava ja suomalainen yritys, monilla asiakkailla on ollut negatiivisia Fortum kokemuksia vielä vuonna 2022. Asiakkaat ovat sanoneet etenkin, että sähkösopimuksen irtisanominen oli haastavaa ja että heille on avattu sopimuksia ilman heidän vahvistustaan.

Fortum asiakaspalvelu

Fortumin sivuilta on helppo löytää asiakaspalvelunumero sekä asiakaspalvelun aukioloajat. Voit soittaa asiakaspalveluun maanantaista perjantaihin kello 08:00–17:00 numerossa 0200 19000 (pvm/mpm). Näyttää kuitenkin siltä, ettei Fortumilla ole lainkaan sähköpostiosoitetta. 

Fortumin sivuston oikeassa alakulmassa nököttää avulias robotti, jolta voi halutessaan kysellä kysymyksiä. Kovin tarkkoja vastauksia robolta ei kuitenkaan kannata odotella, sillä sen kautta ei pääse ainakaan toistaiseksi live chat-asiakaspalvelijan puheille. 

Fortum tarjoaa sähköauton latausta ja vakuutuksia

Fortumin erikoisuus lienee se, että se tarjoaa mahdollisuuden ladata sähköautoa sovelluksen avulla tai tekstiviestillä. Fortumin Charge & Drive-palvelulla on helppo löytää seuraava latauspiste omalle sähköautolle sekä ladata auto vain parilla klikkauksella. Sähköautojen lataaminen onnistuu latauspisteellä vain tekstarilla, joten tämän näppärämmäksi se ei enää mene.

Fortumin kautta on myös mahdollista hankkia koti- ja matkavakuutus sekä vakuutus identiteettivarkauksien varalta.

Fortum – sähkösopimuksen irtisanominen

Sähkösopimukset voi irtisanoa sopimustyypistä riippuen eri irtisanomisajalla ja erilaisilla ehdoilla. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa koska tahansa 14 vuorokauden maksuajalla, mutta määräaikaisten sopimusten irtisanominen onnistuu vain muuton yhteydessä. Voit myös halutessasi ottaa sähkösopimuksen mukaasi muuton yhteydessä.

Irtisanominen onnistuu ottamalla yhteyttä Fortumin asiakaspalveluun. Kannattaa huomata, että Fortum on saanut valituksia sähkösopimuksen irtisanomisen vaikeudesta, joten on suositeltavaa pyytää vahvistuskuittaus omaan sähköpostiin sähkösopimuksen irtisanomisesta.

Sähkösopimukset kannattaa vertailla meidän kauttamme ennen kuin solmit sopimuksen. Se onnistuu ilmaiseksi ja nopeasti näin:

 1. Arvioi oma sähkönkulutuksesi vuodelle – käytä apunasi edellisen vuoden laskuja
 2. Vertaile sähköyhtiöitä ja -sopimuksia 
 3. Valitse sopiva sopimus ja valitse aloituspäivä sopimukselle

Fortum on rakastettu ja kiistelty suomalainen yritys

Vuodesta 1998 toiminnassa ollut Fortum on vuosien varrella tullut jokaiselle suomalaiselle tunnetuksi. Se on nähty niin hyvässä kuin huonossakin valossa ja Fortum jakaa mielipiteitä. Kyseessä on luotettava suomalainen yritys, joka tuottaa uusiutuvaa ja puhdasta energiaa. Sähkösopimuksen solmiminen on helppoa ja samalla kylkiäisenä voi napata vaikka kotivakuutuksen. Saatavilla on myös monia erilaisia sopimuksia eri tarpeita täyttämään.

Meidän kannattaa kuitenkin mainita, että Fortum on saanut noottia etenkin myyntitiimistään sekä asiakaspalvelusta.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top