6 kk sähkösopimus vertailusta

6 kk sähkösopimus on lyhyt määräaikainen sopimus, jolla lukitset hinnan esimerkiksi talven yli. Vertaa täältä halvin 6 kuukauden sähkösopimus ja varmista hintasi!

Löydä 6kk määräaikainen sähkösopimus

Vertaile kätevästä sähkövertailusta lyhyet 6 kuukauden sähkösopimukset. Vertailutyökalumme mahdollistaa helposti 0-12kk sopimusten vertailun. Voit ottaa halutessasi erikseen vertailuun mukaan myös toistaiseksi voimassa olevat sopimukset, jos etsit vieläkin lyhyempää sähkösopimusta.

ARVIOI SÄHKÖNKULUTUS

Valitsemalla oman vuosikulutuksen näet kustakin sopimuksesta arvioidun kuukausikustannuksen. Kustannusarvio perustuu sopimushintaan, antamaasi kulutukseen ja tietyissä sopimuksissa spot-hintaan. Huomaa, että arvio voidaan laskea tarjoushinnan mukaan, joten tarkista sopimuksen tiedot erikseen.

APUA SOPIMUSVERTAILUUN

Mikä sopimus sopii minulle?

Voit vertailla vertailutyökalun avulla helposti juuri haluamiasi sopimustyyppejä sinulle tärkeillä ominaisuuksilla. Voit säätää sopimustyyppiä, tuotantotapaa sekä sopimuksen kestoa eli määräaikaa ja verrata tuloksia.

Sopimustyyppien selitykset:

 • Pörssisähkö: Aito tunneittain vaihtuva markkinahinta Nordpool spot-hinnalla ja sähköyhtiön marginaalilla.
 • Kiinteä: Kiinteä sähkön hinta kulutuksen mukaan. Määräaikaisissa sama hinta koko sopimuskauden – toistaiseksi voimassa olevissa voi vaihtua.
 • Pakettisähkö: Kiinteä kuukausihinta, joka sisältää tietyn määrän sähköä.
 • Hybridi: Sähkösopimukset, joissa pörssisähköön ja kulutuksen ajoitukseen perustuva osa, mutta muuten kiinteä hinta.
Määräaikainen sopimusToistaiseksi voimassa oleva
Kiinteäksi turvattu hinnoittelu koko sopimuskaudenHinta voi muuttua 30pv ennakkoilmoituksella
Olet sidottu koko määräajaksi pl. muuttoVoit vaihtaa 14 päivän irtisanomisajalla

Suosituimmat vaihtoehdot eri kuluttajille:

Vakaa ja huoleton hinta? Valitse kiinteä ja määräaikainen sähkösopimus. Saat vuodeksi tai kahdeksi vakaan hinnan.
Markkinahinta? Valitse markkinahintainen pörssisähkösopimus. Voit hyötyä spot-hinnan vaihteluista, mutta hinta voi muuttua koko ajan.
Vapautta? Valitse toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus haluamallasi hinnoittelutavalla. Et ole sidottu määräaikaiseen sopimukseen.

3 000 kWh
Sopimustyyppi:
Tuotantotapa:
Sopimuksen määräaika:
? Spot-hinta (c/kWh)
Näytä lisäsuodattimet
Tässä sopivinta tarjousta
Tässä sopivin tarjous
Näillä rajauksilla ei valitettavasti löytynyt sopivia tarjouksia
Näytä lisää tarjouksia

Apua sähkösopimuksen valintaan?

Lue, mikä sähkösopimus nyt kannattaa ottaa.

Sähkön hintavahti

Saa automaattisesti tieto hintojen laskiessa.

Sähkön hinnan ja kulutuksen laskurit

Laske kulutus ja sähkölasku helposti.

6kk sähkösopimus tuo turvaa lyhyelle aikavälille

6 kuukauden sähkösopimus on täydellinen valinta kuluttajalle, joka etsii turvallista sähkön hintaa lyhyeksi määräajaksi. Kun haluat unohtaa sähkön hintaheilahtelut puoleksi vuodeksi, onnistuu se helposti puolen vuoden kiinteällä sopimuksella.

Lyhytaikainen sähkösopimus sopii silloin, kun et halua sitoutua pitkäksi aikaa. Puolen vuoden määräaika on yksi lyhyimmistä sähkösopimuksista, ja se on erityisen suosittu talvella, kun sähkön hintaheilahtelut voivat olla pörssisähkössä voimakkaita.

6kk sähkösopimus sopii sinulle, jos…:

 • Haluat lukita kiinteän sähkön hinnan
 • Haluat sitoutua vuodeksi, mutta et tätä pidemmäksi aikaa
 • Nautit huolettomasta sähkösopimuksesta
 • Haluat mahdollisuuden vaihtaa vuoden kuluttua toiseen sähkösopimukseen, jos hinnat laskevat
 • Olet valmis kilpailuttamaan sähkön taas 1 vuoden kuluttua

66kk-sähkön hyvät ja huonot puolet

Hyvää

 • Kiinteä ja turvallinen hinta, joka ei vaihtele
 • Ei pitkää sitoutumista
 • Ei huolta sähkön hinnan vaihteluista hetkeksi
 • Suosittu valinta talveksi

Huonoa

 • Kiinteä hinta on tarjolla vain hetkeksi
 • Hinta on usein pidempiä määräaikaisia kalliimpi
 • Et voi hyötyä pörssisähkön halvoista hinnoista – mutta et toisaalta kärsi hintapiikeistäkään

Halvin sähkö 6kk-sopimuksella löytyy vertailemalla

6kk sähkösopimukset ovat yhä sähkömarkkinoilla pidempiä sopimuksia harvinaisempia. Kuluttajat kuitenkin kaipaavat vaihtoehtoja, joten 6kk sopimuksia on tarjolla erityisesti talven korvilla.

Puolivuotinen sähkösopimuskin kannattaa kilpailuttaa. Liian kalliiseen hintaan ei ole syytä tyytyä, vaan kuluttajan kannattaa valita itselleen sopivin ja halvin usean vaihtoehdon joukosta. Hintavertailua voi samalla tehdä myös esimerkiksi pidempiin 12kk sähkösopimuksiin.

Muista ottaa vertailussa huomioon myös sähkön hintaennusteet sopimuskaudelle. Niiden perusteella voit arvioida, kuinka paljon sopimuksen hinnassa on niin sanottua riskilisää.

Talven sähkösopimus kannattaa valita huolella

Erityisesti omakotitalossa sähkön kulutus kasvaa yleensä talvella. Sähkölämmitteisissä asunnoissa talven sähkönkulutus on pahimmillaan moninkertainen kesään verrattuna, jolloin väliä on enemmänkin talven hinnoilla kuin kesän sähkön hinnoilla.

Talven sähkösopimus kannattaa siis valita todellakin huolella – oli haussa sitten lyhyt 6 kuukauden sähkösopimus tai jokin pidempi ratkaisu, joka kattaa myös kesät.

Samalla kannattaa pitää mielessä eri sopimustyyppien erot. Määräaikainen 6 kk sähkösopimus varmistaa kiinteän hinnan myös sähkön markkinahinnan noustessa. Sen sijaan toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa hinta voi nousta 1 kuukauden varoitusajalla, vaikka hinta olisi näennäisesti kiinteä.

6kk sopimus on erityisen suosittu talveksi

Moni valitsee 6 kuukauden sähkösopimuksen talven sähkön hintavaihtelujen turvaksi. Puolivuotinen sähkösopimus varmistaa kiinteän hinnan koko sopimuskaudelle, joten kuluttajana et ole hintavaihtelujen armoilla.

Vertaa siis hinnat, puntaroi eri vaihtoehtoja myös muiden ominaisuuksien osalta ja löydä sinulle sopivin 6 kuukauden sähkösopimus kauttamme!

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top