Sähkönmyyntisopimus helposti vertailusta

Tee sähkönmyyntisopimus helposti netissä. Meillä kilpailutat ja vertailet vaivatta parhaat sähkönmyyntisopimukset ja sopimuksen pääset tekemään vain minuuteissa.

SUOSITTELEMME

7,99 c/kWh

+3,99 €/kk

✔️Nopeasti voimaan ✔️Kulutusvaikutus ✔️Vakautta 24kk

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Mikä on sähkönmyyntisopimus?

Sähkönmyyntisopimus on sähköenergian osa sähkölaskustasi. Sähkönmyyntisopimuksen voi solmia minkä tahansa suomalaisen sähköyhtiön kanssa, ja siinä sovit, paljonko maksat sähköenergiasta.

Sähkönmyyntisopimus kannattaa aina kilpailuttaa, sillä se on ainut osa sähkölaskustasi, jonka hinnoitteluun voit itse vaikuttaa.

Myyntisopimuksen ohella maksat lisäksi vielä sähkönsiirrosta aina paikalliselle sähköverkkoyhtiölle. Siirtosopimusta et voi kilpailuttaa tai vaihtaa toiseen yhtiöön, paitsi muuttamalla eri alueelle.

Sähkönmyyntisopimuksen voit tehdä suoraan netin kautta. Kilpailuta ensin sähkösopimus helpon vertailumme kautta, valitse tarpeisiisi sopiva sähkösopimustyyppi ja tee sopimus, jonka voit ajoittaa alkamaan mahdollisimman nopeasti tai pidemmälle tulevaisuuteen.

Sähkönmyyntisopimuksella voit valita myös, millä tuotantomenetelmällä sähkösi on tuotettu. Nykyään voit ostaa lähes yhtä edullisesti tai jopa edullisemmin myös CO2-vapaata sähköä tai uusiutuvaa sähköä.

Sähhkönmyyntisopimus määrittää, paljonko maksat sähköenergiastasi

Sähkönmyyntisopimuksella sovit siis, paljonko maksat sähköenergiasta. Hinta koostuu aina valitsemastasi hinnoittelutavasta sekä sähkön arvonlisäverosta.

Erilaisia sähkönmyyntisopimuksia ja hinnoittelutapoja on monia:

  • Kiinteähintainen määräaikainen myyntisopimus: Sovit sähkönmyyjän kanssa kiinteän käytön mukaan laskutettavan hinnan esimerkiksi 1 tai 2 vuoden sopimuskaudelle. Hinta ei muutu sopimuskauden aikana. Sopimus laskutetaan senttiä per kilowattitunti -periaatteella – eli käytön mukaan.
  • Toistaiseksi voimassa oleva tavallinen sähkösopimus: Et sitoudu sopimukseen, ja sähköyhtiö voi muuttaa sähköenergian hintaa kuukauden varoitusajalla. Maksat samaan tapaan käytön mukaan sähköstä, mutta hinta voi elää markkinatilanteen mukaan.
  • Pörssisähkö: Maksat tunneittain vaihtuvaa sähkön spot-pörssihintaa sekä sähköyhtiön kanssa sopimaasi marginaalia. Marginaalit ovat näissä sopimuksissa pieniä, ja yleensä sopimuksella ei ole määräaikaa.
  • Pakettisähkö: Saat tietyn määrän sähköä käyttöösi kiinteään kuukausihintaan.

Sähkösopimustyypin valinta kannattaa tehdä huolella oman tilanteen mukaan. Liian kalliiseen määräaikaiseen sopimukseen ei kannata sitoutua, mutta määräaikaisista voi olla tarjolla myös hyviä diilejä, jolloin saat halvan ja muuttumattoman hinnan pitkäksi aikaa.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top