Sähköyhtiön vaihto

Sähköyhtiön vaihto – Vaihe vaiheelta

Sähköyhtiön vaihto onnistuu Suomessa helposti. Sähköenergian myynti on vapautettu, ja voit vapaasti vaihtaa toiseen sähköyhtiöön, jos löydät edullisemman tarjouksen.

Sähköyhtiön vaihtamiseen liittyy kuitenkin erilaisia erityistilanteita. Sähkösopimuksesta riippuen voit joutua odottamaan mahdollisen määräaikaisuuden loppuun.

Kuluttajana on tärkeä myös erottaa sähköenergian ja sähkönsiirron osuus. Sähköenergian voit ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, mutta siirto tulee automaattisesti paikalliselta sähkönsiirtoyhtiöltä.

Lue opas sähköyhtiön vaihtoon – homma käy helposti vain muutamassa vaiheessa suoraan netissä.

Artikkeli pähkinänkuoressa:

  • Sähköyhtiön vaihtaminen onnistuu aina, jos käytössäsi on ollut toistaiseksi voimassa oleva sopimus, määräaikainen sopimus on päättynyt tai olet muuttamassa
  • Eri sähköyhtiöiden hinnoittelussa voi olla merkittäviä eroja, joten kilpailuttaminen kannattaa
  • Sähköyhtiön vaihtaminen tapahtuu helpoiten netissä

Vertaa sähköyhtiöt

Kilpailuttamalla sähköyhtiöt voit säästää isosti. Kilpailuta siis sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Näin vaihdat sähköyhtiötä

Sähköyhtiön vaihtamisessa tärkeintä on tarkastaa, millainen sähkösopimus sinulla on entuudestaan. Lisäksi kannattaa huomioida eri sähköyhtiöiden hinnoittelu ja vaihtaa edullisimpaan ja sopivimpaan sähkötarjoukseen.

1. Tarkasta nykyisen sähkösopimuksesi tila

Ensimmäinen vaihe sähköyhtiön vaihtoa harkitessa on tutustua nykyisen sähkösopimuksen tietoihin. Onko käytössäsi toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus vai määräaikainen sopimus?

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi aina irtisanoa 2 viikon irtisanomisajalla. Määräaikaista sähkösopimusta taas ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden, paitsi muuttaessa.

Nykyisen sopimuksen voi tarkastaa esimerkiksi edelliseltä sähkölaskulta tai nykyisen sähköyhtiön online-palvelusta.

2. Vertaa sähköyhtiöt

Sähköyhtiöitä kannattaa aina vertailla keskenään, sillä erot sopimushinnoissa voivat olla merkittäviä. Helpoiten tämä vertailu onnistuu sähkön kilpailutuspalvelussa .

Vain vertailemalla voit selvittää, mikä on sinulle halvin sähkösopimus. Muista ottaa huomioon myös sähkösopimuksen tyyppi: määräaikaiseen sopimukseen sitoudut määräajaksi, mutta myös hinta pysyy takuulla kiinteänä koko sopimuskauden.

3. Tee sopimus ja vaihda sähköyhtiötä toiseen

Uuden sähkösopimuksen pääset tekemään suoraan sähköyhtiön kanssa. Kun valitset sähkösopimuksen meidän kautta, voit viimeistellä sopimuksen suoraan sähköyhtiön sivuilla.

Uutta sähkösopimusta tehdessä valitset käyttöpaikan, laskutustahdin ja sopimuksen alkamisajankohdan. Huomaa, että vaihtaessa sähkönmyyjää samassa osoitteessa toiseen, sopimus voi alkaa vasta 14 päivän kuluttua.

Kun teet uuden sähkösopimuksen osoitteeseesi, sinun ei tarvitse erikseen irtisanoa vanhaa sopimusta. Uusi sähköyhtiö pitää tästä huolen.

Sähköyhtiön vaihto kesken sopimuskauden

Sähköyhtiötä ei voi lähtökohtaisesti vaihtaa kesken sopimuskauden – eli, jos käytössäsi on määräaikainen sähkösopimus. Voit kuitenkin vaihtaa sähköyhtiötä aina muuton yhteydessä, vaikka sinulla olisikin määräaikainen sopimus.

Sähköyhtiön vaihtaminen onnistuu aina silloin, jos sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Tällöin vaihto onnistuu 14 päivän irtisanomisajan turvin.

Mikäli siis vaihdat sähköyhtiötä toiseen samassa osoitteessa, saat uuden sähköyhtiön sopimuksen voimaan aikaisintaan 14 päivän kuluttua. Sopimuksen voi myös aloittaa myöhemmin.

Vaihda sähköyhtiötä – löydä halvempi sopimus

Sähköyhtiön vaihtaminen voi olla fiksu tapa säästää sähkölaskussa. Kun vertaat meidän kautta eri sähkösopimuksia, voit löytää juuri sinulle halvimman vaihtoehdon.

Sopimusten vertailussa kannattaa ottaa huomioon ainakin seuraavat asiat:

  • Sopimuksen määräaika: toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen?
  • Sähkön hinta
  • Sähkön tuotantomuoto

Valitsemalla vertailusta uuden sähkösopimuksen voit tehdä sen suoraan netistä sähköyhtiön kanssa.

Muistathan, että sähköyhtiön vaihto koskee vain sähkösopimusta, eikä sähkön siirtoa. Sähkönsiirrosta vastaa aina paikallinen siirtoyhtiö, jonka hinnastoa noudatetaan. Sähköenergian voit kuitenkin ostaa miltä tahansa suomalaiselta yhtiöltä.

Kilpailuta sähkön hinta hetkessä!

Löydä sinulle parhaiten sopiva ja halvin sähkösopimus vain minuuteissa. Säästä jopa satasia kilpailuttamalla.

Scroll to Top