Pakettisähkö: sähköä kuukausihintaan

Pakettisähkö on sähkösopimustyyppi, jossa maksat aina kiinteää kuukausihintaa sähkön käytöstäsi. Sähköpaketin hinta pysyy samana niin kauan kuin kulutat alle paketin maksimikulutuksen. Tällainen sopimus sopii yleisesti esim. kerrostaloasuntoon tai rivitaloasuntoon.

Suosittelemme: voimassa toistaiseksi

Fortum logo

alk. 25 €/kk

Fortum Vakio. Helppo pakettisähkö.

Löydä halvin pakettisähkö

Vertaa tästä pakettisähkösopimukset, joista maksat kiinteää kuukausihintaa. Ota huomioon sopimuksen hinta, sähköpaketin koko sekä muut tiedot, kuten tuotantotapa ja mahdollinen määräaikaisuus.

3 000 kWh/v
Sopimustyyppi:
Tuotantotapa:
Sopimuksen määräaika:
? Spot-hinta (c/kWh)
Näytä lisäsuodattimet
Löysimme tarjousta valituilla rajauksilla
Tässä sopivin tarjous valituilla rajauksilla
Näillä rajauksilla ei valitettavasti löytynyt sopivia tarjouksia
Näytä lisää tarjouksia

Apua sähkösopimuksen valintaan?

Lue, mikä sähkösopimus nyt kannattaa ottaa.

Sähkön hintavahti

Saa automaattisesti tieto hintojen laskiessa.

Sähkön hinnan ja kulutuksen laskurit

Laske kulutus ja sähkölasku helposti.

Mitä tarkoittaa pakettisähkö?

Pakettisähkö tarkoittaa sähkösopimusta, jossa maksat kiinteää kuukausihintaa sähkön käytöstä. Pakettisähköön kuuluu aina tietty määrä kuukausittaista tai vuosittaista sähköä, ja mahdolliset ylimenevät sähköt laskutetaan erikseen.

Kiinteällä kuukausihinnalla varustettu sähkösopimus sopii vain sellaisiin talouksiin, joissa sähkön käyttö on suhteellisen tasaista läpi vuoden. Tyypillisesti tällaisia asuntoja ovat esimerkiksi kerrostaloasunnot tai jotkin rivitaloasunnot.

Sähköpaketteja on useaa eri kokoa, ja sopimuksesta tulee aina ottaa huomioon nämä kolme asiaa:

 • Mikä on paketin kuukausimaksu? Tämän määrän maksat sähköstä aina kuukausittain.
 • Paljonko sopimukseen kuuluu sähköä? Paketin maksimikoko ilmoitetaan yleensä joko kuukausi- tai vuositasolla.
 • Miten ylimenevä sähkö laskutetaan? Joskus tälle on oma hinnasto, ja joskus sinut päivitetään automaattisesti isompaan pakettiin.
Pakettisähkö

Plussat ja miinukset

Pakettisähkö on varsin huolettoman kuuloinen ja helppo sähkösopimus, kun sopimusta on ensi kertaa tekemässä. Sopimustyyppiin liittyy sekä hyviä että huonoja puolia.

Plussat

 • Helposti ennakoitava kuukausimaksu sähkölle
 • Sopii pienen kulutuksen talouksiin
 • Yleensä toistaiseksi voimassa oleva, eli sopimuksesta pääsee myös eroon helposti
 • Ei välitöntä huolta sähkön hinnannoususta, joskin sopimus seuraa viiveellä markkinatilannetta

Miinukset

 • Yleensä muita sähkösopimustyyppejä kalliimpi hinta
 • Sähköstä maksetaan sama hinta, käytti sitä sitten lähelle paketin ylärajaa tai selvästi vähemmän

Pakettisähkö on yleensä toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Se tarkoittaa, että kuluttaja voi irtisanoa sopimuksen 14 päivän irtisanomisajalla. Vastaavasti sähköyhtiö voi irtisanoa tai muuttaa sopimuksen hintaa 1 kuukauden ennakkovaroituksella.

Valitse oikean kokoinen sähköpaketti

Oleellisinta pakettisähkössä on valita oikean kokoinen sähköpaketti. Eri sähköyhtiöt myyvät näitä erilaisin nimin ja erilaisin rajoin – oleellisinta on selvittää oma sähkön käyttö vuodessa ja kuukaudessa, ja sen perusteella valita juuri oikea paketti.

Liian isoa pakettia ei missään nimessä kannata valita. Jos käytät sähköä lähellä kahden paketin rajaa, on melkein aina kannattavampaa valita alhaisempi. Jos ylimenevä sähkö laskutetaan erikseen, on hinta kuitenkin halvempi kuin maksaminen vaikka tuplasti isommasta paketista. Jos sähköyhtiö taas automaattisesti vaihtaa sinut isompaan pakettiin tarpeen tullen, ei huolta ole.

Sähkönkulutus on aina tapauskohtaista, ja helpoimmalla pääset selvittämällä oman kulutuksesi talouden edellisestä sähkölaskusta. Jos kuitenkin olet muuttamassa, voi kulutusta yrittää arvioida sähkönkulutuslaskurilla.

Tässä tyypillisiä kulutuksia erilaisista asunnoista:

 • Opiskelijan yksiö: Usein alle 1 000 kWh vuodessa
 • Kahden henkilön kaksio: Usein alle 2 000 kWh
 • Perheasunto kerrostalossa: Usein alle 3 500 kWh

Sähkönkulutukseen vaikuttaa kuitenkin usea asia. Isoin mahdollinen syöppö on sähkökäyttöinen lämmitys, joka voi nostaa kulutuksen vaikka omakotitalossa yli 20 000 kilowattituntiin vuodessa.

Kerrostaloasunnossa kulutusta voi nostaa sähkökäyttöinen lattialämmitys, sauna, tehokkaat pelitietokoneet, vanhanaikaiset kodinkoneet tai vaikka ilmastointilaite.

Kannattaako pakettisähkö?

Pakettisähkö tuntuu äkkiseltään erittäin turvalliselta, helpolta ja huolettomalta vaihtoehdolta. Totuus on kuitenkin, että useissa tapauksissa pakettisähkö tulee kalliimmaksi vaihtoehdoksi loppuviimein.

Etenkin, jos sähköä käyttääkin tilattua pakettia vähemmän, on loppulasku turhaan isompi kuin tavallisessa kulutukseen perustuvassa sopimuksessa.

Jos sähköpaketille löytää kuitenkin hyvän edullisen kuukausihinnan ja sähkönkäyttö pysyy juuri paketin yläreunan alapuolella, on pakettisähkö tietysti hyvä vaihtoehto.

Pakettisähkö sopii myös heille, jotka haluavat aina maksaa samaa kuukausihintaa ja tietää tasan tarkkaa, mitä sähkö maksaa.

Kotivakuutus pakettisähkön kylkeen

Yksi mielenkiintoinen vaihtoehto on myös liittää kotivakuutus pakettisähkön kylkeen. Näin maksat vain yhtä kuukausimaksua sähköenergiasta sekä kotivakuutuksesta – tällainen sopimus on viime aikoina kasvattanut suosiota etenkin nuorten kohdalla.

Pakettisähköihin kotivakuutusta tarjoaa tällä hetkellä sähköyhtiöistä esimerkiksi Fortum. Voit tutustua lisää kotivakuutuksen ja sähkösopimuksen yhdistelmiin täältä.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top