Sähkösopimus nuorelle

Sähkösopimus nuorelle

Etsitkö sähkösopimusta nuorelle? Kerromme, mitä nuoren sähkösopimuksessa on tärkeää ottaa huomioon, ja miten löytyy talouteen halvin mahdollinen sähkösopimus.

Nuoren muuttaessa omaan kotiin ei sähkösopimuksen tekeminen varmasti ole ihan ensimmäisenä pohdittavien asioiden listassa. Keräsimme tärkeimmät tärpit yhteen, jotta sopiva sopimus löytyisi mahdollisimman nopeasti.

Artikkeli pähkinänkuoressa:

  • Nuoren sähkösopimuksessa kannattaa panostaa helppouteen ja yksinkertaisuuteen
  • Yleensä halvin sopimus pieneen talouteen on sellainen, jossa perusmaksu on mahdollisimman edullinen
  • Määräaikaisuutta ei kannata turhaan pelätä, sillä sähkösopimuksesta pääsee aina eroon muuttaessa. Sopimuksen voi tällöin vaihtaa toiseen vapaasti.
  • Alaikäinen ei voi itse tehdä sähkösopimusta: se on siis tehtävä vanhempien nimeen

Vertaa sähköyhtiöt

Kilpailuttamalla sähköyhtiöt voit säästää isosti. Kilpailuta siis sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Sähkösopimus alaikäiselle?

Sähkösopimusta ei voi tehdä alaikäisen nimeen. Sen sijaan sopimus kannattaa tehdä huoltajan tai muun luotettavan täysi-ikäisen nimiin.

Vaikka huoltajalla on jo yleensä omakin sähkösopimus, voi uuden sopimuksen tehdä alaikäisen kotiin ilman ylimääräistä säätöä. Tee vain sopimus netissä nuoren osoitteeseen, mutta täysi-ikäisen nimiin.

Voit tehdä sähkösopimuksen alaikäiselle normaalisti netissä, kunhan se tehdään täysi-ikäisen nimissä.

Ota nämä asiat huomioon nuoren sähkösopimuksessa

Nuoren ensimmäisessä asunnossa sähköä kuluu todennäköisesti melko vähän. Sähkösopimuksen valinta ei siis ole niin kriittinen asia, mutta oikeanlaisella sopimuksella voi silti säästää jopa kymmeniä euroja kuussa.

Näihin kannattaa kiinnittää huomiota:

  • Sähkön perusmaksu: Perusmaksua peritään joka kuukausi kulutuksesta riippumatta. Pienen kulutuksen taloudessa kannattaa valita sopimus, jossa perusmaksu on mahdollisimman pieni.
  • Kiinteä vai pörssisähkö: Kiinteähintaisen sähkösopimuksen etuna on, että hinta pysyy koko ajan samana. Pörssisähkössä taas hinta vaihtelee tunneittain, mutta pitkässä juoksussa se voi olla halvempi. Moni valitsee kerrostaloon mieluummin kiinteän sopimuksen.
  • Opiskelijatarjoukset: Osa sähköyhtiöistä tarjoaa erilaisia opiskelijatarjouksia. Näissä kannattaa olla tarkkana: laske aina, onko sopimus oikeasti halvempi. Esimerkiksi edut perusmaksusta ovat hyviä, mutta kiinteähintaiset pakettidiilit eivät aina ole halvempia.
  • Määräaikaisuus: Osa sähkösopimuksista on määräaikaisia, jolloin niihin sitoudutaan sopimuskauden ajaksi. Tällöin myös hinta pysyy koko sopimuksen ajan samana. Määräaikaisenkin sopimuksen voi irtisanoa tai vaihtaa muuton yhteydessä, joten se sopii hyvin myös nuorelle.

Muista myös, että sähkösopimuksen ohella maksetaan myös sähkönsiirrosta. Sähköenergian voit ostaa miltä tahansa yhtiöltä, mutta sähkönsiirto tulee aina paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä ja voimassaolevan hinnaston mukaan.

Kilpailuta sähkön hinta hetkessä!

Löydä sinulle parhaiten sopiva ja halvin sähkösopimus vain minuuteissa. Säästä jopa satasia kilpailuttamalla.

Scroll to Top