Helen Fiksusähkö

Helen Fiksusähkö on sähköyhtiö Helenin oma kulutusvaikutuksella varustettu määräaikainen sähkösopimus. Sopimukseen kuuluu kiinteä perusosa, kuukausittainen perusmaksu sekä kulutusvaikutukseen perustuva osa.

Jos Helen Fiksusähkö -sopimuksella sähköä käyttää sähköpörssin halvempina tunteina, saa sopimukseen alennusta. Jos sähköä käyttää kalliimpina tunteina, laskutetaan sähköstä ylimääräistä lisää.

Huom! 6 kuukauden Fiksusähkö Takuu on tarjolla vain Helenin vanhoille asiakkaille tai Helenin sähköverkon alueella. Pidempi 24kk sopimus on tarjolla muillekin. Myös Fortum tarjoaa omaa 2 vuoden kulutusvaikutuksellista sopimusta.

Perustiedot Fiksusähkö-sopimuksesta

  • Hinta: kiinteä perusosa +- kulutusvaikutus. Lisäksi laskutetaan kuukausittainen perusmaksu sopimuksen mukaan.
  • Kulutusvaikutus: kulutusvaikutus voi joko laskea tai nostaa sähkön hintaa. Kuluttamalla sähköpörssin halvempina tunteina voit säästää.
  • Määräaikaisuus: tarjolla 2 vuoden määräaikainen sopimus tai 6 kuukauden Fiksusähkö Takuu -sopimus.
  • Sähkön tuotantotapa: Sekasähkö, sisältää fossiilisia.
Millainen määräaika Helenin Fiksusähkö-sopimuksessa on?

Helenin Fiksusähkö-sopimuksesta on tarjolla 2 vuoden sopimus sekä 6 kuukauden Fiksusähkö Takuu -sopimus. Hintataso sopimuksissa eroaa toisistaan.

Miten Fiksusähkön lopullinen hinta muodostuu?

Fiksusähkössä hinta muodostuu kiinteästä perusosasta, kulutusvaikutuksesta ja perusmaksusta. Kulutusvaikutus lasketaan sen mukaan, minä tunteina sähköä kuluttaa. Kuluttamalla sähköä kuukauden halpoina tunteina, näkyy tämä alennuksena sähkölaskulla. Kalliimpina tunteina kuluttaminen taas nostaa hintaa.

Kannattaako 6 kuukauden Fiksusähkö Takuu?

6 kuukauden Fiksusähkö Takuu on 20c/kWh-sopimus, jossa kulutusvaikutus tuo vielä oman lisän tai alennuksen. Tammikuun 2023 spot-hintojen perusteella pörssisähkö saattaa tulla halvemmaksi vaihtoehdoksi. Etuna Fiksusähkössä on kuitenkin turva kiinteämmästä hinnasta ja silti suhteellisen lyhyt määräaika.

Suosittu CO2-vapaa vaihtoehto Fiksusähkölle

Hybridi

Fortum logo

Fortum Duo 24kk

Perusmaksu: 3,99 €/kk
Määräaika: 24kk määräaikainen
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Kiinteän hinnan osuus 2 vuodeksi + säästä ajoittamalla sähkön käyttöä!

8,49 c/kWh

+- KULUTUSVAIKUTUS

Lisätietoa

Fortum Duo on määräaikainen sähkösopimus, jossa voit itse vaikuttaa hintaan. Kuluttamalla sähköä halvempina aikoina näkyy tämä säästönä sähkölaskulla.

Sopimuksessa on kuitenkin kiinteä perusosa, joka suojaa pörssisähkön hintanousulta. Sopimukseen kuuluu automaattisesti CO2-vapaa sähkö.

Duo sopii sinulle, joka haluat suojautua sähkön hinnannousulta, mutta kuitenkin vaikuttaa omalla kulutusprofiilillasi sähkölaskuun.

Tyypillinen kulutusvaikutus Fortum DUOssa on noin 5c/kWh suuntaansa.

  • Sopimus: Määräaikainen 24 kuukautta
  • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
  • Sähkötyyppi: DUO (kulutusvaikutus)

Katso Fortum DUOn tuotesivu tästä.

Kokemuksia Fiksusähkö-sopimuksesta

Kun Helen aluksi julkisti Fiksusähkö Takuu -sopimuksensa 6 kuukauden määräajalla, se esitteli sopimuksen vastuullisena ja yhtiölle itselleen tappiollisena sopimuksena uskollisille asiakkaille. Ainakin alkuvuoden 2023 kokemuksien perusteella sopimus on kuitenkin yllättäen osoittautunutkin alkuvuoden pörssisähkön hintoja selvästi kalliimmaksi.

Helenin tavallinen 24 kuukauden Fiksusähkö puolestaan seuraa koko ajan sähkön futuurihintoja, ja kirjoitushetkellä se olikin tarjolla Fiksusähkö Takuu 6kk:tta halvemmalla. Pidemmän sopimuksen huonona puolena on kuitenkin pitkä sitoutuminen.

Fiksusähkön kulutusvaikutuksesta on tullut vaihtelevaa palautetta asiakkailta. Kulutusvaikutus toimii pitkälti samalla tavalla kuin esimerkiksi Fortumin ja Väreen vastaavissa sopimuksissa, joten mitään kovin yllättävää siinä ei ole. Kulutusvaikutus on yleisesti pienempi kuin pörssisähkössä, mutta toisaalta esimerkiksi tammikuussa 2023 jo pelkkä pörssisähkön keskiarvo oli paljon halvempi.

Fiksusähkö sopii parhaiten sellaiselle kuluttajalle, joka haluaa turvaa kiinteästä hinnasta, mutta on kuitenkin valmis ajoittamalla pyrkimään lisäsäästöihin. Tärkein valinta on, ottaako 6 kuukauden sopimuksen vai pidemmän 2 vuoden sopimuksen.

HyvääHuonoa
Sähkön hintaan voi itse vaikuttaaYleisesti pörssisähköä kalliimpi pitkässä juoksussa
Tarjolla myös lyhyempi 6 kuukauden Takuu -sopimus (vain vanhoille asiakkaille)Lyhyempi Fiksusähkö Takuu-sopimus vain vanhoille asiakkaille
Moderni sähkösopimus, jossa kiinteä osa tuo turvaaEi CO2-vapaata sähköä
Luotettava yhtiö

Huom! Sopimustiedot kerätty 21.1.2023 Helenin sivuilta. Emme vastaa mahdollisista virheistä. Ajankohtaiset tiedot voit tarkastaa Helenin nettisivuilta.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Scroll to Top