Fortum Vakio

Fortum Vakio on Fortumin kuukausihintainen sähkösopimus. Tässä paketissa maksat aina saman verran sähköstä, ja saat käyttöösi tietyn paketin verran sähköä. Jos paketti ylittyy, sinut siirretään automaattisesti isompaan pakettiin.

Fortum Vakio sopii parhaiten pieniin talouksiin, joissa sähkönkulutus pysyy samanlaisena vuodenajasta riippumatta. Jos sähkön käytössä on paljon vaihteluita, kannattaa valita jokin muu sopimustyyppi.

Vakiosta on useita paketteja. Pääset tutustumaan muihinkin paketteihin klikkaamalla alta ”Tutustu tarkemmin”. Tästä voit laskea sähkönkulutuksesi, jos et tiedä sitä.

Fortum logo

Fortum Vakio S

Määräaika: Toistaiseksi voimassa oleva
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Kiinteä pakettihinta esim. yksiöön tai pieneen kaksioon

25 €/kk

Maks. 2000kWh/vuosi

Lisätietoa

Fortum Vakio S on sähkösopimus kiinteällä kuukausihinnalla. S-kokoinen pakettisopimus sopii yksiöön tai pieneen kaksioon, jossa sähkönkulutus on maksimissaan 2 000 kilowattituntia vuodessa.

Valinnaiset lisäpalvelut:

 • 100 % uusiutuvaa energiaa – 4,35 €/kk
 • Aurinkovalinta – 5,77 €/kk
 • Maksuturvavakuutus – 5,90 €/kk
 • Sopimus: Toistaiseksi voimassa oleva
 • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
 • Sähkötyyppi: Pakettisähkö
 • Laskutus: 4 tai 6 laskua vuodessa

Katso Fortum Vakion tuotesivu tästä.

Onko Fortum Vakio -sopimuksessa määräaikaa?

Ei ole. Vakio on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, jonka voi perua nopealla 2 viikon irtisanomisajalla niin halutessaan.

Miten Fortum Vakio on hinnoiteltu?

Fortum Vakio hinnoitellaan vuosittaisen sähköpaketin mukaan. Maksat sähköstä aina saman kuukausihinnan sen mukaan, mihin pakettilokeroon kotitaloutesi kuuluu. Yksiöön tai kaksioon monille sopii pienin S-paketti, mutta tätä isompiin koteihin on tarjolla M-, L- tai XL-paketti.

Mitä tapahtuu, jos ylittää Vakion sähköpaketin maksimin?

Jos sähköpaketti on ylittymässä, sinut siirretään automaattisesti isompaan pakettiin. Ylimenevistä tunneista ei siis erikseen laskuteta minkään vakiohinnaston mukaan, vaan paketti vain vaihtuu yhtä kokoa isommaksi. Omaa kuukausikulutusta kannattaa pitää silmällä, jos haluaa pysyä alkuperäisessä paketissa.

Fortum Vakio kokemuksia

Fortum Vakio on varsin yksinkertainen sähkösopimus. Kunhan tiedät kulutuksesi, se tarjoaa vakaan ja täysin kiinteän kuukausihinnan. Tiedät siis tasan tarkkaan mitä maksat.

Paketteja on useita:

 • Vakio S – pienen kulutuksen yksiöön tai kaksioon, maks. 2000kwh/vuosi
 • Vakio M – kaksioon tai kolmioon, maks 3000kwh/vuosi
 • Vakio L – perheasuntoon, maks. 5000kwh/vuosi
 • Vakio XL – isompaan kaukolämpöasuntoon, maks. 8000kwh/vuosi

Kokemuksia Vakiosta on kertynyt jo useiden vuosien ajan, ja Fortum Vakio onkin ollut suosittu valinta pienissä kotitalouksissa ja esimerkiksi opiskelijoiden keskuudessa.

Fortum Vakio on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, mutta ainakaan historian saatossa Fortum ei ole päivittänyt vanhojen asiakkaiden hintoja kovin aktiivisesti. Sähkön hinta on siis pysynyt varsin vakaana, joskin on hyvä muistaa, että Fortumilla on oikeus muuttaa sopimustietoja tai irtisanoa sopimus 1 kuukauden varoitusajalla. Sma oikeus on toki myös kuluttajalla – sopimuksesta voi irtautua 2 viikon irtisanomisajalla.

Fortum Vakio, kuten mikä tahansa pakettisopimus, on harvoin aidosti halvin valinta sähkösopimukseksi. Esimerkiksi määräaikaisen käytön mukaan laskutettavan sopimuksen saa lähes aina halvempaan hintaan, ja pörssisähkö on tietysti markkinahintaisena sähkönä sekin pitkässä juoksussa halvempi.

Etuna pakettisopimuksena on sen helppous ja mahdollisuus irtisanoa se nopealla aikataululla. Voit siis aina kilpailuttaa sähkösopimuksesi ja tarvittaessa vaihtaa halvempaan. Fortum Vakioon voit halutessasi liittää myös kotivakuutuksen.

HyvääHuonoa
Aina sama kiinteä kuukausihinta sähköstäPakettisähkö on usein kalliimpi kuin tavallinen sähkösopimus
Helppo valinta pieneen talouteenEi sovi, jos kulutus vaihtelee
Sopimus on voimassa toistaiseksi ilman määräaikaa
Mahdollisuus liittää mukaan kotivakuutus

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Scroll to Top