Väre Välkky

Välkky on sähkönmyyntiyhtiö Väreen sähkösopimustyyppi kulutusvaikutuksella. Sopimuksesta on tarjolla kahta tyyppiä: määräaikainen 2 vuoden sopimus sekä toistaiseksi voimassa oleva sopimus ilman määräaikaa. Sähkö on tuotettu sopimuksessa sekasähkönä.

Välkyn erikoisuutena on kulutusvaikutus ja kiinteä osa. Sähkön hinta muodostuu kiinteän sopimushinnan ja kulutusvaikutuksen yhteisvaikutuksesta – hinta ei kuitenkaan heittele yhtä paljoa kuin esimerkiksi pörssisähkössä.

Perustiedot Välkky-sopimuksesta

  • Hinta: sopimuksen mukaan. Koostuu kiinteästä c/kWh-hinnasta, kulutusvaikutuksen osuudesta sekä kuukausittaisesta perusmaksusta.
  • Kulutusvaikutus: kuluttamalla pörssisähkön halvempina tunteina saat säästöä sähkölaskulle. Hinta voi myös nousta, jos käytät sähköä kalleina tunteina.
  • Määräaikaisuus: tarjolla 2 vuoden määräaikainen sopimus tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus
  • Sähkön tuotantotapa: Sekasähkö, sisältää fossiilisia. Muut tuotantomuodot lisähintaan.
Onko Välkky-sopimuksessa määräaikaa?

Väreen Välkky on tarjolla sekä 2 vuoden määräaikaisena sopimuksena että toistaiseksi voimassa olevana sopimuksena.

Miten Välkyn kulutusvaikutus lasketaan?

Välkyssä kulutusvaikutus lasketaan sen mukaan, miten käytät sähköä. Jos käytät sähköä enemmän kuukauden keskiarvoa halvempina sähkötunteina, näkyy tämä säästönä sähkölaskulla. Kulutusvaikutus voi myös nostaa sähkön hintaa, jos käytät sähköä kalliimpina tunteina.

Kannattaako Välkky-sähkösopimus?

Välkky-sähkösopimuksen ajankohtaista hintaa kannattaa aina verrata muihin markkinoilla oleviin kulutusvaikutteisiin sopimuksiin. Hinta voi vaihdella eri yhtiöillä eri aikoina. Välkky sopii kuluttajalle, joka on valmis ajoittamaan sähkön käyttöä, mutta haluaa kuitenkin turvaa kiinteästä hinnasta.

Suosittu vaihtoehto Välkylle

Fiksu

Fortum logo

Fortum Duo 24kk

Perusmaksu: 3,54 €/kk
Määräaika: 24kk määräaika
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Säästä ajoittamalla sähkön käyttöä! Nyt entistä edullisemmin.

14,03 c/kWh

+- KULUTUSVAIKUTUS

Lisätietoa

Fortum Duo on määräaikainen sähkösopimus, jossa voit itse vaikuttaa hintaan. Kuluttamalla sähköä halvempina aikoina näkyy tämä säästönä sähkölaskulla.

Sopimuksessa on kuitenkin kiinteä perusosa, joka suojaa pörssisähkön hintanousulta. Sopimukseen kuuluu automaattisesti CO2-vapaa sähkö.

Duo sopii sinulle, joka haluat suojautua sähkön hinnannousulta, mutta kuitenkin vaikuttaa omalla kulutusprofiilillasi sähkölaskuun.

Tyypillinen kulutusvaikutus Fortum DUOssa on noin 5c/kWh suuntaansa.

  • Sopimus: Määräaikainen 24 kuukautta
  • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
  • Sähkötyyppi: DUO

Katso Fortum DUOn tuotesivu tästä.

Välkky kokemuksia

Välkky on moderni sähkösopimus, joka yhdistelee kiinteän sähkösopimuksen ja pörssisähkön ominaisuuksia yhteen pakettiin. Saat toisaalta hintasuojaa kiinteästä osuudesta, mutta voit kuitenkin omalla kulutuskäyttäytymiselläsi vaikuttaa loppulaskun summaan.

Kokemukset Välkky-sähköstä vaihtelevat. Erityisen paljon tyytyväisyyteen vaikuttaa se, mihin hintaan sopimuksen on saanut lukittua. Määräaikaisen sopimuksen kiinteän hinnan osuus kun vaihtelee jopa viikoittain.

Kulutusvaikutuksella varustettuja sopimuksia on nykyään olemassa myös monia muita. Ainakin Fortum ja Helen ovat jo lanseeranneet omat vastineensa Välkky-sähkösopimukselle.

HyvääHuonoa
Mahdollisuus vaikuttaa sähkön hintaanPörssisähköä keskimäärin kalliimpi vaihtoehto
Turvaa hinnan kiinteästä osastaEi hiilidioksidivapaata sähköä vakiona
Saatavilla myös toistaiseksi voimassa olevana

Huom! Sopimustiedot kerätty 21.1.2023 Väreen sivuilta. Emme vastaa mahdollisista virheistä. Ajankohtaiset tiedot voit tarkastaa Väreen nettisivuilta.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähköä voit nykyään ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä. Kilpailuta sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Scroll to Top