Tee uusi sähkösopimus

Tee sähkösopimus helposti kauttamme. Ohesta löydät tämän hetken suosituksemme ja alempaa listan muista sähkösopimuksista. Uusi sähkösopimus voidaan tehdä heti tai ajoittaa alkamaan vasta myöhemmin: maksimissaan 3 kuukauden päähän.

SUOSITTELEMME

8,07 c/kWh

+3,99 €/kk

Hintavarmuutta ja joustoa 2 vuodeksi!

Uusi sähkösopimus asuntoon: Tee sopimus tästä

💡VINKIT VERTAILUUN

Kulutus- ja kustannusarvio

Helpoiten löydät oman vuosikulutuksesi edellisten sähkölaskujen tai sähkönsiirtolaskujen perusteella. Tästä saat suuntaa-antavan arvion erilaisten asuntojen esimerkkikulutusten perusteella:

🏢 Kerrostaloyksiö- tai kaksio kaukolämmöllä1 000 – 2 500 kWh
🏘️ Rivitalokolmio kaukolämmöllä3 000 – 4 000 kWh
⚡ Omakotitalo sähkölämmityksellä15 000 – 30 000 kWh
🏡 Omakotitalo sähkölämmityksellä ja ilmalämpöpumpulla10 000 – 25 000 kWh
🏡 Omakotitalo kaukolämmöllä6 000 – 9 000 kWh

Valitsemalla oman vuosikulutuksen näät kustakin sopimuksesta arvioidun kuukausikustannuksen. Kustannusarvio perustuu sopimushintaan, antamaasi kulutukseen ja tietyissä sopimuksissa spot-hintaan. Huomaa, että arvio voidaan laskea tarjoushinnan mukaan, joten tarkista sopimuksen tiedot erikseen.

Mikä sopimus sopii minulle?

Voit vertailla vertailutyökalun avulla helposti juuri haluamiasi sopimustyyppejä sinulle tärkeillä ominaisuuksilla. Voit säätää sopimustyyppiä, tuotantotapaa sekä sopimuksen kestoa eli määräaikaa ja verrata tuloksia.

Lyhyt kuvausKenelle?
⚡Kiinteä määräaikainen sopimusSama kiinteä hinta koko määräajaksiVakaata kiinteää hintaa arvostavalle
💡Määräaikainen hybridisopimusKiinteä hinta + joustoa määräajaksiPörssisähköä vakaampaa vaihtoehtoa etsivälle
💶PörssisähköAina aito markkinahinta Nordpool spot-hinnallaKulutustaan ajoittavalle tarkalle kuluttajalle
🗓️PakettisähköKiinteä kuukausihinta pakettinaPienen kulutuksen kerrostaloasujalle

Suosituimmat vaihtoehdot eri kuluttajille:

Vakaa ja huoleton hinta? Valitse kiinteä määräaikainen sähkösopimus. Saat vuodeksi tai kahdeksi vakaan hinnan.
Markkinahinta? Valitse markkinahintainen pörssisähkösopimus. Voit hyötyä spot-hinnan vaihteluista, mutta hinta voi muuttua koko ajan.

3 000 kWh
Sopimustyyppi:
Näytä lisäsuodattimet ▼
Tuotantotapa:
Sopimuksen määräaika:
Spot-hinta: c/kWh
Spot-hintaa käytetään pörssisähkösopimusten kustannusarviossa. Vakiona elokuun 2023 pörssisähkön keskihinta.
Tässä sopivinta tarjousta
Tässä sopivin tarjous
Näillä rajauksilla ei valitettavasti löytynyt sopivia tarjouksia
Näytä lisää tarjouksia

Apua sähkösopimuksen valintaan?

Lue, mikä sähkösopimus nyt kannattaa ottaa.

Sähkön hintavahti

Saa automaattisesti tieto hintojen laskiessa.

Sähkön hinnan ja kulutuksen laskurit

Laske kulutus ja sähkölasku helposti.

Miten uusi sähkösopimus tehdään?

Uusi sähkösopimus on mahdollista solmia netin kautta minuuteissa vain muutamalla askeleella. Sopimusten vertaileminen ja sopivan vaihtoehdon valitseminen onnistuu minuuteissa ja asiakas voi saada sähköt päälle jo samana päivänä.

Vaihe vaiheelta

Jos asunnossa on vielä sähköt päällä eli valot ja pistorasiat toimivat, onnistuu sähkösopimuksen tekeminen nopealla aikataululla normaaliin tapaan.

1. Vertaile sähkösopimukset

Vaikka uusi sähkösopimus olisi tarkoitus saada voimaan mahdollisimman nopeasti, on silti tärkeää käyttää muutama minuutti sähköyhtiöiden ja -sopimusten vertailemiseen. Kilpailuttamalla sähkösopimukset löydät omaan kotiisi sopivan vaihtoehdon, mikä on mahdollisimman edullinen.

Laske ensin arvioitu sähkönkulutus vuoden ajalle (tässä voi käyttää apuna edellisen vuoden sähkölaskuja) ja vertaile sähköyhtiöiden tarjouksia.

2. Tee sopimus sähköyhtiön kanssa

Uusi sähkösopimus on mahdollista solmia vain minuuteissa. Voit valita mahdollisimman nopean alkamisajan sopimukselle tai ajoittaa alkamisen jopa 3 kuukauden päähän.

3. Sähkösopimuksen saa voimaan nopeasti

Uuden sähkösopimuksen aloitusajankohta kannattaa miettiä ajoissa, sillä välittömästä alkamisesta yhtiö voi veloittaa kulun. Jos asunnossasi on jo sähköt päällä ja edellinen sähkösopimus on vielä voimassa, sinun ei tarvitse tehdä mitään: sähköyhtiö peruu automaattisesti edellisen voimassa olleen sähkösopimuksen ja oma uusi sähkösopimuksesi astuu voimaan valittuna päivänä.

Jos muutat, muista perua vanhan asunnon sähkösopimus erikseen. Sähkösopimukset ovat käyttöpaikkakohtaisia, joten sinulla voi olla samaan aikaan useampi sopimus eri asuntoihin.

Uusi sähkösopimus heti

Jos uudesta kodista on jo ehditty katkaista sähköt ja haluat saada sähköt päälle heti, sekin on mahdollista. Uusi sähkösopimus on mahdollista saada voimaan jo saman päivän aikana pikakytkennän avulla. 

Asiakas vertailee ensin sähkösopimukset ja solmii uuden sähkösopimuksen netin kautta normaaliin tapaan. Pikakytkentää varten hänen tulee vielä soittaa asiakaspalveluun ja pyytää, että sähköt kytkettäisiin heti päälle. Tämä on yleensä mahdollista pientä lisäkorvausta vastaan, joten uusi sähkösopimus voidaan saada heti voimaan.

Muista, että jos asunnossa on vielä vanha sähkösopimus voimassa eikä sähköjä ole vielä katkaistu, et tarvitse pikakytkentää. Pikakykentää kannattaa pyytää sähköyhtiön asiakaspalvelusta vain silloin, jos tarvitset sähköt päälle samana päivänä. Tyypillisesti monet sähköyhtiöt voivat laittaa sähköt päälle jo seuraavana päivänä tai parin päivän sisällä ilman lisäkustannuksia.

Kilpailuta ja tee uusi sähkösopimus

Meidän kauttamme voit kilpailuttaa sähkösopimukset nopeasti ja täysin ilmaiseksi. Kilpailutus ei velvoita mihinkään ja voit valita helposti edullisen sähkösopimuksen. 

  1. Selvitä ensin oma arvioitu sähkönkulutus vuodelle
  2. Vertaile sähköyhtiöitä ja -sopimuksia meidän kauttamme
  3. Valitse sopimus, allekirjoita se ja sovi alkamisajankohdasta

Uusi sähkösopimus on mahdollista saada voimaan pikakytkennän avulla jo samana päivänä.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top