Parhaat pörssisähkösovellukset

Mistä seurata pörssisähkön hintaa? Parhaat sovellukset ja sivustot

Pörssisähkön tuntihintaa voit seurata helposti sivustoltamme, katso pörssisähkön hinnat tästä. Jos seurantaa varten haluaa ottaa käyttöön sovelluksen, kävimme alempana läpi mielestämme parhaat vaihtoehdot.

Yhä useampi suomalainen kotitalous on viimeisen muutaman vuoden aikana vaihtanut pörssisähkösopimukseen. Tuntihinnoiteltu sopimus vaatii aktiivista sähkön hintojen seurantaa, jotta omaa kulutusta pystyy ajoittamaan halvemmille tunneille ja säästämään selvää rahaa.

Käytännössä jokainen suomalainen pörssisähköä tarjoava sähköyhtiö tarjoaa oman sovelluksensa hintojen seurantaan, ja lisäksi tarkoitukseen on monia yleisiä sovelluksia. Mikä näistä tarjoaa selkeimmän ja parhaimman kokemuksen? Vertasimme parhaat sovellukset ja sivustot pörssisähkön hinnan seurantaan.

Artikkeli pähkinänkuoressa:

  • Hintoja voi helposti seurata suoraan selaimella sivustomme kautta.
  • Pörssisähkösovelluksissa on isoja eroja. Yksinkertaisimmillaan sovellus näyttää vain ajankohtaiset spot-hinnat, parhaimmillaan sovellus tarjoaa apua, miten sähköä voi oikeasti säästää.
  • Sähköyhtiön omalla sovelluksella voi samalla seurata myös omaa sähkönkulutusta. Yleiset pörssisähkön seurantaan tarkoitetut sovellukset näyttävät vain tuntihinnat.

Paras sovellus pörssisähkön seurantaan sähköyhtiöltä

Erot pörssisähkösopimusten hinnoissa ovat halvimpien sopimusten osalta pieniä. Yksi tapa erottautua massasta onkin tarjota muita parempia palveluita ja tehokkaampaa sovellusta pörssisähkön ja oman kulutuksen seurantaan.

Vertasimme eri sähköyhtiöiden tarjoamia pörssisähkösovelluksia ja laitoimme ne paremmuusjärjestykseen.

1. Vihreä Älyenergia

Mielestämme paras pörssisähkösovellus kokonaisuudessaan löytyy Vihreä Älyenergia Oyltä. Sovellusta ei kuitenkaan voi typistää pelkäksi pörssisähkön seurantasovellukseksi, vaan se tarjoaa paljon muutakin. Yhtiö itse kutsuu sovellusta Älyenergia-sovellukseksi.

Vihreän Älyenergian sovellukseen kuuluu mm. seuraavat ominaisuudet:

  • Nordpool spot-hintojen helppo seuranta
  • Ilmoitukset spot-hintojen ylittäessä asettamasi raja-arvon
  • Oman kulutuksen tarkka seuranta
  • Henkilökohtainen sähkönsäästöohjelma
  • Laitekohtainen kulutusjakauma. Seuraa, mihin sähköä kuluu Älyenergian oman algoritmin avulla, joka tunnistaa sähkösyöpöt.

VIhreän Älyenergian sovellus on tarkoitettu yhtiön omille asiakkaille, sillä se tarjoaa paljon muutakin kuin vain pelkät pörssisähkön hinnat. Sovellus kuuluu pakettiin yhtiön pörssisähkösopimuksen kanssa. Näet sen tiedot alta.

2. Nordic Green Energy

Nordic Green Energy lanseerasi alkuvuodesta 2023 uudistetun pörssisähkösovelluksensa. Uusi sovellus auttaa entistä helpommin seuraamaan omaa kulutusta sekä spot-sähkön tuntihintoja.

Yhtiö kertoo myös aikovansa päivittää sovellukseen tulevaisuudessa ”roppakaupalla uusia älykkäitä ominaisuuksia”.

NGE:n vihreään pörssisähkövaihtoehtoon voit tutustua tästä linkistä:

3. Fortum

Fortumin pörssisähkösovellus on osa Oma Fortum -sovellusta, joka tarjoaa muutenkin kattavan paketin ominaisuuksia asiakkuuden hallintaan ja oman kulutuksen seurantaan.

Oma Fortumista löytyy oma kohtansa, josta voit seurata pörssisähkösopimuksen tuntihintoja, jotka sisältävät suoraan myös perittävän marginaalin. Näin näet, mitä pörssisähkö maksaa juuri sinulle, eikä vain yleisesti ilman marginaaleja.

SUOSITTELEMME: PÖRSSISÄHKÖ

Spot + 0,59 c/kWh

+4,90 €/kk

Paras vapaasti käytettävä pörssisähkön seurantasovellus

Sähköyhtiöiden omien sovellusten ohella markkinoilla on tietysti paljon myös vapaasti käytettäviä pörssisähkösovelluksia. Nämä sovellukset eivät yhdistä sähkön kulutustietoja, mutta näyttävät tunneittaiset spot-hinnat todella selkeästi.

Spot-hintojen seurantaan tarkoitetussa sovelluksessa tärkeää on myös hintailmoitusten toimivuus. Monissa sovelluksissa voit asettaa hintarajoja, ja saat ilmoituksen, jos sähkö on yli tai alle asettamiesi rajojen.

Nämä sovellukset löydät Applen App Storesta sekä Googlen Play Storesta hakemalla niitä niiden nimillä.

Sähköseuranta

Sähköseuranta on Androidille ja iOS:lle saatavilla oleva suomalaisen Koodimetsä OYn sovellus pörssisähköhintojen seurantaan. Sovellus saa datansa Nordpoolilta, ja tiedot päivittyvät hieman klo 14 jälkeen joka päivä.

Sovellus tarjoaa mielestämme monipuolisimman ja selkeimmän katsauksen sähkön hintoihin. Näet hinnat tunneittain, mutta voit myös tarkastella kalleinta hetkeä, halvinta hetkeä ja koko päivän keskihintaa. Kuluvan päivän ja huomisen hinnat ovat omissa osioissaan.

Sovellus tarjoaa myös oman laskurin, jolla voi laskea eri laitteiden tuntihinnan.

Fingrid tuntihinta

Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid tarjoaa vapaata omaa sovellustaan sähkön pörssihintojen seurantaan. Sovellus on erittäin selkeä ja yksinkertainen. Hinnat näkyvät tunneittain, ja lisäksi voit tarkastella esimerkiksi 7 vuorokauden keskihintaa.

Sovelluksen asetuksista voit määrittää, näytetäänkö hinnat arvonlisäverollisina vai ilman ALVia. Lisäksi voit asettaa erilaisia hintahälytyksiä, jolloin saat automaattisesti tiedon, mikäli sähkön hinta nousee kalliiksi tai toisaalta laskee halvaksi.

Fingrid tuntihinta -sovelluksen huonoin puoli on, että hinnat päivittyvät siihen melko viiveellä eli n. klo 16. Nordpool nimittäin julkaisee tiedot aina edellisenä päivänä klo 14, joten Tuntihinta-sovelluksen käyttäjä joutuu hetken odottelemaan turhaan.

Parhaat nettisivustot spot-hinnan seuraamiseen

Sähköyhtiöiden omien sovellusten ja yleisten hintasovellusten ohella sähkön hintaa pystyy seuraamaan myös netin kautta. Jos haluat tarkastella kuukausittaisia pörssisähkön keskihintoja, onnistuu se pörssisähkön hinta -sivultamme.

Jos haluat seurata pörssisähkön hintaa reaaliajassa, onnistuu se mm. näillä sivuilla:

Kulutuksen ajoittaminen kannattaa

Pörssisähkösopimuksen tai kulutusvaikutuksella varustetun sähkösopimuksen valinneen kannattaa olla erittäin kiinnostunut sähkön spot-hinnoista.

Ajoittamalla omaa sähkönkulutusta halvempiin tunteihin on mahdollista saada selvää säästöä sähkölaskulle. Ero kuukauden keskimääräiseen spot-hintaan voi olla pienilläkin teoilla merkittävä.

Kulutuksen ajoittaminen halvemmille tunneille onnistuu helpoiten, kun hintoja seuraa päivittäin ja mahdollisista erityiskalliista tai halvoista hetkistä saa ennakkoilmoitukset.

Kilpailuta sähkön hinta hetkessä!

Löydä sinulle parhaiten sopiva ja halvin sähkösopimus vain minuuteissa. Säästä jopa satasia kilpailuttamalla.

Scroll to Top