Helen Oy

Helen on yli satavuotinen sähkö- ja energiayhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen sekä sähköenergiaa että lämmitystä ja jäähdytystä. Helenin kautta asiakkaat voivat saada sähköenergiaratkaisuja myös uusiutuvaan ja alueelliseen energiaan. Helen työstää myös älykkäiden kiinteistöjen kehitystä ja sähköisen liikenneen elementtejä.

Helen tulee sanoista Helsingin Energia ja yritys kulkikin tällä nimellä pitkään, kunnes se joitakin vuosia sitten lyhensi nimensä. Helen palvelee Suomen joka kolkkaa, mutta helsinkiläiset voivat kutsua Heleniä paikalliseksi yhtiökseen.

Helenin tavoite on olla markkinoiden asiakaskeskeisin energiayhtiö ja sen asiakkaat ovatkin kehuneet etenkin Helenin asiakaspalvelua ja palveluiden aloittamisen sujuvuutta.

Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki

Puhelinnumero: 09 6171

Kotisivut: https://www.helen.fi/

Liikevaihto (2021): 1,2 miljoonaa

Helen sähkösopimukset

Helen tarjoaa tällä hetkellä pörssisähköä, kiinteähintaista perussähköä ja markkinasähköä. Sähkön hintojen nousun takia moni yritys on vaihtanut sähkösopimustarjontansa ainoastaan pörssisähköön, mutta Heleniltä on vielä mahdollista saada kuukausittain hintansa päivittävä markkinasähkösopimus.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Helen sähkön hinta

Helenin eri sähkösopimusten hinnat vaihtelevat koko ajan, joten ajankohtaiset hinnat voi halutessaan tarkastaa Helenin nettisivulta. Yleisesti ottaen Helen on pitänyt hintatasonsa varsin kilpailukykyisenä. Erityisen halpoja ovat olleet erilaiset satunnaiset erikoistarjoukset.

Sähkösopimus kannattaa aina kilpailuttaa, jotta löytää sille halvimman hinnan. Samalla kannattaa olla erityisen tarkkana eri sopimustyyppien ominaisuuksien kanssa.

Muista:

  • Helenin sähkön hinta ei aina ole halvin. Vain kilpailuttamalla ja vertailemalla eri yhtiöiden hintatasoa voit löytää halvimmat vaihtoehdot.
  • Voit tilata sähkösopimuksen miltä tahansa yhtiöltä, vaikka asuisit Helenin sähköverkon alueella. Siirtoa et kuitenkaan voi kilpailuttaa tai valita siirtoyhtiötä.

Esimerkiksi Heleninkin tarjoama pörssisähkö määräytyy hinnaltaan Nord Pool -sähköpörssin hinnan mukaan, joka päivittyy joka tunti. Sen sijaan vaikkapa tavallisessa kiinteässä määräaikaisessa sopimuksessa sovitaan kiinteä hinta koko sopimuskaudelle.

Helen tarjoaa asiakkailleen myös lämmitystä ja jäähdytystä, joiden hinnat määräytyvät erikseen. Nämä ovat tarjolla vain Helenin oman kaukolämpöverkon alueella.

Helen kokemuksia

Helen sanoo keskittyvänsä asiakastyytyväisyyteen ja sen asiakkailla onkin ollut pääosin positiivisia kokemuksia. Helen on saanut asiakkaiden keskuudessa kiitosta etenkin palveluiden aktivoimisen helppoudesta ja palveluiden sujuvuudesta. Ennen kuin sähkön hinnat nousivat räjähdysmäisesti vuonna 2022, Heleniä kiiteltiin myös kilpailukykyisistä sähkön hinnoista. 

Helenin kautta asiakkaat ovat saaneet myös vastauksia lämpöön ja jäähdytykseen liittyviin tarpeisiin.

Helen asiakaspalvelu

Helen on ilmoittanut sivuillaan, että monia asioita voi hoitaa Oma Helen-palvelussa sovelluksen kautta. Jos kuitenkin haluat olla yhteydessä Helenin asiakaspalveluun, sen voi tehdä maanantaista tiistaihin ja torstaista perjantaihin kello 09:00-17:00. Keskiviikkoisin Helenin asiakaspalvelu on toistaiseksi suljettu.​ Asiakaspalvelunumero on 09 617 8080.

Helenillä on myös käytössä vuorokauden ympäri toimiva muuttopuhelin, johon voi olla yhteydessä numerossa 09 617 8020. 

Yritys tarjoaa myös kattavan UKK-osion, josta asiakkaat voivat etsiä vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin. 

Asiakaspalvelijat ovat yleisesti ottaen saaneet kiitosta palvelun laadusta ja aspat ovat ystävällisiä ja avuliaita.

Lämmitystä, jäähdytystä, aurinkopaneeleja ja sähköauton latausta

Heleniä kutsutaan syystäkin energiayhtiöksi, sillä “sähköyhtiöksi” kutsuminen rajoittaisi sitä. Helen nimittäin tarjoaa asiakkailleen myös kauko- ja sähkölämmitystä sekä jäähdytystä. Lisäksi Helenin kautta on mahdollista saada aurinkopaneelit esimerkiksi kesämökille tai omaan kotiin ja niiden avulla kuluttaja voi tuottaa ainakin osan käyttämästään sähköstä itse. 

Helen on laittanut jalkansa oven väliin myös sähköliikenteen parissa. Se tarjoaa yleisiä sähköauton latauksen pisteitä.

Helen – Sähkösopimuksen irtisanominen

Sähkösopimuksen irtisanominen Helenillä riippuu valitsemastasi sopimustyypistä. Jos sinulla on määräaikainen sopimus, sen voi irtisanoa vasta sopimuksen päättyessä tai muuton yhteydessä ilman sakkomaksua. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset voidaan irtisanoa koska tahansa 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Jos olet muuttamassa, Helenin sähkösopimus voi olla mahdollista ottaa mukaan ja tästä kannattaakin keskustella Helenin asiakaspalvelijan kanssa. 

Sähkösopimuksen voi irtisanoa ottamalla yhteyttä Helenin asiakaspalveluun. Ennen sopimuksen irtisanomista kannattaa päättää etukäteen päivämäärä, jolloin sopimus halutaan lopettaa ja irtisanoa. 

Helen on yksi suosituimmista sähköyhtiöistä

Helen on saanut asiakkaiden keskuudessa kiitosta muun muassa palveluiden sujuvuudesta, asiakaspalvelun avuliaisuudesta ja sopimusten kilpailukykyisistä hinnoista. Sähkön hinnan nousun jälkeen Helen (kuten monet muutkin sähköyhtiöt) on tyytynyt lähinnä tarjoamaan pörssisähköä, mutta sillä on vielä valikoimassaan markkinahintasähkö, mikä voi olla joillekin asiakkaille parempi vaihtoehto. 

Helen on monipuolinen energiayhtiö, joka auttaa asiakkaitaan myös lämmityksen ja jäähdytyksen järjestämisessä. Helenin kautta asiakkaat voivat saada myös aurinkopaneelit ja tietoa sähköautojen latauspisteistä.

Helenin kautta on myös ollut helppo saada uusiutuvilla tuotantotavoilla tuotettua sähköä.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top