Kiinteä sähkösopimus

Haluatko ennakoitavan kiinteän sähkösopimuksen? Vertaa täältä kiinteät määräaikaiset sähkösopimukset sekä pakettisähkösopimukset ja maksa tasaisempaa hintaa sähköstä.

Suosittelemme: kiinteä sähkö

Fortum logo

Fortum Takuu 24kk

16,28 c/kWh

+ 3,99€/kk

Aurinkosähköllä -34 % perusmaksusta.

Kiinteä sähkösopimus – Vertailu

Kiinteä sähkösopimus voi tarkoittaa joko määräaikaista sähkösopimusta, jossa hinta pysyy samana koko sopimuskauden tai pakettisähkösopimusta. Pakettisähkössä hinta voi vaihdella silloin tällöin markkinatilanteen mukaan, mutta lähtökohtaisesti maksat sähköstä samaa kuukausihintaa.

Fiksu

Fortum logo

Fortum Duo 24kk

Perusmaksu: 3,54 €/kk
Määräaika: 24kk määräaika
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Säästä ajoittamalla sähkön käyttöä! Nyt entistä edullisemmin.

14,03 c/kWh

+- KULUTUSVAIKUTUS

Lisätietoa

Fortum Duo on määräaikainen sähkösopimus, jossa voit itse vaikuttaa hintaan. Kuluttamalla sähköä halvempina aikoina näkyy tämä säästönä sähkölaskulla.

Sopimuksessa on kuitenkin kiinteä perusosa, joka suojaa pörssisähkön hintanousulta. Sopimukseen kuuluu automaattisesti CO2-vapaa sähkö.

Duo sopii sinulle, joka haluat suojautua sähkön hinnannousulta, mutta kuitenkin vaikuttaa omalla kulutusprofiilillasi sähkölaskuun.

Tyypillinen kulutusvaikutus Fortum DUOssa on noin 5c/kWh suuntaansa.

 • Sopimus: Määräaikainen 24 kuukautta
 • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
 • Sähkötyyppi: DUO

Katso Fortum DUOn tuotesivu tästä.

kiinteä

Fortum logo

Fortum Takuu 24kk

Perusmaksu: 3,99 €/kk
Määräaika: 24kk määräaika
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Lukitse kiinteä sähkön hinta 2 vuodeksi.

16,28 c/kWh

Aurinkosähköllä perusmaksu -34%

Lisätietoa

Fortum Takuu on määräaikainen sähkösopimus, jossa hinta pysyy kiinteänä koko sopimuskauden ajan. Sopimukseen kuuluu automaattisesti CO2-vapaa sähkö. Tämä sopimus sopii sinulle, joka haluat suojautua sähkön hinnannousulta ja lukita kiinteän sähkön hinnan kahdeksi vuodeksi eteenpäin.

Päivittämällä sopimukseen Aurinkovalinta-lisäpalvelun, saat 34 % alennusta perusmaksun osuudesta.

Aurinkopalvelulla saat päivitettyä sopimuksen 100 % aurinkosähköperäiseksi. Hinta on 5,77 €/kk (ALV 10 %).

Arvonlisäveroa 10 %. Nousee 24 prosenttiin 30.4.2023.

 • Sopimus: Määräaikainen 24 kuukautta
 • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
 • Sähkötyyppi: Yleissähkö, yösähkö tai kausisähkö valittavissa
 • Laskutus: 4, 6 tai 12 laskua vuodessa

Lue lisää tuotesivulta tästä.

Fortum logo

Fortum Vakio S

Määräaika: Voimassa toistaiseksi
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Kiinteä pakettihinta esim. yksiöön tai pieneen kaksioon

maks. 2000kWh/vuosi

Lisätietoa

Fortum Vakio S on sähkösopimus kiinteällä kuukausihinnalla. S-kokoinen pakettisopimus sopii yksiöön tai pieneen kaksioon, jossa sähkönkulutus on maksimissaan 2 000 kilowattituntia vuodessa.

Valinnaiset lisäpalvelut:

 • 100 % uusiutuvaa energiaa – 4,35 €/kk
 • Aurinkovalinta – 5,77 €/kk
 • Maksuturvavakuutus – 5,90 €/kk

Arvonlisäveroa 10 %. Nousee 24 prosenttiin 30.4.2023.

 • Sopimus: Toistaiseksi voimassa oleva
 • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
 • Sähkötyyppi: Pakettisähkö
 • Laskutus: 4 tai 6 laskua vuodessa

Katso Fortum Vakion tuotesivu tästä.

Fortum logo

Fortum Vakio M

Määräaika: Voimassa toistaiseksi
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Kiinteä pakettihinta isompaan kerrostaloasuntoon tai pieneen rivitaloasuntoon

maks. 3000kWh/vuosi

Fortum logo

Fortum Vakio L

Määräaika: Voimassa toistaiseksi
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Kiinteä pakettihinta esim. hieman isompaankin rivitaloon

maks. 5000kWh/vuosi

Kiinteähintainen sähkösopimus – kaksi vaihtoehtoa

Kiinteähintainen sähkösopimus voi tarkoittaa kahta asiaa: kiinteähintaista määräaikaista sähköä tai pakettisähköä kiinteällä kuukausihinnalla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että pakettihinnoiteltu sähkö on usein voimassa toistaiseksi, joten hinta voi vaihtua muutaman viikon varoitusajalla markkinatilanteen mukaan.

Pakettisähkössä kuukausittaiseen hintaan sisältyy tietty määrä sähköä (eli kWh) per kuukausi. Jos kulutus menee tämän ennalta sovitun määrän yli, ylimenevästä osasta laskutetaan sähköyhtiön oman hinnaston mukaisesti.

Jos sähkönkulutus on taloudessa suhteellisen tasaista ja helposti ennustettavissa, kiinteähintainen sähkösopimus tietyllä pakettihinnalla voi olla hyvä vaihtoehto. Tällainen sopimustyyppi sopii hyvin esimerkiksi kerrostaloasuntoon, jossa sähkönkulutus on tasaista kuukaudesta toiseen ja jossa sähkön käytön määrää on helppo ennakoida.

Kiinteässä sähkösopimuksessa lisähintaa maksetaan vain silloin, kun sähkönkulutus ylittää ennalta sovitun paketin kuukausittaisen rajan. Lisähintaa veloitetaan sentteinä per kilowattitunti, kuten yleissähkösopimuksessa tyypillisesti tehdään.

Kiinteähintaisen ja määräaikaisen sopimuksen etuna taas on kiinteä kWh-hinta koko sopimuskaudeksi. Se sopii myös omakotitaloon, jossa kulutus vaihtelee.

Mitä hyötyä on valita sähkösopimus kiinteällä hinnalla?

Kiinteähintainen sähkösopimus pakettihintaan on hyvä vaihtoehto silloin, kun oma sähkönkulutus tiedetään tarkasti eikä kulutus juuri vaihtele vuodenajasta riippuen. Se tuo kuluttajalle ennustettavuutta ja hän tietää, millainen sähkölasku postiluukusta kuukausittain kolahtaa.

Jos kuluttaja haluaa sähkölaskuunsa ennustettavuutta ja huolettomuutta, kiinteähintainen määräaikainen sähkösopimus voi olla erinomainen vaihtoehto. Kiinteä hinta takaa sen, ettei kuluttajan tarvitse hikoilla talvikuukausina sähkön hinnan mahdollisesta noususta, vaan sähkölasku pysyy samana. 

Pakettihinnoiteltu sähkö kiinteällä kuukausihinnalla

Kiinteästä sähkösopimuksesta puhuttaessa saatetaan myös puhua pakettisähköstä. Se tarkoittaa, että kuluttaja maksaa sähköstä ennakkoon sovitun kuukausihinnan, jonka mukaan hän saa käyttöönsä tietyn kWh:n verran sähköä per kuukausi tai vuosi. Pakettihinnoiteltu sähkö on tyypillisesti paras vaihtoehto esimerkiksi kerrostaloasuntoon, jossa kuluttajan ei tarvitse maksaa erikseen esimerkiksi lämmitystä, vaan sähkön kulutus pysyy tasaisena kuukaudesta toiseen.

Sanotaan esimerkin vuoksi, että saat pakettihintaisen sopimuksen 7 eurolla per kuukausi. Saat tällöin käyttöösi 1000 kWh sähköä per vuosi ja kulutetun kilowatin keskihinnaksi jää 8,4 senttiä. Jos sähköä kulutetaan yli 1000 kWh, kuluttajaa veloitetaan lisähinnalla. Lisämaksu voi olla esimerkiksi pörssihinnan mukainen veloitus.

Plussat ja miinukset

Plussat

 • Tiedät tarkalleen seuraavan kuun sähkölaskun
 • Hinta ei vaihtele pörssisähkön tavoin
 • Helppo ja huoleton ratkaisu

Miinukset

 • Ylimenevä sähkö voi tulla kalliiksi
 • Et saa palautusta, vaikka käyttäisit sähköä sovittua maksimirajaa vähemmän
 • Usein kalliimpi kuin tavallinen määräaikainen sähkösopimus
 • Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa sähköyhtiö voi nostaa hintaa tai lakkauttaa sopimuksen 1 kuukauden varoitusajalla

Kiinteähintainen kWh-hinnoiteltu sähkö

Sähkön käytöstä voidaan veloittaa pörssisähkön muodossa spot-hintaa seuraten, tai kuluttaja voi sopia kiinteähintaisesta sähköstä.

Pörssisähkössä asiakasta veloitetaan sähkön käytöstä aina tunneittain vaihtuvan spot-hinnan mukaan, joka määritellään pohjoismaisessa sähköpörssissä. Sähkön hinta voi vaihtua tunneittain paljonkin ja hinta määräytyy puhtaasti kysynnän ja tarjonnan mukaan. Esimerkiksi talvikuukausina, kun sähkön kysyntä on korkealla, myös sähkön spot-hinta nousee. 

Pörssisähkön seuraaminen voi olla stressaavaa eikä se sovi kaiken kaikkiaan ihan jokaiseen talouteen. Pörssisähkölle hyvä vaihtoehto on kiinteähintainen sähkö. Tällaisessa sopimuksessa asiakkaalle määritellään kiinteä hinta per käytetty kWh ja se pysyy samana aina sopimuksen loppuun saakka huolimatta siitä, kuinka paljon sähkön spot-hinta pörssissä vaihtelee. 

Plussat ja miinukset

Plussat

 • Tiedät aina, paljonko maksat sähköstä 
 • Hinta pysyy samana koko sopimuskauden
 • Sähkölasku on ennustettavissa
 • Ei suuria nousuja tai laskuja vuodenajasta riippuen

Miinukset

 • Et saa palautusta, jos sähkön spot-hinta laskee
 • Sähkön hinta on aina sama, myös sellaisina kuukausina, jolloin sähkön spot-hinta on huomattavasti alhaisempi

Halvin kiinteähintainen sähkö löytyy kilpailuttamalla

Koska sähköyhtiöitä on monia, jokaisella on myös oma hinnastonsa. Näin ollen kuluttajan tulisi käyttää hieman aikaa sähkön hinnan vertailemiseen ja valita sellainen sopimus, joka sopii omaan käyttötarpeeseen ja talouteen. 

Sähköyhtiöiden ja -sopimusten kilpailuttaminen voi olla haastavaa ja aikaavievää, joten olemme tehneet siitä yksinkertaista meidän kauttamme. 

Selvitä ensin, kuinka paljon sähköä omassa kodissa kuluu

Ensimmäinen askel sähkösopimusten vertailemisessa on selvittää, paljonko sähköä kuluu omassa kodissa. Tässä kannattaa käyttää apuna edellisiä sähkölaskuja ja laskea keskimääräinen kuukausikulutus. Meiltä löydät myös sähkönkulutuslaskurin avuksesi.

Käytä meidän sivuamme apuna

Kilpailuta sähkösopimukset meidän kauttamme. Saat yhdellä istumalla tietoosi, mitä sähköyhtiöt veloittavat ja millaisia sopimuksia on tarjolla.

Valitse sähkösopimus, joka sopii sinulle

Meidän sivustomme käyttäminen on täysin ilmaista, eikä sinulta veloiteta kuluja. Vertaile siis sähkösopimuksia ja valitse niistä itsellesi sopivin vaihtoehto ja allekirjoita sopimus. Sopimuksen teet suoraan sähköyhtiön kanssa.

Pörssisähkö vs kiinteähintainen sähkösopimus?

Kuten mainitsimme edellä, pörssisähkön hinta vaihtelee joka tunti ja se määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin mukaan. Spot-hinta vaihtelee tunneittain aina kysynnän ja tarjonnan mukaan. Pörssisähkö on edullisimmillaan viikonloppuisin, öisin ja kesäisin. Näin ollen pörssisähkö on paras vaihtoehto heille, jotka pystyvät keskittämään sähkönkulutustaan yötunneille.

Pörssisähkön valitsevien kuluttajien tulee myös pitää silmällä sähkön hintaa varmistaakseen, että he saavat maksimaaliset säästöt käyttäessään pörssisähköä. Se voi olla erinomainen ratkaisu esimerkiksi omakotitaloihin, jos tavoitteena on säästää sähkölaskussa. Pörssihinnalla veloitettaessa sähkölaskun hinta voi vaihdella radikaalisti riippuen kulutuksesta, vuodenajasta, sähkön hinnasta ja niin edelleen.

Kiinteähintainen sähkösopimus tuo mielenrauhaa, sillä hinta pysyy aina samana sopimusajan loppuun saakka. Tällaisessa sopimuksessa on tietysti se huomionarvoinen seikka, että sähkön hinta ei myöskään laske silloin, kun sen pörssihinta alenee. Hinta pysyy siis samana vuodenajasta toiseen.

OminaisuudetPörssisähköKiinteä hinta
Sähkön hintaVaihtuu tunneittainPysyy samana
SäästötMahdollista säästää sähkölaskussaSähkön hinta on aina sama huolimatta sähkön spot-hinnasta
TalousSopii hyvin omakotitaloihinParas kerrostaloihin

Määräaika määrittää, milloin sähkösopimuksen hinta voi vaihtua

Sähkösopimukset voivat olla määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia. Jälkimmäinen on tietysti voimassa toistaiseksi siihen saakka, kunnes sopimus irtisanotaan. Määräaikainen sähkösopimus voi olla voimassa esimerkiksi 12, 24 tai 36 kuukautta.

Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta pysyy koko sopimuskauden kiinteänä – ellei sopimuksessa muuta sovita. Toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta sähköyhtiö voi muuttaa varsin vapaasti – hintaa saatetaan siis tarkastaa aina aika ajoin markkinatilanteen mukaan.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top