Tee uusi sähkösopimus

Uuden sähkösopimuksen solmiminen onnistuu nykyään nopeasti netissä. Ennen uuden sopimuksen solmimista kuluttajan kannattaa vertailla saatavilla olevat uudet sähkösopimukset, jotta hän saa mahdollisimman edullisen ja omaan kotiin sopivan vaihtoehdon.

Uusi sähkösopimus voidaan sopia alkavaksi myöhemmin tai tarpeen tullen vaikka heti.

Suosittelemme nyt

Fortum logo

Fortum Tarkka

Spot + 0,4c/kWh

+ 3,99€/kk

Halutessasi hintalukitus +5,90€/kk.

Uusi sähkösopimus asuntoon

Sähkösopimuksen solmimisessa ei kuitenkaan kannata kiirehtiä: vertailemalla uudet sähkösopimukset voit säästää rahaa ja saada omaan kotiin sopivan, järkevän ratkaisun.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähköä voit nykyään ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä. Kilpailuta sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Miten uusi sähkösopimus tehdään?

Uusi sähkösopimus on mahdollista solmia netin kautta minuuteissa vain muutamalla askeleella. Sopimusten vertaileminen ja sopivan vaihtoehdon valitseminen onnistuu minuuteissa ja asiakas voi saada sähköt päälle jo samana päivänä.

Uuden sähkösopimuksen solmiminen onnistuu helposti ja nopeasti meidän sähkövertailuamme hyödyntämällä.

Vaihe vaiheelta

Jos asunnossa on vielä sähköt päällä eli valot ja pistorasiat toimivat, onnistuu sähkösopimuksen tekeminen nopealla aikataululla normaaliin tapaan.

1. Vertaile sähkösopimukset

Vaikka uusi sähkösopimus olisi tarkoitus saada voimaan mahdollisimman nopeasti, on silti tärkeää käyttää muutama minuutti sähköyhtiöiden ja -sopimusten vertailemiseen. Kilpailuttamalla sähkösopimukset löydät omaan kotiisi sopivan vaihtoehdon, mikä on mahdollisimman edullinen.

Laske ensin arvioitu sähkönkulutus vuoden ajalle (tässä voi käyttää apuna edellisen vuoden sähkölaskuja) ja vertaile sähköyhtiöiden tarjouksia.

2. Tee sopimus sähköyhtiön kanssa

Uusi sähkösopimus on mahdollista solmia vain minuuteissa. Valitse sopiva päivä sähkösopimuksen voimaan astumiselle.

3. Sähkösopimuksen saa voimaan nopeasti

Uuden sähkösopimuksen aloitusajankohta kannattaa miettiä ajoissa, sillä välittömästä alkamisesta yhtiö voi veloittaa kulun. Jos asunnossasi on jo sähköt päällä ja edellinen sähkösopimus on vielä voimassa, sinun ei tarvitse tehdä mitään: sähköyhtiö peruu automaattisesti edellisen voimassa olleen sähkösopimuksen ja oma uusi sähkösopimuksesi astuu voimaan valittuna päivänä.

Uusi sähkösopimus ja vanhan irtisanominen

Uutta sähkösopimusta miettiessä on hyvä myös harkita, mite vanha sopimus irtisanotaan. Jos edellinen sopimuksesi on määräaikainen, sopimuksen ennenaikaisesta irtisanomisesta veloitetaan kulu, paitsi silloin, jos olet muuttamassa uuteen kotiin. Jos sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, sen voi irtisanoa 14 päivän irtisanomisajalla. 

Uusi sähkösopimus kannattaa sopia astumaan voimaan muuttopäivänä. Jos olet jäämässä samaan asuntoon ja haluat vain vaihtaa sähköyhtiötä, ole hyvissä ajoin yhteydessä vanhaan sähkösopimuksen tarjoajaan ja sovi irtisanomisesta.

Uusi sähkösopimus heti

Jos uudesta kodista on jo ehditty katkaista sähköt ja haluat saada sähköt päälle heti, sekin on mahdollista. Uusi sähkösopimus on mahdollista saada voimaan jo saman päivän aikana pikakytkennän avulla. 

Asiakas vertailee ensin sähkösopimukset ja solmii uuden sähkösopimuksen netin kautta normaaliin tapaan. Pikakytkentää varten hänen tulee vielä soittaa asiakaspalveluun ja pyytää, että sähköt kytkettäisiin heti päälle. Tämä on yleensä mahdollista pientä lisäkorvausta vastaan, joten uusi sähkösopimus voidaan saada heti voimaan.

Muista, että jos asunnossa on vielä vanha sähkösopimus voimassa eikä sähköjä ole vielä katkaistu, et tarvitse pikakytkentää. Pikakykentää kannattaa pyytää sähköyhtiön asiakaspalvelusta vain silloin, jos tarvitset sähköt päälle samana päivänä. Tyypillisesti monet sähköyhtiöt voivat laittaa sähköt päälle jo seuraavana päivänä tai parin päivän sisällä ilman lisäkustannuksia.

Minkälainen sähkösopimus kannattaa valita?

Sähköyhtiöt tarjoavat asiakkailleen monia erilaisia sopimuksia. Sopimusten tyypit ja voimassaoloajat vaihtelevat sähköyhtiöiden välillä, joten on tärkeää muistaa vertailla ja kilpailuttaa sähköyhtiöt parhaan vaihtoehdon löytämiseksi. 

Paras sähkösopimus on sellainen, mikä on omaan kotiin kaikista käytännöllisin ja edullisin. Esimerkiksi omakotitaloon sopiva sähkösopimus on yleensä erilainen kuin kerrostaloasuntoon sopiva sopimus.

Määräaikainen sähkösopimus

Määräaikaiset sähkösopimukset ovat yleensä hinnaltaan edullisempia kuin toistaiseksi voimassa olevat, mutta ne ovat voimassa maksimissaan vuoden tai kaksi. Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden. 

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat nimensä mukaan voimassa toistaiseksi. Niiden hinta on yleensä määräaikaista kalliimpi, mutta sinun ei tarvitse huolehtia uuden sähkösopimuksen solmimisesta ihan heti. Lisäksi toistaiseksi voimassa olevat sopparit on mahdollista irtisanoa koska tahansa 14 vuorokauden irtisanomisajalla.

Pakettisähkö

Pakettisähkösopimukset ovat erinomaisia esimerkiksi kerrostaloon. Tällaisessa sopimuksessa maksat kiinteän sähkölaskun joka kuukausi ja siihen kuuluu tietty määrä sähköä. Ylimenevästä osasta veloitetaan kilowattihinta. Esimerkiksi pakettisähkö ilman kuukausimaksua voi olla kerrostaloasuntoon hyvä vaihtoehto.

Pörssisähkö

Pörssisähkö on suosittu vaihtoehto omakotitaloon. Pörssisähkössä sähkön hinta vaihtelee sähköpörssin mukaan joka tunti ja sen hinta perustuu reaaliaikaiseen kysyntään ja tarjontaan. Sähkön hinta on pörssisähkössä yleensä kalliimpi päiväsaikaan ja talvella, kun taas edullisempaa sähköä saa keskellä yötä ja kesäaikaan. 

Kiinteä sähkö

Kiinteässä sopimuksessa sähkön kilowattihinta pysyy samana, joten asiakkaiden on helppo arvioida, minkä kokoinen sähkölasku luukusta ensi kuussa kolahtaa. 

Opiskelijasähkö

Opiskelijoille voi olla saatavilla sähkösopimuksia, joissa hinta on hieman alhaisempi tai niissä ei ole perusmaksua. Aina opiskelijasähkö ei ole edullisin vaihtoehto, mutta opiskelijan kannattaa ottaa opiskelijasähkö vertailussaan huomioon.

Kilpailuta ja tee uusi sähkösopimus

Meidän kauttamme voit kilpailuttaa sähkösopimukset nopeasti ja täysin ilmaiseksi. Kilpailutus ei velvoita mihinkään ja voit valita helposti edullisen sähkösopimuksen. 

  1. Selvitä ensin oma arvioitu sähkönkulutus vuodelle
  2. Vertaile sähköyhtiöitä ja -sopimuksia meidän kauttamme
  3. Valitse sopimus, allekirjoita se ja sovi alkamisajankohdasta

Uusi sähkösopimus on mahdollista saada voimaan pikakytkennän avulla jo samana päivänä.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top