Fortum Tarkka

Fortum Tarkka on Nordpool-sähköpörssin tunneittaisiin spot-hintoihin perustuva pörssisähkösopimus. Tarkka on varustettu edullisella marginaalilla ja kuukausittaisella perusmaksulla.

Tarkka-pörssisähkö sopii niille kuluttajille, jotka haluavat itse vaikuttaa sähkölaskuun mahdollisimman paljon. Ajoittamalla omaa sähkön käyttöä edullisiin tunteihin on mahdollista säästää huomattavasti.

Fortum logo

Fortum Tarkka

Perusmaksu: 4,90 €/kk
Määräaika: Toistaiseksi voimassa oleva
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Pörssisähköä edullisella marginaalilla, hintatakuu +5,90€/kk

Spot + 0,59 c/kWh

Hinnanlukitus vain +5,90 €/kk.

Lisätietoa

Fortum Tarkka on pörssisähkösopimus, joka noudattaa Nord Poolin tunnittaisia spot-hintoja. Maksat siis aina ajankohtaista markkinahintaa sähköstä. Sopimukseen on tarjolla useita lisäpalveluita.

Ottamalla mukaan hintatakuun voit määräaikaisesti lukita sähkön hinnan kiinteäksi esimerkiksi talven kylmille kuukausille.

  • Sopimus: Toistaiseksi voimassa oleva
  • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
  • Sähkötyyppi: Pörssisähkö
  • Laskutus: 4, 6 tai 12 laskua vuodessa

Siirry Tarkan tuotesivulle tästä.

Onko Fortum Tarkka -sopimuksessa määräaikaa?

Ei ole. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva eli sen voi irtisanoa koska tahansa.

Miten sähkö on tuotettu?

Fortum Tarkka -sopimuksessa on vakiona 100 % hiilidioksidivapaata sähköä. Lisäpalveluna voidaan valita myös täysin uusiutuva energia tai kokonaan aurinkoenergia.

Miten hintatakuu-lisäpalvelu toimii?

Maksamalla hintatakuun kuukausimaksun voit halutessasi lukita Fortum Tarkka -sopimuksen hinnan kiinteäksi tietylle jaksolle. Saat automaattisesti tarjouksen lukita hinnan kiinteäksi esimerkiksi parin kuukauden jaksolle. Voit vapaasti hyväksyä tai hylätä tarjouksen.

Tilaa Fortumin pörssisähkö

Fortum Tarkka kokemuksia

Fortum Tarkka on pörssisähkön tunneittan vaihtuvaan hintaan perustuva sopimus. Se on lähes täysin samanlainen sopimus kuin minkä tahansa muunkin yhtiön pörssisähkösopimus.

Kokemukset Fortum Tarkasta vaihtelevat. Ne, jotka tietävät miten pörssisähkö toimii, ovat sopimukseen pääosin tyytyväisiä. Jos pörssisähkön hinnoittelumekanismi puolestaan on tullut yllätyksenä, ovat kokemuksetkin saattaneet olla huonoja.

Fortum Tarkka -sopimuksen etuna on Fortumin laadukas mobiilisovellus, joka tekee sähkön hintojen ja sähkönkulutuksen seuraamisesta helppoa.

Hintatakuu – hinnanlukitsemismahdollisuus jakaa mielipiteet

Tarkka-sopimukseen on mahdollista liittää myös valinnainen hintatakuu eli hinnanlukitsemismahdollisuus. Tämä lisäpalvelu on jakanut mielipiteitä esimerkiksi netin keskustelupalstoilla.

Osa on valittanut, että saadut tarjoukset ovat varsin heikkoja. Toisaalta on ymmärrettävää, että lukitustarjoukset ovat lähtökohtaisesti hieman odotettua pörssisähkön keskiarvoa kalliimpia.

Hyvä puoli myös hintatakuussa on, että sen voi irtisanoa koska tahansa. Tarkka on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, josta pääsee tarvittaessa eroon nopeastikin.

HyvääHuonoa
Aina ajankohtainen markkinahintaPörssisähkön isot hintavaihtelut
Pitkässä juoksussa pörssisähkö on halvin sopimustyyppiEi suojaa sähkön hinnan nousulta
Mahdollisuus säästää ajoittamalla sähkön käyttöä
CO2-vapaata sähköä vakiona
Ei määräaikaa

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Scroll to Top