Sähkön hinnat elokuu 2022

Elokuu 2022 – rajuja eroja sähkösopimusten hinnoissa

Sähkön hinta jatkoi kasvuaan myös heinäkuun 2022 aikana. Elokuuhun lähdettäessä määräaikaista sopimusta ei enää ole pääsääntöisesti mahdollista saada alle 20 sentin kilowattituntihintaan.

Erot määräaikaisissa sopimuksissa ovat viime aikoina pysyneet isoina. Kun sähköyhtiöt reagoivat sähkön markkinahinnan muutoksiin viiveellä, on tarjolla välillä hyvin eri hintaisia sähkösopimuksia. Sähkön kilpailutuksen merkitys on nyt entistä tärkeämpää.

Roima sähkön hinnan nousu on näkynyt paikoin myös ruuhkautuneina asiakaspalveluina. Moni sähköyhtiö pahoitteli asiakkailleen heinäkuun aikana ruuhkautunutta asiakaspalvelua.

  • Sähkösopimusten hinnat kasvoivat lisää heinäkuussa 2022
  • Elokuun alussa markkinoilla ei enää ollut määräaikaisia alle 20c/kWh sähkösopimuksia
  • Pörssisähkön 28vrk:n keskiarvo oli 31.7.2022 24,16C/kWh
  • Sähköyhtiöt reagoivat markkinahinnan muutoksiin paikoin viiveellä – viime kuukausien aikana on nähty poikkeuksellisen isoja eroja sopimusten välillä

Kilpailuta sähkön hinta hetkessä!

Löydä sinulle parhaiten sopiva ja halvin sähkösopimus vain minuuteissa. Säästä jopa satasia kilpailuttamalla.

Määräaikaisten sähkösopimusten hinnoissa valmistaudutaan talveen – erot yhä isoja

Sähköyhtiöiden tarjoamiin määräaikaisiin sähkösopimuksiin on hinnoiteltu mukaan tuleva epävarma talvi. Sähköyhtiöt pelkäävät sähkön markkinahinnan nousevan talvella paikoin todella korkeaksi, ja riski näkyy nyt määräaikaista sopimusta uusivien asiakkaiden kukkaroissa.

Määräaikaista sähkösopimusta ei elokuun alussa 2022 ole enää käytännössä mahdollista saada alle 20c/kWh-hintaan. 2 vuoden sopimusten hinnat pyörivät nyt halvimmillaan reilussa 20 sentissä, mutta osa yhtiöistä on jo nostanut hintaa lähelle 30 senttiä.

Määräaikaista sopimusta harkitsevan kannattaa nyt tehdä sähkövertailut erityisen tarkasti. Erot voivat olla isoja, joten säästöä voi saada runsaasti oikealla valinnalla.

Myös sähköyhtiöiden tarjoamat vaihtoturvat voivat nyt olla fiksu valinta. Kun määräaikaisten sopimusten hinnat ovat nyt korkealla, voi olla hyvä idea pitää mahdollisuus vaihtaa halvempaan sopimukseen myöhemmin markkinahinnan mahdollisesti laskiessa.

Sopimusten hinnat ovat kesän aikana vaihdelleet voimakkaasti. Kun sähköyhtiöt muuttavat hinnastojaan eri tahtiin, on sopimusten hinnoissa välillä todella rajuja eroja. Kuluttajan on nyt oltava tarkkana varsinkin pidempää sopimusta valitessa.

Miksi hinnat nousevat? Lue sähkön hintaennuste ja tutustu syihin hintanousun taustalla.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus voi nyt olla halvempi

Elokuun alussa moni toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus oli määräaikaisia versioita halvempi. Näidenkin sopimusten hintojen odotetaan kuitenkin nousevan vielä ennen talvea, joten halvemman toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen nyt löytänyt ei ihan vielä voi huokaista helpotuksesta.

Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten etuna on helppo irtisanominen – vain 2 viikon irtisanomisajalla. Tällaisesta sopimuksesta pääsee siis helposti eroon, jos sähköyhtiö nostaa sopimuksen hintaa.

Sopimusta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota pelkän hinnan ohella myös siihen, kuinka usein sähkön hintaa tarkastetaan.

Jokainen voi vaikuttaa tilanteeseen kiinnittämällä huomiota omaan sähkön käyttöön

Sähkön tarjonta on ennätyksellisen alhaalla kysyntään nähden. Mediassa on puhuttu jopa mahdollisuudesta, että sähkön käyttöä jouduttaisiin talvella sääntelemään, mikäli tilanne pahenee entisestään.

Nyt jokaisella on omalta osaltaan mahdollisuus vaikuttaa sähkötilanteeseen kiinnittämällä aiempaa tarkempaa huomiota omaan sähkön käyttöön. Kun vanhoista halvoista määräaikaisista sähkösopimuksista pikkuhiljaa siirrytään uuden markkinatilanteen armoille, etsii moni edullisinta vaihtoehtoa eri yhtiöiden väliltä.

Halvinsähkösopimus.fi etsii jatkossakin markkinoiden edullisimmat sähkösopimukset kuluttajille. Viime aikojen rajut erot sähkösopimusten hinnoissa ovat tehneet sähkösopimusten vertailusta entistä tärkeämpää. Säästöä voi saada satasten edestä halvemmalla sopimuksella.

Lähteet:

  • Halvinsähkösopimus.fi:n data sähkösopimuksista
  • Sahko.tk:n data sähkön pörssihinnoista
Scroll to Top