Fortum Duo

Fortum DUO on uudenlainen kulutusvaikutukseen perustuva sähkösopimus. Voit säästää ajoittamalla sähkön käyttöä halvempiin pörssisähkön aikoihin. Tyypillinen kulutusvaikutus on 2c/kWh suuntaansa, joten hinnan vaihtelu ei ole yhtä suurta kuin pörssisähkösopimuksessa.

Fortum DUOssa on lisäksi aina kiinteä perusosa, joka pysyy saman koko sopimuskauden. Vaikka yleinen pörssisähkön hintataso siis nousisi, ei se suoraan vaikuta sopimuksesi hintaan.

Hybridi

Fortum logo

Fortum Duo 24kk

Perusmaksu: 3,99 €/kk
Määräaika: 24kk määräaikainen
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Kiinteän hinnan osuus 2 vuodeksi + säästä ajoittamalla sähkön käyttöä!

7,89 c/kWh

+- KULUTUSVAIKUTUS

Lisätietoa

Fortum Duo on määräaikainen sähkösopimus, jossa voit itse vaikuttaa hintaan. Kuluttamalla sähköä halvempina aikoina näkyy tämä säästönä sähkölaskulla.

Sopimuksessa on kuitenkin kiinteä perusosa, joka suojaa pörssisähkön hintanousulta. Sopimukseen kuuluu automaattisesti CO2-vapaa sähkö.

Duo sopii sinulle, joka haluat suojautua sähkön hinnannousulta, mutta kuitenkin vaikuttaa omalla kulutusprofiilillasi sähkölaskuun.

Tyypillinen kulutusvaikutus Fortum DUOssa on noin 5c/kWh suuntaansa.

  • Sopimus: Määräaikainen 24 kuukautta
  • Sähkön tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö
  • Sähkötyyppi: DUO (kulutusvaikutus)

Katso Fortum DUOn tuotesivu tästä.

Mikä on Fortum DUOn määräaika?

Fortum DUO on 24kk:n määräaikainen sopimus. Hinta on siis voimassa koko 2 vuoden sopimuskauden ajan, ja toiseen sopimukseen voi vaihtaa määräaikana vain muuton yhteydessä.

Miten Fortum DUOn sähkö on tuotettu?

Tavallisessa Fortum DUO -sopimuksessa kaikki sähkö on tuotettu CO2-vapaasti. Lisäpalveluna sopimukseen on mahdollista valita myös uusiutuva energia tai 100-prosenttinen aurinkoenergia.

Miten Fortum DUOn kulutusvaikutus määräytyy?

Kulutusvaikutus lasketaan kuukausittain sen mukaan, kuinka paljon sähköä on käytetty kuukauden spot-keskihintaa halvempina ja kalliimpina tunteina. Jos sähköä on käytetty enemmän halvempina tunteina, näkyy tämä alennuksena sähkölaskulla. Jos taas sähköä on käytetty kalleina tunteina, tulee hintaan lisää.

Kenelle Fortum DUO sopii?

Tämä sähkösopimus sopii sellaiselle kuluttajalle, joka haluaa turvaa sähkösopimuksensa hintaan, mutta kuitenkin mahdollisuuden vaikuttaa sen hintaan. Sopimus on pörssisähkösopimusta paljon vakaampi, mutta tarjoaa silti mahdollisuuden säästää kulutusta ajoittamalla.

Tilaa Fortum Duo

Fortum Duo kokemuksia

Fortum DUO on varsin uusi sähkösopimustyyppi, josta on ehtinyt kertyä vain vähän kokemuksia kuluttajilta. DUOa on kuitenkin kiitelty etenkin sen ajankohtaisuudesta: nykyiseen sähkömarkkinaan kulutusvaikutukseen perustuva sopimus sopii loistavasti.

DUOn kulutusvaikutus on Fortumin mukaan tyypillisesti noin 2c/kWh suuntaansa. Jos sähköä kuluttaa halvempina tunteina, näkyy tämä heti halvempana sähkösopimuksena.

Sopimuksesta on hyvä muistaa sen määräaikaisuus. Sitä ei siis voi vaihtaa toiseen ennen määräajan päättymistä, ellei sitten esimerkiksi muuta uuteen osoitteeseen.

Hyvä puoli sopimuksessa on, että kiinteä osuus pysyy samana, vaikka pörssisähkön hinta nousisi. Kulutusvaikutus voi tuoda alennusta, vaikka markkinahinta nousisikin, sillä se lasketetaan kuukausittain keskihintaan peilaten.

Kokemukset Fortum Duosta ovat alkuun olleet positiivisia, sillä sopimus kannustaa ajoittamaan sähkön käyttöä fiksusti. Huono puoli sopimuksessa on kuitenkin sen pitkä sitoutumisaika, 2 vuotta.

HyvääHuonoa
Mahdollisuus vaikuttaa sähkön hintaanHinta voi olla perusosaa kalliimpi, jos sähkön käyttöä ajoittaa huonosti
Kiinteä perusosa luo turvaaPitkä määräaika
Hinta ei voi nousta dramaattisesti
Helppo ja varsin huoleton valinta pitkäksi aikaa
CO2-vapaata sähköä vakiona

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Scroll to Top