Lyhytaikainen sähkösopimus

Lyhytaikainen sähkösopimus voi tulla tarpeen monessa tilanteessa. Kun etsit väliaikaista sähkösopimusta, kannattaa valita toistaiseksi voimassa oleva sopimus tai vain lyhyt määräaika. Katso suosituksemme ohesta tai vertaa kaikki lyhytaikaiset sopimukset alempaa.

SUOSITTELEMME: PÖRSSISÄHKÖ

Spot + 0,59 c/kWh

+4,90 €/kk

Väliaikainen sähkösopimus on voimassa lyhyen aikaa

Väliaikainen sähkösopimus kannattaa valita toistaiseksi voimassa olevana, jotta siitä pääsee tarpeen tullen nopeasti eroon. Toinen vaihtoehto on napata kiinteä lyhyen määräajan sopimus, jolla saat sopimuskaudelle vakaan hinnan. Lyhyet ja toistaiseksi voimassa olevat sopimukset voit verrata tästä.

3 000 kWh/v
Sopimustyyppi:
Tuotantotapa:
Sopimuksen määräaika:
? Spot-hinta (c/kWh)
Näytä lisäsuodattimet
Löysimme tarjousta valituilla rajauksilla
Tässä sopivin tarjous valituilla rajauksilla
Näillä rajauksilla ei valitettavasti löytynyt sopivia tarjouksia
Näytä lisää tarjouksia

Apua sähkösopimuksen valintaan?

Lue, mikä sähkösopimus nyt kannattaa ottaa.

Sähkön hintavahti

Saa automaattisesti tieto hintojen laskiessa.

Sähkön hinnan ja kulutuksen laskurit

Laske kulutus ja sähkölasku helposti.

Millainen on lyhytaikainen sähkösopimus?

Lyhytaikainen sähkösopimus valitaan silloin, kun tarvitaan sähkösopimusta vain hetkeksi. Tällaisessa tilanteessa ei kannata missään nimessä valita määräaikaista sopimusta, jotka ovat yleensä voimassa vähintään vuoden.

Sen sijaan paras lyhytaikainen ja väliaikainen sähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Näitä sopimuksia on tarjolla usealla erilaisella hinnoittelumallilla.

Kilpailutusta ei kannata unohtaa lyhytaikaistakaan sopimusta valitessa. Vaikka säästö onkin pienempi, ei kilpailuttamisessa nykyään mene kauaa.

Sähkösopimukselle ei voi yleensä erikseen valita lopetuspäivää. Muista siis irtisanoa sähkösopimus erikseen, kun et enää tarvitse sitä.

Lyhytaikainen sähkösopimus

Pörssisähkö vai kiinteä hinnoittelu

Kun väliaikaista sähkösopimusta valitsee, kannattaa pohtia myös sopimuksen hinnoittelumallia. Tähän on käytännössä kaksi vaihtoehtoa: tunneittain vaihtuva pörssisähkö tai kiinteä hinnoittelu.

Pörssisähkö

  • Pörssisähkösopimus on usein pitkässä juoksussa edullisin
  • Hinta vaihtelee tunneittain sähkön kysynnän ja tarjonnan mukaan
  • Sähkön hinta voi vaihdella lyhyellä aikavälillä paljon

Kiinteä hinnoittelu

  • Kiinteä hinta sopimukselle
  • Hinnoittelu joko kuukausihintana tai kulutuksen mukaan c/kWh hintana
  • Hinta voi muuttua kuukauden varoitusajalla

Missä tilanteissa väliaikaista sähkösopimusta voi tarvita?

Väliaikaiselle sähkösopimukselle on monta hyvää syytä. Sähkösopimusta voi haluta lyhyeksi aikaa niin taloudellisista kuin käytännönkin syistä. Tässä muutamia esimerkkitilanteita:

  • Olet muuttamassa pian pois: Haluat mahdollisimman simppelin sähkösopimuksen.
  • Tarvitset vuokrattavaan asuntoon väliajaksi oman sähkösopimuksen: Aiemman vuokralaisen jo muutettua pois voi olla fiksua ottaa hetkeksi sähkösopimus omiin nimiin ennen uutta asukasta.
  • Haluat seurata hetken sähkömarkkinoiden tilannetta: Sähkön markkinahinnan ollessa kallista ei usein kannata sitoutua määräaikaiseen sopimukseen. Tällöin on fiksua ottaa väliaikaiseksi sopimukseksi vaikka pörssisähkö ja seurata markkinan tilannetta hetki.

Lyhytaikainen sähkösopimus voi olla fiksu ja järkevin valinta monestakin syystä. Toisin kuin määräaikaisesta sähkösopimuksesta, toistaiseksi voimassa olevasta sopimuksesta pääsee eroon lyhyellä 2 viikon irtisanomisajalla. Huomaa kuitenkin, että muuton yhteydessä myös määräaikainen sopimus on mahdollista irtisanoa.

Näin pääset eroon sähkösopimuksesta

Kun sähkösopimusta tarvitsee vain lyhyeksi aikaa, on hyvä jo etukäteen selvittää, miten sen voi irtisanoa. Vielä sopimuksen tekovaiheessa ei yleensä voi valita, milloin sopimus päättyisi, vaan sähkösopimus kannattaa irtisanoa itse siinä vaiheessa, kun sitä ei enää tarvitse.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on helppo irtisanoa 2 viikon irtisanomisajalla. Määräaikaisessa voit joutua odottamaan sopimuksen loppuun – ellet sitten esimerkiksi muuta uuteen asuntoon.

Lisätietoa sähkösopimuksen irtisanomisesta löydät täältä.

SUOSITTELEMME: PÖRSSISÄHKÖ

Spot + 0,59 c/kWh

+4,90 €/kk

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top