Paras sähkösopimus

Löydä paras sähkösopimus avullamme. Kilpailutimme ja vertasimme kaikki sähkösopimukset ei yhtiöiltä. Vertailumme tämän hetken suositus löytyy oikealta – löydät meiltä myös kattavan hintavertailun eri sopimustyypeistä.

SUOSITTELEMME

8,07 c/kWh

+3,99 €/kk

Hintavarmuutta ja joustoa 2 vuodeksi!

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Paras sähkösopimus sopimustyypin mukaan

Paras sähkösopimus riippuu aina kohteesta ja siitä, kuinka paljon sähköä kohteessa käytetään. Siinä missä yhteen kotiin sopii määräaikainen, kiinteä sähkösopimus, toisessa kodissa pörssisähkö voi olla halvin vaihtoehto. Löytääksesi parhaan sähkösopimuksen omaan kotiin tai mökille, tulisi ensin selvittää arvioitu sähkön käyttö vuoden ajalle. 

Kun tiedät vuoden aikana käytettävän sähkön määrän ja muita sähkön kulutukseen liittyviä yksityiskohtia, sinun on helpompi valita paras sähkösopimus kotiisi. 

Vertailuun on tärkeää ottaa kaikki isoimmat sähköyhtiöt, sillä sähköä ei ole pakko ostaa paikalliselta yhtiöltä. Muista, että sähkön siirtoa ei kuitenkaan voi kilpailuttaa.

Paras sähkösopimus

Määräaikainen kiinteä sähkösopimus

Määräaikainen kiinteä sähkösopimus on juuri sitä, miltä se kuulostaa: tietylle aikavälille määritelty kiinteä sähkön hinta. Ennalta sovittu hinta per kWh pysyy samana tietyn määräajan verran (kuten 12 tai 24 kuukautta), jonka jälkeen asiakkaan tulee kilpailuttaa sähkösopimukset uudelleen. 

Kiinteä hinta tuo mukanaan tietynlaista huolettomuutta, sillä tiedät aina, kuinka paljon sähkö kustantaa. Seuraavan sähkölaskun loppusumma on helppo arvioida, mikä on käytännöllistä etenkin heille, jotka haluavat suunnitella omat menot huolellisesti. 

Määräaikaiset sopimukset voivat usein olla edullisempia kuin toistaiseksi voimassa olevat sopimukset, sillä ne voivat esimerkiksi olla osa tarjousta tai uuden asiakkaan promoa. Tällaiset sopimukset ovat hyviä esimerkiksi kerrostaloasunnoissa.

Määräaikaisen sähkösopimuksen voi irtisanoa ilman erillisiä kuluja vain muuton yhteydessä.

  • Määräaikainen sopimus on voimassa tietyn määräajan samalla hinnalla
  • Sähkön hinta per kWh on aina sama
  • Voimassaoloajan päätteeksi sähkösopimukset pitää kilpailuttaa uudelleen

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset ovat voimassa siihen saakka, kunnes asiakas päättää irtisanoa sopimuksen. Toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa sähkön kWh-hinta voi muuttua jopa muutaman kuukauden välein, jolloin asiakkaalle ilmoitetaan hinnan muutoksesta kirjallisesti. Vaihtoehtoisesti asiakkaan on mahdollista hankkia kiinteähintainen toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Kiinteähintainen vaihtoehto voi olla hyvä heille, jotka käyttävät sähköä paljon. Jos sähkön kulutus on kuitenkin vähäisempää, kiinteähintainen sähkö voi olla kallis vaihtoehto.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on huoleton valinta, mutta sähkösopimukset pitäisi silti muistaa kilpailuttaa säännöllisin väliajoin.

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajalla, joten sähkösopimusten kilpailuttaminen ja vaihtaminen on helppoa ja näppärää.

  • Voimassa siihen saakka, että asiakas irtisanoo sopimuksen
  • Kiinteähintainen tai markkinahintaa mukaileva kWh-hinta
  • Voi olla kalliimpi vaihtoehto kuin pörssisähkö tai määräaikainen sopimus

Pörssisähkö

Pörssisähkö veloitetaan sähkön tunneittain vaihtuvan ns. spot-hinnan mukaan. Pörssisähkön hinta perustuu sähkön kysyntään ja tarjontaan, minkä takia pörssisähkön hinta on talvella korkeampi kuin kesällä. Hinta on myös alhaisempi yöaikaan sekä viikonloppuisin. 

Pörssisähkö onkin erinomainen vaihtoehto etenkin heille, jotka haluavat seurata sähkön hinnan muutoksia ja jotka pystyvät kohdistamaan sähkön käyttöä yöaikaan. Vaikka pörssisähkön kautta asiakkaat voivat pystyä säästämään pitkän pennin, se ei kuitenkaan ole kaikille sopiva ratkaisu.

Koska sähkön hinta on kovimmillaan talvella, esimerkiksi sähkölämmitteisessä omakotitalossa sähkölasku voi pörssisähköllä pamahtaa korkeisiin lukemiin talvikuukausien aikana. Toisaalta kesällä, kun sähköä käytetään paljon vähemmän, sähkölaskut voivat painua minimaalisiin summiin.

  • Hyvä vaihtoehto omakotitaloihin, joissa sähkön käyttöä voi kohdentaa yöaikaan
  • Sähkön hinta vaihtelee tunneittain
  • Sähkölaskun hinta voi muuttua vuodenajasta riippuen

Sähkösopimusten hinnoittelu vaihtelee

Sähkösopimusten hinnoittelu voi vaihdella paljon riippuen yrityksestä sekä valitusta sopimustyypistä. Sähkön hinnan lisäksi sopimuksessa voi tulla ilmi myös muita kuluja. Yrityksestä riippuen esimerkiksi perus- tai kuukausimaksun hinta voi  vaihdella.

Muun muassa seuraavat asiat vaikuttavat siihen, miten sähkölaskusi muodostuu:

  • Sähkön kWh-hinta
  • Perus- tai kuukausimaksu
  • Sähkön siirtomaksu
  • Verot

Vinkki! Sähköyhtiöiden sähkötarjoukset koskevat usein perusmaksua. Jos saat edes osan sopimuskaudesta ilman perusmaksua, voit jo säästää selvää rahaa.

Sähkön tuotantomenetelmällä on väliä

Sähkön tuotantomenetelmällä on väliä, sillä tuotantomenetelmä vaikuttaa sekä ympäristöön että sähkön hintaan. 

  • Fossiilienergia: tällä tarkoitetaan uusiutumatonta energianlähdettä, kuten öljyä, maakaasua ja kivihiiltä. Fossiilienergialla tuotettu sähkö aiheuttaa haitallisia hiilidioksidipäästöjä.
  • Aurinkovoima: tämä on energialähde, jota riittää loputtomasti ja se on yksi nopeimmin kehittyvistä ja uusiutuvista energiamuodoista.
  • Tuulivoima: tuulivoiman käyttö kasvaa Euroopassa nopeasti ja se auttaa merkittävästi globaaleiden ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.
  • Vesivoima: tämä on uusiutuva energialähde, joka on sekä taloudellisesti mielenkiintoinen että toimitusvarma vaihtoehto, jonka hiilidioksidipäästöt ovat vähäiset.
  • Ydinvoima: tämä on toimintavarma tuotantomenetelmä, jonka hiilidioksidipäästöt ovat alhaiset.

Paras sähkösopimus asunnon mukaan

Para sähkösopimus pitää aina valita oman asunnon ja kulutuksen mukaan. Siinä missä yksi sähkösopimus on hyvä yhdelle, se ei välttämättä sovi toiselle. Ennen sähkösopimuksen solmimista on tärkeää selvittää oman asunnon arvioitu sähkönkulutus vuoden ajalle ja miettiä sopivia vaihtoehtoja.

Omakotitalo tai paritalo

Omakoti- ja paritalossa pörssisähkö voi olla hyvä vaihtoehto silloin, jos sähkön käyttöä on mahdollista kohdistaa yöaikaan ja jos sähkölaskun loppusummien suuret erot vuodenaikojen välillä eivät pelota. Pörssisähkö on usein edullisin vaihtoehto omakotitaloihin ja paritaloihin, mutta on syytä muistaa, että hinta vaihtelee tunneittain kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Kiinteä sopimus on vakaampi vaihtoehto, jos haluat ennakoida sähkölaskua tarkemmin.

Rivitalo

Rivitalossa paras sähkösopimus voi olla esimerkiksi määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva kiinteä sähkösopimus. Kiinteässä sähkösopimuksessa on se etu, että sähkölaskun hinta on ennustettavissa. 

Kerrostalo

Kerrostalossa sähkön käyttö on yleensä vähäistä ja suurin osa sähkölaskun loppusummasta koostuu perusmaksusta. Perusmaksuton sähkösopimus voi näin olla edullisin vaihtoehto pieneen kerrostaloasuntoon.

Paras sähkösopimus opiskelijalle

Opiskelijakin voi joutua tekemään oman sähkösopimuksen, jos omaan vuokra-asuntoon ei kuulu sellaista. Paras sähkösopimus opiskelijalle on usein sellainen, jossa perusmaksu on mahdollisimman alhainen, sillä se voi pienen kulutuksen taloudessa muodostaa ison osan laskusta.

Markkinoilla on myös puhtaasti opiskelijasähköinä mainostettavia sopimuksia. Ne ovat usein pakettisähkösopimuksia, jotka kuitenkaan eivät usein ole halvin mahdollinen vaihtoehto. Suosittelemmekin vertailemaan pelkkien pakettisähkösopimusten ja opiskelijatarjousten ohella myös ns. normaaleita sähkösopimuksia.

Löydä paras sähkö kilpailutuksesta

Paras sähkösopimus löytyy aina kilpailuttamalla sähköyhtiöt huolimatta siitä, millainen asunto sinulla on tai kuinka paljon sähköä kuluu vuosittain. Kilpailuttamalla sopimukset varmistat, että saat aina alhaisimman hinnan ja sähkölasku pysyy mahdollisimman edullisena. 

Sähkösopimus tulisi kilpailuttaa säännöllisesti, esimerkiksi vuoden välein. 

Näin kilpailutat sähkösopimukset ilmaiseksi meidän kauttamme. 

  1. Selvitä ensin arvioitu vuosittainen sähkönkulutus
  2. Syötä tietosi sivuiltamme löytyvään lomakkeeseen
  3. Vertaile sähkösopimuksia ja valitse vaihtoehto, joka sopii, omaan tarkoitukseesi

Kilpailuta sähköyhtiöt

Sähkön hinnoissa on paljon eroja. Kilpailuta tästä sopimuksesi löytääksesi halvimman vaihtoehdon!

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top