GNP Energy

GNP Energy on vuonna 2009 perustettu suomalainen energiayhtiö. Yrityksellä on ollut värikäs historia nimien suhteen vuosien varrella ja se on tunnettu aiemmin muun muassa nimillä Finkraft ja Market Energia. Toukokuun 2. päivästä 2018 lähtien yritys on käyttänyt nimeä GNP Energy.

GNP Energyn taustalla on iso norjalainen pörssiyhtiö. Sen toiminta Suomessa on verrattain pientä, mutta taustayhtiöineen kyseessä on yksi Pohjoismaiden suurimmista sähkönmyyjistä.

Osoite: GNP Energy Finland Oy, Äyritie 12 A, 01510 Vantaa

Sähköposti: moi@gnp.energy

Puhelinnumero: (09) 6898 8780

Kotisivut: https://fi.gnp.energy/

Liikevaihto (2021): 8,8 miljoonaa

GNP Energy sähkösopimukset

GNP Energy on puhdas sähkönmyyntiyhtiö, jolla ei ole Suomessa omaa sähköntuotantoa. Se tarjoaa asiakkailleen pörssisähköä, ja lisäksi se ryhtyi joulukuussa 2022 markkinoimaan tulevana keväänä alkavaa määräaikaista sähkösopimusta.

GNP tunnetaankin hieman erilaisista sähkösopimuksistaan. Joulukuussa 2022 lanseeratun määräaikaisen sähkösopimuksen alkamisajankohta on aikaisintaan 1.2.2022, joten se yrittää kerätä asiakkaita keväälle jo hyvissä ajoin etukäteen. Kovimpien sähkön hintapiikkien odotetaan osuvan juuri joulu-helmikuulle.

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähköä voit nykyään ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä. Kilpailuta sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Yrityksen historia

GNP Energyn historia on varsin värikäs. Yhtiö aloitti toimintansa vuonna 2009, ja silloin yhtiö toimi nimellä Market Energia. Sen jälkeen nimi vaihtui Finnkraftiksi ja lopulta vuonna 2019 nykyiseen GNP Energyyn.

Yrityksen oman ilmoituksen mukaan viimeisin nimenmuutos johtuu siitä, että markkinointia haluttiin siirtää Suomesta pohjoismaihin.

GNP Energy on aiemmilla nimillään ollut usein mm. Kilpailu- ja kuluttajaviraston hampaissa. Yhtiötä on syytetty mm. puutteellisten tietojen antamisesta puhelinmarkkinoinnissa.

Värikkään historian jäljiltä yhtiö on pyrkinyt puhdistamaan mainettansa. Viime vuosina yhtiöstä ei ole enää samalla tavalla tullut valituksia, ja se näyttää selviytyneen joitakin muita pieniä myyntiyhtiöitä paremmin energiakriisista. Mm. konkurssiin menneen Lumo Energian sähkösopimukset myytiin GNP Energylle.

GNP Energy on jo ennen Lumo Energiaakin ostanut toisten yhtiöiden sopimuksia. Esimerkiksi vuonna 2019 se osti Vihreä Älyenergia Oyn myymät sähkösopimukset sellaisinaan itselleen.

GNP Energy kokemuksia

GNP Energy on pienempi sähkönmyyntiyhtiö, jolla ei ole omaa tuotantoa. Se on kuitenkin ollut Suomen markkinoilla jo pitkään, ja sen taustalta löytyy norjalainen iso pörssiyhtiö.

GNP Energystä on toisinaan uutisoitu varsin negatiiviseen sävyyn. Kilpailu- ja kuluttajavirastokin on tutkinut GNP Energyn muutaman kerran. Erityisen paljon valituksia tuli silloin, kun yhtiö toimi useita vuosia sitten eri nimellä.

GNP Energy kokemuksia on kertynyt tuhansille suomalaisille, ja esimerkiksi Trustpilot-arvosteluissa yhtiö on saanut 2,3 tähteä 5:stä. Tämä on sähköyhtiölle melko tyypillinen lukema, ja vertailun vuoksi esimerkiksi Fortumin vastaava lukema on 1,4/5, vaikka yhtiö on yksi Suomen isoimmista toimijoista.

Vaikka GNP onkin saanut jonkin verran negatiivista uutisointia, sen taustat ovat kunnossa, ja yhtiö toimii laillisesti sähkön myyjänä. Yhtiön taustalla on iso norjalainen pörssiyhtiö. Ennen sopimuksen tekoa kannattaa tutustua sopimusehtoihin tarkasti.

Scroll to Top